SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Friday, November 28, 2014

Part I - Langkawi 2014

Assalamualaikumm...


Bersiaran dari Langkawi.. dah 2 hari di Langkawi. Balik dr KB,1 ari je kat Setia Alam.. uruskan  hal hal penting..,mendobi dan sambung packing utk ke Langkawi.. boleh tahan kalut jugak la... mcm tk cukup masa.. memang semput!


Ciklong 1 family ada di Shah Alam utk konvokesyen kakak Fatin (anak sulung) di UiTM Shah Alam.. tapi bermalam di rumah Ciklah Bukit Jelutong..


We all terbang ke Langkawi dengan Air Asia pagi Selasa jam 10 pagi.. 630 pagi dah siap siap dan cab amek di rumah jam 730 terus ke KLIA2... kenapa dgn Air Asia? Pertama sebab tiket jauh lebih murah compare to Firefly dan  kedua adalah sebab ku gedix nak bersuai kenal dengan KLIA2 mihmihmih.. Malikha dah 2nd time ke Langkawi last time masa Jan 2012.. Dah kata, akan kembali ke Langkawi masa nti akan ber- 4 kihkih.. Jadi adik 1st time in Langkawi...


So first la di KLIA2 ni... Cab from Setia Alam to KLIA2 ialah RM 75. Check in dah siap siap buat malam thru website so just drop luggage je lah.. bag banyak gak la sebab pergi 5hari... semua ok... takde overweight then gi breakfast dulu di Marrybrown.. actually banyak pilihan tempat makan kat sana...










Flight smooth.. cuma lambat skit dari jadual.. dah lama wei taknaik AirAsia.. bila last eh? Tah ler.. lupa... Hongkong Jan 2013 kot eh? Skrg kt KLIA2 takyah dah nak turun tangga jalan tengah2 panas naik flite.. dah bersambung dari terminal terus masuk badan kapal.. haha














Kul 11 lebih pagi sampai Langkawi... sempat la tidur kejap... tapi tak leh tidur gak sebab bising.. tgu bag pun lambat... dah dapat bag kena lak Q panjang nak amek cab.. huhu we all belum amek kereta sewa... cab dari Langkawi International Airport ke Bayview Hotel RM 28.. We all stay di Bayview untuk 4 hari dan last day baru stay di Pantai Chenang... Tunggu En Syahmi abis budget meeting dulu, baru sambung coti coti family :) Tahun lepas, budget meeting di Penang - masa tu first time bercuti 4 orang... adik baru 3 4 bulan time tu.. ku tak sempat nak blogkan di sini hihi... 











Jom layan gambar gambar setakat ni... 




Teletubbies ku tak duk diam... maklumlah tengah melasak sekarang... wakakkakakaa haih...!


Oklah bye!!
Nanti sambung lagi.
Salam :)

Thursday, November 27, 2014

Mykid Muhammad Raaed Naiel



Alhamdulillah... dah umur 15 bulan baru adik Raaed ada official MyKid...


Nak buat macam mana.. masa adik keluar... gi daftar nama kat JPN rupanya masa tu MyKid di berhentikan sementara waktu.. aduhhh... tak seronok tauuu.. payah benar nak junjung surat beranak ke hulu hilir.. tambah tambah bila nak travel naik flite huhuhu.. nampak sangat cam old skool kohkohkoh..


Ingatkan MyKid dah takde sampai bebila.. bila tengok kawan kawan yg bersalin lepas lepas Raaed ada pulaknya MyKid.. so tahu la rupanya diberhentikan sekejap.. tak tahu atas alasan apa.


Balik KB baru ni amek masa jap g JPN kt Wisma Persekutuan.. sebenarnya boleh je buat di mana mana JPN yg terdekat tapi kita la takde masa.. kalau kt KB senang, wisma dekat je...


So takyah risau lah.. dah siap daaaa.. yay !




Assalamualaikum. Bye ;)

Tuesday, November 25, 2014

Si Kekasih Gelap Mau Tukar Baju Baru

Alhamdulillah.. kami dah selamat sampai di Shah Alam... malam tadi... Semuanya ok...


Pagi ni berkonvoi nak hantar my kekasih gelap ke workshop nak tacap tacap skit... Tukar imej skit hehehehe.. Dah lama woi plan dari awal tahun sampailah hujung tahun dahni.. huhuhu.  


Dia ok sangat lagi.. masih sihat walafiat.. cuma cat nya dah luntur sebelah kiri pintu... tak tahu apesal leh jadi camtu... macam berkudis gitu hihi... so ni nak g spray kasi tip top lah ni.... ku tak tukar color still lagi dengan hitam cuma tukar jadi flat or matte black.... yea yeahhhh... lawa dop lawa dop hehehe


Nanti kite tgk lah mcmne result dia macam yerrrr.. lg 10ari siap.. arap seperti yg di impikan lahhh....











Oh ya ! Selingan skit... Tahun depan 2015 tamatlah ansuran bulanan my kekasih gelap ni setelah bertahun tahun lamanya....ada lagi balance dlm 8 bulan cemtu.. alhamdulillah.. so agak agaknya, allowance sbagai surirumah yg berjaya ni boleh di up lagi ke idok? Kan? lalallalala c.c pada PM najib dan yang berkenaan.. haha...#bajet2015





Bye!
Assalamualaikum ;)

Saturday, November 22, 2014

Live Update Projek Bubur Asyura


Ok, sekarang projek kacau asyura sedang berlangsung.. cewwahh #liveupdate gitu..

Masih lagi mengacau.. cam lambat je lagi. Alhamdulillah cuaca cantik je.. tk hujan. Tadi panas jer... bahang laaa... berasap asap pulak kan..

Ok lets jamu mata tengah gambar gambar yanh sempat di snapped.. terasa sungguh suasana kampung dan suasana nak raya ala ala hehehee

                  **************************

Bubur asyura dah masak hoyeah.. kalau ada yg suka masa baru baru masak pun sedap..die lembek lembek panas.. bila dah sejuk dia akan jadi lembut lembut gebu...

Bersarapan di Kopitiam Kita

Ok, finally we all mencemar duli ke Kopitiam Kita yang sangatlah tersohor dgn roti Titab.. Haha.. Iyelah  klo follow mana mana Instagram artis..,yg pergi ke Kelate wajib la singgah ke Kopitiam Kita utk makan Roti Titab.. Alah, roti bakar kat atasnya ada telur separuh masak... meleleh beb!

Kite orang Kelate sendiri pun tak pernah lagi merasa kesedapan roti titab yang pernah gak la menjadi viral seketika... Dato' Siti Nurhaliza ke situ pun siap di pasang alas meja lagi kikikikih VIP kan?

Oklah, pagi ni Papa bawak gi sana.. Walhal kat rumah tengah sibuk nak mengacau bubur asyura. Belum lagi start, tapi tengah duk siap bahan bahan. Dok blend bahan bahan.. Lari sattt.. bawak adik je.. kakak takpe dah boleh tinggal. Adik takleh lagi, minum susu cap  gantung kehkehkeh... 

Parking penuh k. Kedai pun dekat nak full house... Ramai !

Ok for me... honestly...biasa biasa jer roti titab tu heeeeee.. apsat femes sgt eh huhuhu then ada macam macam jenis nasi nasi belauk yang dah siap siap bungkus.. nasi yang femes di kelate la.. macam nasi kak wok, nasi air dingin, nasi lemak wakaf bahru.. n bla bla bla... tpi jangan tak tahu nasi nasi ni semua dah femes di KL jugak pun... dah berlambak di klang Valley.. nasi air dingin tiap tiap pagi naik flite terbang ke KL ke agen agen di sana untuk memenuhi order order orang KL.. wehoooo.. tp bagi kita,  nasi air dingin tu biasa je eh! Huhu.. tapi nasi kak wok terbaik. Febret kami laki - bini...

Oklah.. so dah merasa roti titab hehehe... no more drama nak makan roti titabb....

K bye! Dah sampai rumah.. time for bubur asyura pulek...

Semekom !