SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Thursday, September 10, 2009

baby's preparation

hari ahad.. bangun2 by selsema plak.. adoiii.. tp kami mmg plan nk kluar arini.. rase bengong gak pale ni 2hari berkurung kt rumah.. by pun oke je.. cume die selsema la plak. pagi lg dh kuar, sblum tu kami singgah klinik alam medic dulu.. jmpa doc n amek ubat utk die..



pastu kami terus ke sunway pyramid. kul 1230 smpai sane.. caye tk caye, aku tk penah lg pegi sunway pyramid dgn By. huhhhhh.. tyme single dulu pegi la ngan member2... means dh lame laa aku tk pegi sne. dis tyme pegi, kire nk beli abis brg2 baby.. kira once off.. coz aku pun dh msuk 8bulan.. n sudah semestinya tk larat dh nk jalan pasni... ni pegi pun slow2 je jln.. ala2 nenek aku dh jadi nye...





kami pegi sume baby's dept store, mcm world of cartoons, anakku, mom's care.. masuk parkson ngan jusco skali.. tp mothercare tk plak kt sni.. last2 skali sume borong kt jusco.. bnda same je ngan anakku butik.. tp kt jusco leh collect points jusco member hehe. borong punye borong...., tp lum jumpa lg la set matress yg bkenan.. part tu je lum beli... mcm stroller, carrier sume tuh akan di beli afta aku abis pantang.. tu la plan weols..





then, ingt nk cri baju raya skali.. tp mcm tkde.. by plak.. tknk lg beli nye baju raya. lebih excited nk beli barang baby.. dlm kul 3 kami gerak balik... aku bisik2 kt by nk singgah the curve lak.. sbb nk pegi gak mothercare. aku nk tgk matress kt situ then plan2 nk beli nursing bra... alhamdulillah nsib baik by oke, nk singgah... n smyang zohor kt situ...



matress kt mothercare tkde, tp aku beli la nursing bra.. 2 in one pack rm188... actually aku dh byk buat survey bkenaan ni.. aku mmg plan nk breastfeed baby nti.. kalo blh smpai die puas..alhamdulillah.. http://www.susuibu.com/ byk mbantu aku.. thanks pd sume mommies2 kat sne yg really helpful mommy to be mcm aku ni..



nursing bra kt mothercare tu aku dpt confirmation nk beli, afta puas bt comparison thru susuibu.com la.. cuma satu je lg hajat tk smpai berknaan breast pump... patut ke tidak aku beli... n if aku nk beli, brand yg mne, jenis yg mne.., elektrik ke battery ke, manual ke.. byk lg survey aku kna buat... info yg aku dpt, tlalu byk smpai tk dpt nk pilih mne satu... tp pump ni just to prepare in case aku tk sukses nk direct breastfeed.. tp tulah.. mind set aku ni kna btul.. kalo awal2 dh set.. aku failed... failed laa nti projek breastfeeding aku..


hurm! doakan aku bjaya ya...





aku ngan by pun tgh giat cari name2 yg seswai...

tp mcm tk jumpa lg laaa yg berkenan... list tu byk sgt, smpai tkthu plak nk pilih ne satu :(

eniwey... thanks to hubby yg bhabis sume utk preparation baby nti..

tahniah utk kak nurin

eniwey, my x klik opismet, kak nurin dh selamat bersalin 2nd baby die, on 29th August... rasenya 3mnggu awal dr due date..
ni gmbr baby nya.. one day old... mesti suka kak nurin.. lame dh tnggu baby ni... dpt plak boy...



name nye.. tengku muhammad imraan tengku fahmi :)
comel kan?

hubby demam


wiken lepas, kami byk plan actly.. kebetulan cuti nuzul quran.. tp tup2 bangun pg sabetu.. by demam selsema muntah ngn cirit birit skali.. risau jugak. die kalo dh demam, susah hati aku tgk.. mcm org tk penah demam.. siyan die..


ptg kami ke tropicana medical centre. dkt je ngan rumah.. dlm kul 5 lebih dh.. pegi2... cek serba skit.. doc nk amek darah by.. tp tntu la tk blh.. nti btl pose.. dh dkt nk berbuka dh pun.. then doc juz bg injection utk kontrol muntah la. tkut pas berbuka die muntah balik.. yg blood test tu kami kna dtg balik pas berbuka.. kalo injection, pose tk btl.. tp kalo amek darah.. mmg batal pose.. doc plak suspect takut by kna denggi..



ni mase petang hari..

pas berbuka.. dlm kul 9 kami pegi balik ke medical centre tu..

amek darah then balik.. nti result nye dlm 1hour die akan kol la.

hopefully tkde pape..

sbb aku rase, by demam2 biase je..

yelah.. tyme nk demam kan?


ni tyme mlm ari...

arini plak aku msk spagetti utk berbuka.. tringin nk mkn..masak sudah tentu la banyak bagai..

nk msk utk 2org mkn mcm tk reti..

aku bg ke adik sue n the geng jugak..

jd mlmnye pas balik dr hospital, fareha on behalf adik sue dtr umah.. amek spagetti..

then dorg akan gerak ke jb.. utk suprise visit mary kt sane..

aniwey mary nk fly 13 hb ni dah... tk lame dhhh..

esoknye... by msih tk baik.. still need a rest sbb kepala pun dh mcm ting tong dah..so tpaksa berkurung kt rumah jugak la arini.

aku pun masak yg simple2 je, sib baik stok ade lg lam fridge..

mlm plak lepak je la.. smbil aku buat keje ofis aku.. by layan smallville die..

utk pengetahuan sume.. kalo 3hb ke 10hb aku mmg sibuk n akan bt keje kt rumah..

sbbnye bt payroll.. processing bayar gaji org yg pegi project/site/offshore.

centu la bile bekerja ni..

kdg2 by pun perli2 tyme aku bt keje ofis kt rumah.. yelah.. sape suka tgk bini die buat keje ofis kt rumah kan??

tp aku tpaksa, dr zmn bujang lg smpai la dh kawen..

sib baik anak tkde lg..

pasni tk dh kut.

aku nk bersara dh dr buat keje2 ' bodoh' mcmni..

eniwey.. smpai ke ari ni aku dh tinggal 3ari pose :(