SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Thursday, February 26, 2015

Hello 2015 !!!

Ya ampun !!!



Blog kembali terseduuu sedann,... aritu kemain rancak hapdet... ni dah termisseddd lagi.... last entry yang dok happy - happy kat Penang huhu... hahaha pastu terus senyap smapai ke sudah.. dah masuk 2015... dah nak 3bulan dah 2015 ni.. ayoooyooo!! Nasib baik belum 2016 ! hihi alhamudlillah.. umur masih panjang... me happy seadanya macam biasa.....



lepas balik Penang tu..., kite semua dikejutkan dengan berita banjir besar yang melanda Pantai Timur terutamanya Kelantan ! Terkejutnyaaaa... Memula ku tak percaya, masa tu otw balik ke Shah Alam.. yelah... kadang - kadang susah nak percaya bila dapat khabar dari wassap ni... sampaikan air cicah ke bumbung sekolah.. ku takut la tu semua gambar edit.. maklumlah semua tahu, arini macam macam orang boleh buat.. ahernya bila sampai Shah Alam dan mngadap berita tv 9 baru lah ku percaya !Ini semua bukan gurauan. Ya Allah, besarnya musibah yang melanda kami rakyat Kelantan masa tu....



Termasuk lah keluarga sendiri di Pengkalan Chepa pun terbabit sama. Rumah abah Umi yang tak pernah pernah naik air kalau ada banjir besar, pun turut sama terkena... bahagian dapur dah paras betis... sampaikan dapur memasak kena bawa angkat ke ruang makan.. tu belum lagi kisah bekalan letrik terputus 3 hari dengan air nya takde.. kawasan sekeliling terkepung, tak boleh pergi mana - mana... ibarat duk dipulau.... sedih sangat mase tu ! Kat internet pula, semua orang duk viralkan yang rakyat Kelantan akan mati kelemasan sebab banjir nya terlalu besar ! Air makin naik naik dan naik.... Allah, ramai sungguh yang nak menakut  - nakutkan rakyat Kelantan...



Tapi boleh dipuji dan kami rakyat Kelantan benar - benar bersyukur dan thanks to all la yang sudi mengutip derma kilat, yang turun sendiri ke kawasan - kawasan banjir yang terjejas terutama di Gua Musang dan Kuala Krai, utk hantar bantuan... Seluruh negara, dan negara negara luar pun turut sama membantu, menghantar segala bentuk bantuan.....



Hampir 3 bulan berlalu, keadaan mangsa banjir di sana masih lagi menyedihkan.... Semoga mereka kuat untuk memulakan hidup baru.... fr0m zero balik.. bayangkan rumah semua roboh dan hilang dibawa arus banjir... Allah takkan menguji tanpa tanpa sebab......



Nanti kita sambung citer ye ! Ni mukadimah baru hhehehe !!



Love !
Babai !
:)