SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Monday, November 17, 2014

Injection Pneumococcal untuk Muhammad Raaed

Alhamdulillah...


Tadi siang setel sudah last dose Pneumococcal Vaccine Injection utk adik... Sama mcm Kakak Ikha.. Tpi masa zaman kakak Ikha dulu (2009) ada 4 injection(3 bayar 1 free) tp zaman adik ni ada 3 je.. semua kna bayar...bila tnya Dr.. dia kata vaccine tu dah dicombinekan jd 3 huhu ku cerita bahasa mudah je la yer..


Macam biasa la.. di DEMC...dgn DR Ahmad..  kadang kadang Dr Ahmad kadang kadang dgn Dr Koshi... sepatutnya last dose mase 13 bulan rpi adik dah delay hampir 2bulan.. sbbnya banyak hal.. berapa kali dah buat appoinment asek tercancel.. ada dgn dia tk sihat... dgn mama tk sihat, pastu penah sekali tu appoiment cancel bila DEMC lak called kite kata Dr Ahmad lak yg tk sihat huhu.. but ok fine la.. now dah setel.. Lepas kena cucuk tadi nangis la kejap.. Dr standby ubat demam takut demam.. tp so far ni takde nampak demam. Alhamdulillah.. Oh ya.. berat adik 9.8kg tinggi 76cm..


Next appoinment injection 18 bulan nanti... injection biasa..


Lepas hantar kakak Ikha sekolah tadi mama terus shoot ke DEMC jumpa Papa kat sana... Eh tak ramai org lak arini... Semua siap tak sampai 1jam. Agaknya tengah tengah bulan gni takde orang sakit kot ehh.
Then Papa ajak lunch di The Tarik Place di lobby DEMC..


Dah setel, berpisah la.. Papa lik ofis Mama lik setelkan keja keja Mama lak.. pos barang kastemer and jemput Ikha dari sekolah. Tinggal 4hari lagi nak cuti sekolah ni...













Ni video selingan yang Mama sempat record tadi... hhihihi anak bongsu manja Papa nehh...





Ok bye.
Assalamualaikum... :)

2 comments:

mommychaa said...

Hi Muhammad Raeed!
I ingat nak bawak Kayla cocok 18months tu next month. Padahal dah lebih umo tapi takpela...dah terlajak sikit huhuhuhu :)
Adik dah beso dah taklama lagi anak bujang lah tu....

Alyyani Anuar said...

haip bukan anak bongsu lagi ni. ;)