SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Thursday, February 26, 2009

sebulan sudah berlalu


hari ini, genap sebulan kami berkahwin... cepat sungguh masa berlalu. tup tap tup tap.. sudah sebulan.. dan kami bertunang nak masuk 5bulan dah. hehehe..


sume tu masih lagi fresh

yang paling aku appreciated, bile die dedicated lagu BUKAN RAYUAN GOMBAL utk aku... tq By :)


Judika - Bukan Rayuan Gombal

Duhai kekasih pujaan yang selalu di hati
Aku menunggumu
Engkau gadis yang selalu hadir dalam mimpiku
Di setiap tidurku
Dengarkanlah aku cinta
Ingin akuSelalu menjaga dirimu
Menemani di setiap waktu
Dengarlah sayangku
Tiada yang lain saat ini
Engkaulah yang ada di hati
Duhai kekasihku hanyalah dirimu yang kumau
Tiada yang lain di hati
Selamanya hanya dirimu
Dengarlah puisi yang akan aku berikan
Ungkapan hatiku
Tiada yang lain yang bisa keberikan
Hanyalah cintaku
Aku ingin menemani harimu
Yang mencoba mengisi rasa kesepian di hatimu
Sampai nanti hanya selalu namamu
Selalu namamu yang ada di lubuk hatiku


-terima kasih By-

MC

hari semalam (rabu) aku tak keje.
MC.
aku demam.
panas badan n rase sungguh lenguh2.
uwarggghhh.

Tuesday, February 24, 2009

masih ada



petang semalam, kak Rohaya from
Alpha Specialist Dataran Sunway
dtg ofis.. die bagi wedding gift.. die duk nepon
dr mggu lepas lg
suh aku pegi ofis die.. tp malas nauu aku
nk pegi, coz ofis die tinggi, lift tkde.. tuh yg aku malas2..
smpai at last die yg mai ofis aku.. jahat dok aku ni...
org kemain lagi nk bg present...
hehehe..


tapi bukan satu, ade dua.. kat ym, By dh btau.. die pun dpt hdiah kawen.. dr Kak Rozita, Boss Processing Department..

jadi, bile By dtg jemput aku lik keje.. aku tgk comel terletak jerr present tu kat seat belakang...

tp ni kat rumah dhni...

psst psst.. nmpak tk benda baru kt bawah meja nunn. :)

jadi, masa tgh layan Spa Q - seperti biase - amek lah mase bukak hadiah2 tuh.. waaaa.. seprais gakk bile bukak Kak Ita punye...

die bagi blender 1set!! haaa.. ni satu lg benda yg kami dok tunggu2... at last kan?? alhamdulillah.. so duit yg Kak Eni bagi tu, bleh la buat bnda lain.. actly, Kak Eni ade bagi duit kt weols.. die tkthu nk beli present ape.. so duk cite2 ngn die, haaa die kate gi laa beli blender.. tk smpat kami beli, tup2 dh sampai.. :)

tq kak ita sekeluarga..

erm.. ape yg aku nk blender ni??

Monday, February 23, 2009

wiken di shah alam

ahad, pagi2 lagi dah bangun. malam sebelum tdo, dh janji ngan By..kalo aku kejut die pagi2, jgn marah2 laak... hehe die suke jer..

then, pagi2 lagi aku pun mata terang jer.. pas subuh, trus tkleh tdo..


pas siap sume, sblum kul9 lgi weols dh otw ke shah alam.. aku ajak By ke pasar pagi stadium shah alam.. nk beli tikar kayu.. kt sane, murah2... kalo kite beli kt tmpat lain, harga beza gak la dlm 20,30hengget.. tu yg aku nk beli ni.. nk letak lam bilik.. n utk meja makan.. at least, blh kurangkan rambut bersepah atas lantai.. ni kes malas nyapu la ni.. huh!


jadi, kami borong 3bidang sekaligus.. 2 size besar.. satu size kecik.. dh alang2 beli, beli la byk trus.. lgpun tk mahal pun.. 3 bidang sume tuh, rm145 sahje.. :)
sib baik muat keta.
kalo dok, naya la aku kena marah.
ngeeee~~



sambil2 tuh, kami cuci2 mata beli makanan.. beli yong tau-fu, nasik kerabu, kopok lekor.. n sikit sayur mentah.. selebihnye kami jejalan je lah.. tgk gelagat org ngan barang2 yg dijual... mcm bnda ade... smpai keta tpakai pun dijual...


afta siap sume, kami ke bukit jelutong.. aku nk tempah baju mini kurung kt butik MAVEDA tu.. sib baik kak Awin, owner butik tu ade arini..

entry dulu ade kisah aku beli kain2 ni kat salem aziz textiles.. 4,5 days after kawen dulu... hehe..

lg 2 mnggu, siap la baju2 aku ni.. ongkos nye? 2pasang baju rm 360... well.. By terkejut sakan... huhu.. jawapan aku mudah jer.. 'takpe la By coz skrg syg ni jadi binik SM Operation..' so nak la pakai baju gempak2.. hehe.. berhias utk suami tk salah kan??

waaaaa.. tk sabar lak rasenye :)



dah siap amek measurement baju sume, weols proceed to TTDI JAYA.. cz By nak amek PC die.. kire last dhni.. pas angkut PC ni, kire dh clear la barang2 kt By kt rumah Kaktie...
pastu kami ke rumah Ciklah.. since umi pun ade kat sane.. weols bwk jagung bakar yg dibeli kt pasar...
ciklah ajak lunch kt rumah die.. adik jaa n Mc Suk pun ade.. tk lupa farehah n pakcik uri.. mkn? lauk kampung.. ulam budu.. hehehhe. rendu nye... budu ni bile ade geng baru best! nk harap makan sorg?? tk layan aku...... :) tp By? ne makan budu die....
mase tgh tggu2 makanan dihidang, aku ngaco2 By yg tgh tgok tibi tuh..
mula2... alamak...! perut sape tuh??




hehe..


luvyu By...

juz a simple word but give a thousand meaning to us.

-ztesyahmi-

from kak nurin

entry jumaat lepas, aku dh ckp kak nurin
ade bagi wedding gift kan..??
jadi.. ni haaaa die...
mmg lain dr yg lain.
dr lovely lace.
xclusive semacam bile tgk wrapping paper die, box dier.

ni utk sangkut keys pun bleh, or brg2 dapor yg kecik2... mcm gunting ker, can opener ke.. tp aku rase better letak segala macam kunci.. mcm kunci keta.. kunci rumah..
keys holder.
oke la.. she's really glad when i sent her text msg...

:)

tqvm kak nurin

wiken wit Him

sabetu, weols dpt invitation lunch from Kak Eni sefamily..




actly last wiken lg Kak Eni dh sibuk2 kol ngajak, tp mase tu weols msih bizi kemas rumah..
jadi minggu ni, smpai gak lah hajat kami...




kak eni, kakak atas By.. die nom 8.. die pun keje as Sr Human Resource Executive kt ROCHE.. tp opis die nunnnn di KL nuh...



kak Eni stay kat Tmn Melati.. erm Gombak ke Wangsa Maju?? Wangsa Maju rasenye..


rumah die kt Platinum Hill PV 5... Taman Melati..





so.. kul1230 ngam2 kami sampai sane.. kak Eni masak kari ikan... abg Hasni, Muhaimin, Muqry ngan Mulhim sume ade menanti kami n lunch same2... :)









lepas lunch n semayang zohor siap2.. kami pun beransur pulang laa... By ade plan lain lak.. die nk tgk muvee... dh alang2 kt kl, weols ke KLCC...





weols tgk cite PUNISHER:WAR ZONE... bape bintang? aku bg 4 dr 5.. best.. blh layan laa.. mula2 aku cam blur.. cite ape By nk nengok ni??? aku nk tgk PINK PANTHER pun tk dan2 lagi...

bile cite abis... owh.. best! sgt2..!

bleh laa rekemen ke yuolss pegi tgk oke.




then, by sempat beli suar slack..suar keje.




pas semayang asar, kami terus bergerak lik.


jalan pun agak jem.







she's back!

sape yg back-back ni?

huhuhu....

see..



well.. she's coming back..
wit my double lil sis from kb...
last friday.
long vacation again to kl.
they ols smpai kl trus ke Damansara hantar cik kucin ni ke aku.
kebetulan, my Umi pun ikut skali.
dtg bercuti ke kl..
hehehe..


so.. ni si die.. tgh amek feel membiasakan diri di rumah baru...

sib baik my Hubby pun layan kucin...

:)

Friday, February 20, 2009

date with kak nurin

arini kuar lunch ngan kak nurin... jumaat kan.. lgpun dh janji ngan die, since aku kawen lg.. die la sebok2 nk jmpa... die nak dtg tgk wedding album.. tp mane ade? lum lagi siap seh...


so weols gi makan2 kt kenny rogers the street, the curve.. kak intan pun ofcoz laa ade skali.. tup2 smpai sane, kak nurin ckp, fiza pun join same.. erm.. oke la.. kire gathering ex-ofismet laaa ni... tp weols dh abis mkn, baru smpai makcik fiza tu... die skrg jd full-tyme housewife... tgah2 cri keje katanye, tp minah tu demand skit laa.. hikhik..



weols lepak2 kat kenny rogers.. lorrr 2ari lepas dh mkn kenny rogers dgn By.. ermm.. tkper, kenny rogers oke.. good fer diet.. less fat, less salt, less sugar... ngeeee~~~



kul230 lik ofis... kak nurin bg wedding gift.. nmpak cam spesel.. tp aku lum bukak.. pastu sibuk la die sent text msg, tnye aku dh bukak ke blum, aku ke suka ke tdak..? nape erk??? seprais lak rasenye... tp aku nk lik bukak ngan Hubby.... :)







Thursday, February 19, 2009

tkde mud

hubbyku, pagi2 lagi mcm tk sehat.. sakit dada, mual, loya katanya...so kami pegi keje pun lmbt.. aku smpai ofis pun dh kul915...


tup2 ms ym ngan die, die ckp, still tk oke.. siap muntah2 lagi katanya..aku ade gak bekalkan nasik goreng kampung yg aku masak pg td, mmg pedas skit ku masak.. tu pun die tk bleh sentuh.. yelah, dh pedas, of cos perut jd lg pedihkan?


rasenye, kes semalam.. die tk lunch n ptg balik keje, aku juz hidang die roti + serunding daging.. aku dh tnye, if die nak beli or makan pape dulu, tp tknak juz nk mkn roti jer... tk cukop nk alas perut tu...mlm kami pegi makan kt kenny rogers... mungkin tyme tuh, perut die dh masuk angin.. kt kenny rogers phm2 laa, mkn ayam jer.. tkut die tk kenyang ke ape.. ermm.. syian By...


then, die balik la tu.. rest kt rumah.. yelah, kalo kt ofis, nk buat keje pun tkleh tu.. aku kt ofis ni pun rase tk senang.. n tkde mud nk buat keje.. kalo ade keta, aku pun nak balik umah. amek half day.. erm. nk tknk aku kna gak laa tgu die jemput ptg ni..


hope die oke la kt umah tu...mesti moyoottt je tuh :(


buka hadiah

balik kerja, sambil2 lepak tgk Spa Q.. aku amek masa bukak adiah tu...

mula2 baca kad..
waaaaa tqvm
to everyone yg dedicated wishes to us
:)





tara.. ni la die.. bagus sgt2 n aku suke..
cz byk2 hadiah kawen, ni la satu2 nye kami dpt ni..
so ade dua jenis toaster laaa kat umah kami.



-TQVM-

Wednesday, February 18, 2009

wedding present from miri

wah... arini, aku dpt wedding gift from Miri.. nun staff2 kat sane sungguh berbaik hati kirim ke aku.. ni tk lain tk bukan, azziera punye keje laa.. citenye, abis die kutip sume signature staff kt miri sign kt kad... die bersungguh2, ari2 btau aku kt ym... yg die nk anta wedding gift..





so akhirnya, pagi2 aku sampai ofis tgk box DHL ni bawah meja Kak Intan.. mulanya cuak gak nk bukak, tkut dorg nk kenakan aku ke ape.. mane tahu kan, kot2 kirim catridge printer yg kosong ke ape kan? pastu kak intan lak gelak2 kan aku, tp padahal aku tahu... azziera tk main2kan aku... hemm.. dan2 tu jugak aku bukak box tu depan die... haaaaa.. bru die thu kan???

jeng jeng jeng....

tp ms tgh mblog ni.. hadiah tuh masih kemas n kad pun blum bukak.. nak bukak wit my Hubby laa.. :)

heeee seprais ni...

btw, tengs to sume staffs kt sane.. plg penting, azziera yg cute mute tu ler.. niwey, eira gak, one of my best best best fren kt PBJV ni.. tp jgn tkthu.. kami tk penah jumpa tau.. :(

insya allah.. masa tu akan tiba nti :)

ermm.. camtu lah, bile kite jaga perut dorg, dorg pun tk lupa kat kite ni.. kdg2 bile musim raye ke... ade lah dorg kirim, kek lapis sarawak ker.. kdg2 ade gak yg bagi bracelet crystal, mutiara... baju..macam2...

alhamdulillah...

esok, will updet ape present dorg tu yer :)

masak memasak

malam pakai apron, aku masak spesel skit..


sayor pak choy goreng sos tiram




assorted yong taufu soup........

blaja pakai apron

masa kuar soping barang2 dapor, aku mintak ngan By nk beli apron. wahhh. tk penah pakai apron ni. rase mcm bersungguh sgt nmpk kan??
tp since dh kawen ni, bile tgh2 masak... aku rase mcm perlu gak benda ni.. yelah.. kata nak jd pakar masak kan?
abih.. kalo tkde apron, payah gak nk bersilat kt dapor nun...
then, bile dh ade apron, aku lupa nk pakai pada mulanya..
pastu suddenly cane ntah tetiba bleh plak tringat.... ke apron yg baru dibeli.. so pakai laa aku..
hikhikk...

Tuesday, February 17, 2009

ahad yg letih

hari ahad, plan nk kuar pagi2.. tp dkat2 kul 1 bru kuar..



weols plan nk g Bukit Tinggi, Klang.. cz aku nk gi Jusco.. tk penah pun g sane.
kebetulan tuh, anak buah By.. balqis ade kt shah alam. so weols singgah dulu TTDI JAYA, amek die n si aiman pun nk itut... tp kan.. tkde plak pikcers dorg.. tk smpat ku amek.. ermmm.. niwey, balqis tgh tgu result spm.. die duk kbharu, tp dtg cuti2 mesia ke melaka.. n shah alam.. beh2 makan angin.. :)


oh.. pantai morib rupenye kat banting, klang erk..??



huhu.. aku tk biase klang, paling jauh pun smpai Jusco Bukit Raja jer.. nk buat cane, cz Bukit Raja tu sebelah Shah Alam jer.. plg best lg sebelah rumah Mc Suk kt Seksyen 7 baru nun... huhu.


then, rupenye jauh gak nk smpai Bukit Tinggi kan. aku ingt dekat jerk. kalo jauh tamau la ngada2 ajak By pegi.. mcm buang masa tgh jalan jerk.. nk tgk mubii pun tk sempat.. syian dorg.. so bwk dorg g mkn2 jer la..




pastu kul4lebih trus gerak lik, coz nk g anta Mc Suk epot lak.. flight die sepatutnye 740pm, tp delay to 835pm..



balik TTDI Jaya, kemas skit2 dulu brg2 By yg nk dibawak balik ke Damansara.. brg tkde ape sgt, cuma byk baju2 ngan kotak2 By.. ntah ape lam kotak, nmpak cam surat2, resit2 lama jer...



lagi satu byk coins... rupenye By ni coins collector... padanlaaa berat nk angkat.. agaknye kalo tukar coins2 tu dgn bank, dpt laa kut pat riban.. huhuhu..
kul 7 gerak ke lcct...
otw lik epot, weols singgah R&R Dengkil solat maghrib...



suka sgt suasana surau die.. open concept... tp air slow huhuhu.. kebetulan aku pegi lak... tp oke la as long as bleh amek wudhu' kan? nti kalo kena tayamum cane? tk expert tu akuuu... ngee~~~
n aku lagi sayu, bile singgah mane2 surau or tmpat sembahyang - since kenal By - betapa, ramainye manusia2 yg menjaga waktu sembahyang..
tk kira tua muda, even budak2 kecik pun ade :)
alhamdulillah...


balik, smpai Damansara lebih kurang kul10pm... kemas sane, kemas sini.. erm...

tu yg By masak tu... :)

esoknye? bile nk pegi keje..taraaaaa! my kekasih gelap depan mata ku.. yelah, coz peminjam keta ku ni dh selamat balik kg kan??? so.. berganding laa die dgn partner life die di parking lot kediaman kami...ewah... ayat skema tuuu..

bile kire2 balik, dkt sebulan aku tk sentuh die.. uwaaaa.. jgn majuk sudahh lerr...


alamak. dua2 tembam :)

wiken bersama

sabetu lepas, kami spent 1/2 hari kt rumah.. tnggu org dtg anta washer.. lgpun, owner rumah kami pun dtg mnjenguk.. actly, agreement kami blum dpt lg.. tu yg die dtg utk sign agreement n cek2 skit rumah if ade mane2 rosak ke ape..




niwey.. tq pada yg menyeponsor washing manchine ke kami.. murah rezeki kan..



lunch, aku masak..
by buli aku suh masak telur dadar spesel.. cane tuh? saje jer die...
aku pun pk laaa cane nk buat ni.. tup2 dpt gak idea... heheheh. resepi sndirik ni...
nampak die pun mcm kagum semacam bile aku hidangkan tuh.. heeeee.. msti die ingt, aku nk sumbat sume benda lam telor bile die ckp nk yg spesel...
eleh.. sorie by... saye ni tgh nk jadi pakar masak tauuuu...
wek wekk!
lepas lunch, tghari kami lepak rumah je la.. nk kuar pun, panass lagi sehh... so..
By layan hindustan.. aku layan By.. hehehe. tu yg busan2.. tgkap2 gmbr ni..




pikcer ni telah di edit ye..


tq to myself yg dh pandai ngedit2...


ngeeee~~





ewah.. buat muka manje2 erk. tomeyyy la By.



inai kami.. yg dh tinggal sekerat jari.. :)


then, ptg kami juz pusing2 area the curve n masuk tesco.. sohping barang2 dapor skit...


mlm.. tk masak pun. juz beli lauk kat vichuda.. n lepak2 sambil layan tibi.. sambil ngemass rumah...






ngemas sahje skrg ni kan??




masakan die

well.. dlm dua minggu ni jugak... dah dua kali By masak.. hehe.. blh thn la.. kire pass gak ler..


skali tu, aku sahje2 nk buli die... so die masaklaaa megi goreng... tp die ade oter2 skit. kata nye buh sos tiram.. iye ke By? sbb aku tk nengok ni.. tyme die msk.. ntah la.. ape aku buat tyme tu erk.. lupe lak..


part cili yg tk thn tu... actly, By suka mkn pedas.. tk sgka gak, mse mula2 kenal die dulu.. heeeee



then, 2nd tyme.. last wiken. weols hangout to Klang, pastu ke epot anta my sis - Mc Suk - nk lik Kota Bharu...then angkat plak brg2 By yg lum trangkat nun di TTDI Jaya nun.. smpai2 rumah kul10 lebih2 dah..letih pun ade....

pastu manje2 laa ngan die... 'mlmni By masak deh'..... 'msk jer ape stok yg ade'.... 'coz syg nk lipat kain ni' bla itu bla ini bla itu bla ini... oke taraaaaa die masak.. yuhuuuuu.. :)


ait...yg ade roti tu syape punyer??

rutin hidupku

alhamdulillah.. 2minggu menjadi isteri, sume nye bjalan dgn lancar. pagi pegi keje, bile plan nk buat bekpes.. aku akan buat. bile by ckp, esok tkpyh bekpes la.. so aku tk buat.. tp bile aku pk2 sndiri nk buat, aku akan buat.. aku buat nasik goreng... aku buat sandwich.. mcm2.. :)

lepas kawen, aku bangun pagi.. semayang subuh, berjemaah dgn Hubby... then aku akan ke dapur utk siapkan bekpes.. By akan sambung tdo kejap.. dlm 730 aku kejutkan die balik.. bile tkde prepare bekpes, aku pun smbung tdo gak.. hehe. eniway, skrg pegi balik keje aku ngan By.. die anta, die jemput.. lgpun, my DAX tkde ngan aku lg.. nun di sane ngn my sis, Mc Suk.. tkpe la.. aku pun nk manje2 ngan By gak ni... erm.. jadi? phm2 laaa uols.. kul 8.10 am aku dh terpacak lam ofis dpan pc.. dulu? kul 810 tuh aku sdap lg tdoooo... uols bukan tkthu dulu aku salu lmbt kan? wekwekkk! By lak??? katanye.. stretttt punch kad merah.. ala, terlajak 4,5minit tu biase laa kannn??? u r the Boss By! hehehe... aku ni, ofis hrs aku 9am-6pm... by lak 830am to 530... so.. ngam2 soiii laaa bile die kuar 530 tu, smpai kt aku sebelum kul6 lg... erm.. aku tgk By tk kisah pun lik awal.. sbb ape? sbb die pun dh layan Spa Q bebbb! ngeeeee~~ ade gak teman aku ni.... :)


so far in two weeks, that its the way.. afta semayang jemaah maghrib, tgk la... kdg2 baca yassin.. kalo tk, aku trus ke dapor.. masak utk die.. alhamdulillah.. masak la ape pun, By makan.. n aku really syuke bile die oweyssss kenyangggg... nmpak gayanye, en Syahmi aku ni makin demookkkkk la jap2 lgi.. aku pun riso gak.. aku btau die, 'By, kalo sayang masak, By je la makan.' 'Abis sayang nk buat ape?' 'Sayang tengok je lah By mkn..' Heeeee nti gemokkkk By.... ermm.. tp tamau die.. kalo aku tk makan, die pun tamau makan... ayyyakkkk...
mlm plak, tgk lah.. kalo ade mud, kemas brg2 yg blum kemas..lipat baju2... pinggan mangkuk.. hadiah2 kawen yg org bagi... nmpak cam skit jer, tp skali kemas.. letih gak aku.. kalo tkde mud, lepak jer lah tgk tibi... tkpun basuh baju, jemur baju.. n mcm2 hal lew... sebelum tdo, mesti iron baju keje.. dulu, iron baju ku jer.... skrg ade plak baju kemeja n slack yg nk kena di iron... heeeeeee.. seronok2.. yg penting sume kena setel sebelum tdo.. kalo pagi bru nk iron, huuuuuu kalo tlajak tdo cane???


aku skrg ni.. aduuuu rajin tul rase nk masak.. mula tanya2 my luvly fren yg ade 3org kids yg sedang membesar... DdaLy.... nmpk die rajin sahje masak ikan 3rase la, buat mi kari laa, skrg lak dh makin expert buat mcm2 kueh... ewah! tp aku, berdua jer ngan Hubby rase tk worth gk nk masak yg grand2 ni...erm, try laaa nanti2 kan??
so my current mood, beli magazine masak2... erm. dulu before kawen, asek beli majalah pengantin.. skrg tukar mood dah.. hehehe...

will updet n uplod later... more stories.. more pikcers.. :)

Thursday, February 12, 2009

soping curtain

cuti hari isnin, kami amek mase pegi beli kain utk buat langsir..
pas zohor kami gerak ke shah alam. ade yg cadangkan suh aku pegi Nagoya coz kt situ bleh trus tempah. cepat pun cepat katanye..


oke, then.. kami sampai dlm kul3 lebih. sblum tuh pegi makan kt Ani Sup Utara.. aku mkn bubur nasik n By amek nasi putih plus sup perut. hehehe. dap2!

sampai Nagoya, mula2 measurement yg aku buat pakai tali rafia diambil kira dulu. pas kira sane, tolak sane, pusing sni... kena pilih kain plak..


part ni laa tensen skit ni. tmbh2 aku tkde experience dlm buat2 langsir ni.. jenis kain yg cane nk beli, utk bilik sesuai cane, utk hall sesuai cane, kaler plak ape yg aku nk... mcm2... tp aku ngan By la decide sndiri, cuma akak tu tlg2 skit bg pendapat...




pd aku, aku suka kaler gelap... By pun oke... ape yg kami pilih, sume yg kami suka n puas hati... yelah, nk buat langsir ni involved big amount gak.. kite pun nak pakai lame, n nk tgk ari2.. kalo dpt yg tk oke, cane? ari2 nk ngadap langsir kan? heheheh..





so, dkt 4jam kami kt situ.. smpai By pun tarik muncong.. tp tomeyyyy... biase lah.. org laki ni kan? mula2 die oke, lame2 jemu la.. mcm budak2 tecit hehehe. aku tk salahkan By, aku sndiri pun buhsan! mabuk tgk kain yg macam2 jenis...
kul7 sume siap, byaran utk kain dah dibuat.. upah nye nnti mase langsir siap.. 24hb feb, kami dh blh collect, means 2weeks la! yeaaa!! erm.. hrga blh thn ler.. kain sahje dh rm650, upah dlm rm300++... mknanya we spent rm1k gak utk curtain... hurmm!!!
but, enihow eniwat... tq By yg sponsor lagsir utk rumah sndri hehehe.. sayanggg By! nti bile dh siap, kite amek pic curtain tu yer..

pindah rumah

hari ahad kami dh janji dgn lori sewa, en hamid. kul 11 pg tepat die sampai..
ni brg2 kt rumah lame, sblum diangkat masuk lori.



nmpk cam siket, tp blh thn laaaaa byk nye!

ni plak, dh smpai rumah baru...

tara.... masih kosong kt hall..

tp tgk laaa.. sume disumbat lam bilik..

arghhh.. aku tkthu laa mane nk setat dulu ni...

tp sampai arini, dapor dh kemas.. bukan ape, nk masak2 kan? serabut gak aku kalo bnda tk teratur.. aku suka masak sbb ape? sbb by suka makan... hehehehe..

baju2 jer lgi yg tk kemas... blh thn bersepah dlm bilik kecik tuh.. niwey, rumah aku ade 3 bilik, 2 toilet... 1 master bedroom complete wit econ n water heater, 1 bilik yg kami plan nk jadikan wardrobe + letak komputer n laptop or means workplace.. n 1 lg bilik kami plan nk buat guest room..

tp takes tyme gak aku nk decorate rumah... brg2 pun blum lg soping...erm..tkpe la.. one by one...