SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Monday, January 26, 2009

balance hari

Daisypath Wedding Ticker

mudah2an majlis aku berjalan dgn lancar..
insya allah.

date wit By

bile by dh ade dekat, ape lagi..... date laa... ala, lgpun lama dh tk jumpa kn..3hari dh.. rindu sakan.. alohhh...


kami ade keje la.. mulanya gi kedai emas, setelkan cincinku yg blum setel.. then ke butik pengantin NIK MERY, utk fitting baju songket bagi majlis bertandang... alhamdulillah, sume oke. n aku relly syuke :)




pastu kami ke kbmall.. sohping sikit lg barang2 bodyshop.. n ape lagi????


terlepas jugak my By beli enset baru!!!


uhhheeaewawawhawa....

masih dlm mud preparation

tara....... tiga hari tk memblog... aku agak bizi ke sane ke mari. tp aku tk bwk keta tau, cz skrg dh ade yg volunteer jadi driver.. hehe. many thanks to kakak ku tersayang... yg byk btul contributed to this ceremony, in terms of tenaga, wang ringgit, masa.. n everything la... tuk make sure majlis bjalan dgn lancar..

kite peduli la ape org nk cakap, jnji kite tau ape nk buat,... n we have MONEY... kite tk penah meminta2 duit org.. tp knapa org perlu bising???? kdg2 aku heran dgn setengah manusia yg tk penah bahagia tgk bile kami bahagia.. sedangkan org tuh, bukan org jauh... yg sanggup menikam kami anak beranak! uhhh.. aku percaya, Allah swt tu the only ONE jer... so, tyme akan sampi nti.. dont be regret!

niwey, thanks again to kakak ku ;) n wheally tk lupa pd DADDY TERSAYANG, UMI TERCHENTA, ABG2 KU, KAK SUE, ADIK SUE, ADIK JAA...n ANAK2 BUAH KU yg rajin tk yah disuruh.. :)



ok then, back to story.... dlm masa 3ari mcm2 kami buat.... kami dh dpt set bilik tidur yg kami nak, kami dh shoping brg tuk dlm bilik pengantin, kami dh siapkan separuh bekas2 telur utk tetamu, kami dh siapkan hall rumah kami, kami dh tukar sume lampu2 yg rosak, kami sempat shoping sampin tenun & tudung utk org2 kuat majlis, beli bedsheet n comforter set utk king size bed n mcm2 lagi ler.... sumenye kami buat sndiri :)

kami tk payah susahkan owg lain pun....

























kite smue blh tgk hasilnye.. kan? before and after... :) penat.. tp seronok.. yelah, nk kawen kan? penat pun tkpe la... hehhehe.

niwey, my tunang selamat sampai di kota bharu sabetu pagi kul730 am... die ngan anak buah2 die, akhmal, khairi n aiman... alhamdulillah..

last but not least, aku rase ade yg kurang..... aku hepi, theols sume hepi, tp aku rase mcm tk cukop.. bile ingtkan balik, KAKZA, arwah kakak iparku yg telah kembali ke Rahmatullah pd 19 Mac 2008 disebakan denggi berdarah.. kami semua amat merindui arwah... :(

percayalah, kalo arwah masih hidup, die la org yg paling sibuk... sesungguhnye setiap kejadian itu ade hikmahNya...

al- fatihah...

gud neus

alhamdulillah..akhirnye kami dh dapat rumah nak duduk afte marriage.. before lik kelantan, by dh setelkan sume hal tu.. rezeki kami ade d'rozell kondominium.. lastyme weols dh pegi sane, tp yg rumah tu owner chinese. so tk jadi ler.. yg by dpt ni rumah lain, owner nye melayu :)
jadi, by pun dh setelkan sume half deposit, kire mcm dh book rumah tu ler.. so afte kawen nti, kami trus lik utk uruskan pindah masuk ke rumah bru tuh..
tq By! coz syg whelly likeeeeee that place n the envi.. :)
nti syg wajin2 masak tuk By yer..... ~~~

Thursday, January 22, 2009

ape ko hal ni?

masa aku tgh syok2 mblogging itu ini.. suddenly aku terlihat laaa..
satu adegan yg sunggoh menyayat hati ~~






















alamak!!!! haus ke die??
syiannye.. :(
nape tk ckp syg......

me at many places

today, weols spent tymes went to:





1) lighting house - they ols nk tukar gak lampu utama kt bilik pengantin. pegi cari yg lebih cun tp aku tk rase cun pun. biase2 jer. erm..







kata kedai lampu, pale mesti laaa sume dongak atah. huuu










2) plaza perabot - ada 3tmpat gi nengok furniture. my daddy, nak gak belikan set baru utk bilik pengantin. they ols sume stuju ler sgt2...! kekadang aku rase cam mbazir sahje, coz aku pun bukan duk kt kbharu kan? kan? pk2 balik... kalau la leh bwk lik damansara kan??? hem! gud idea tu... ;p
























byk sgt pilihan... tp kami decided nk yg ne satu.. kat LAVINO HOME FURNITURE.. jadi esok (jumaat) gi bayar n bwk lik umah. riso gak if tkde stok ke ape, cz ni pun kire nk cuti CNY ni.. tp salesman tu ckp, stok ade.. esok gak dorg akan deliver... yea!!







3) aku cuwik tyme gak gi kedai kakak andam ku. tp 1st kakak andam tkde, 2nd kakak andam ade.. aku gi nengok hantaran yg dh dibuat, tgk baju lace ku yg sudah siap, tp blum fitting oke... then, try kasut... taraaaaa.. ngam!

picker hantaran aku tkleh laa nk uplod.. nti tk seprais lak kan?? syape2 yg teruja tu, sila datang majlis aku okeh?? yg mane dh dpt kad tuh, jgn dok wt pekasam ajerk. wek!

taraaaa.. satu pepel, satu brown kaler... ngeee~~~

abis bjalan, petang... aku amek mase setelkan bekas telo, gift to guest.. kebetulan anak2 buah aku ramai petang ni.. alohhh rajin lah dorg.. tk payah suruh pun! supposed bnda ni, bkn keje aku dh kan??? hehehe tp tkpe la.. since aku pun fri... n aku suke keje ceni... aloh.. aku ni lupe sahje nk uplod pic bekas telor tu... uhhh tkpe laa kire seprais gak la! bru la yuols sume xcited kan! hikhik.. so lam bekas tu, weols put DAIM N ECLAIRS CADBURY.. ade plan nk letak kismis or kurma... lain dr yg lain kan??


tp ni lum siap.. coz each box tu, kena put pepel ribbon lak.. yg tu lain cite lak.. nti makcik2 ku ramai la kan mbantu tu...

thanks to makcik2ku sume nti~~

niwey.. suk wit neu hair... uhh...

rambut baru nk sambut abg iparrrr :)

kakak andam

malam td, kakak andam dtg rumah, nk cek rumah pasal nk pasang pelamin, tgk bilik pengantin.. tgk sume benda laaa yg berkaitan ngan keje2 die. brg2 utk hantaran pun die baru nak collect ni.. tp sume based hantaran dh siap katanya, cuma design2 skit n nk letak fresh flowers.. yg tu kire final touch laaa fresh flowers punye part tu.. kan? hehe..









kebetulan, paknik pun ade lagi tgh psg lampu dinding... paknik tu dulu ex-staff my daddy.. die pun same menggembleng tenaga utk majlis aku.. tp gembleng bukan gembleng sahje oke! suyme nye berbayar.. ye lahh.. tkkan kite nk pakai tenaga org je kan?







preparation

sebaik sampai sahaja di rumah, im wheally excited.... wow! so suprise!
mcm2 dorg buat kt rumah, without my knowledge!
n ade la a few 'tukang' kt rumah aku ni.. buat wiring lorr , psg lampu lorr,
ketuk2 tiles kt toilet lorr.. and ol the things.
erm.. mmg besar program my family ropenye...
anyway, tqvm n luv yu ols..
p/s to By : By, can u see how excited them to welcome u in to the family :)
oke, lets scroll down
.
.
.
.
.
.
.
.
ni my bilik pengantin
:)

work in progress..

still kosong.. blum masuk furniture

wah! ni lg dasyat! smpai toilet pun renovate jugak! ayyak!

how could i believed it~~

byk lg yg dibuat.. pagar di cat.. rumah pun dicat n di syelek... owh ya lupa, kt living hall pun neu curtain!

nti aku uplod lg pikcer2 pasni ye...

mau rest sudaaaaa.

Wednesday, January 21, 2009

guess who

jeng jeng jeng... seprais tk sape yg jadi penumpang lagi sowg???



haaaaa makhluk ni lah! die dh besyar tauu... dh nk msuk 4 bulan aku rase.. tp really super hyper active!







here, i uplod pikcer2 aksi die lam kete... penuh kebusanan... tggu dlm 7,8 jam nk smpai kelantan.. mkn tknak, minum tknak.. pastu lidah terjelir mcm puppy... sbb panas!




yuols layan la jap erk pikcer die k... then nilai la sendirik..





















































so...??? what's urs opinion...?????????



;p

im home

tara... pagi subuh kul6 aku dh bangun. mandi n solat suboh trus siap2.. beg2 aku sume dh siap letak tepi pintu.. mlm td, kemain lg aku berkemas.. tkthu ape yg nk dibawak lik, kdg2 rase cam nk angkut 1rumah jerk.. huh.
then kejutkan iza(my lil sis) . mlm td die smpai umah aku dlm kul 12.. bukak aje mate trus sarung jeans n gosok gg sahje. alamak! tk mndi? ngigau ke. biaq pi lor die. die dh bangun tu kire mujor dh ... hikhikhik..



kul7 kami trus gerak, actly aku riso gak if dh lmbt. tkut tup2 nti weols stuck lam jammed on the road, sbb nye org kan nk keje.. herm. niwey! sib baik okeh. dlm 730 weols dh kt gombak. sbb ikut highway kan.. ni balik ni aku yg drive, keta iza.. huh.. pest tyme bwk neo ni lik kelate... blh thn minyak!


oh btw, not only me and iza.. ade lg makhluk penumpang.. nk thu? guess who? yuols teka lorr... :) makhluk ni mmg tk dok diam! uhhhh! okelah.. next entry aku bukak story psl die oke?? wek wek..


kiteorg singgah genting sempah beli buah berangan ke umi terchenta.. die suka mkn tu... so beli la 1kg utk umi as a buah tangan.... n 500gm utk weols mkn dlm keta.






all the way, letih aku pot pet pot pet... nk avoid ngantuk n bosan. sib baik iza pun tk tdo.. biase kalo jalan jauh, die asek tdo sahje! tp kali ni tk.... die pun nak temankan aku kot.. but even bile pk2 balik, mcm payah gak die tk tdo.. coz 10kali skejap die tnye 'kul bape kite smpai ni?' aduiii.. letih aku... nk menjawab..

kul2 weols dh msuk klate.. alhamdulillah.. we arrived safely.. tq to Allah swt :)

kutip mengutip






selasa.. aku dh cuti.. ermm.. aku gi la kutip brg2 aku kt ampang seperti yg d janjikan yuols sume kan? huhu





11am aku smpai kt kdai tu.. KK HOME DECO.. dekat dgn area tesco ampang and ampang point..
amat jauh skali la kalo nk kira dr umah aku kan.. huhu. dh le kena p sowg2! keta byk sunggoh.. lorik besar2... gerun aku bwk keta.. org darah manis ni... lain mcm jer rase nye.. biar la b4 this dh get used dgn sume ni pun.. urmm alhamdullilah aku selamat dimana2.. thanks to Allah :)




aku cek2 la skit2 brg tuh, then aku amek 1 1/2 hr pusing2 lam kedai tu.. cari ape2 lagi laaa yg bleh ditmbahkan.... mcm penim ade, giler pun ade.. huhu.. byk sngguh choices.. dr harga yg murah ke mahal.... mcm2 ade..













lepas rase dh lepas hajat tu, proses pembayaran pun dibuat.. ketang ketingggg ketang ketingggg..




tgk cina tu, elok sgt pakai syuar nak2 atas dada. hakss








ni plak sesi angkat mengangkat masuk lam boot.. 5boxes yuols. sib baik muat lam maibi kekasih gelapku tu... ngeeee~~~





balik, aku terus ke shah alam.. lunch ngan Mary.. kne laa plk pick up die lam UITM cz die ade game... oke2 no hal n weols proceed to sup Ani Utara kt sec 7.. hehehe. ive been there 4 2nd tymes..


dah kenyang2, citer skit2, gosip skit2... we ol bersurai laa... anta lik die kt uitm.. n jumpa die pasni laa kat majlis aku.. die akan balik ngan geng die lorr.. pahtu aku trus la ke bukit jelutong.. nak amek baju yg aku dh tempah kt BUTIK MEVADA... ni lah kain batik sutera yg By belikan yg dh aku cite kt entry dulu....


fitting kt butik tu... ** nape aku nmpak kembang semacam?? tk ler... baju tu yg kembang actly! pesen skrg katakan..

mmg cantik die jahit.. penuh beaded n really worth it.. smile~~~

tq to By yg sponsor sume fer that baju...

balik, singgah jp umah ciklah kat jalan ubin. tgk tu, die tgh usha baju aku. huhuhu...