SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Wednesday, October 14, 2009

cerita raya



salam sumer... mood nk blogging mcm ade tkde jer... ni tpaksa flash balik citer raya.. sory la yer.




alhamdulillah. thn ni adalah thn pertama aku beraya bsama seorang suami. then sume nye bjalan dgn lancar. kami btolak awal balik ke kota bharu, memandangkan aku dh sarat n weols tkut jem so kna la lik... tknak bsumbat ngan org lain. pham2 la jalan nk lik ke kelantan mmg slalu akan jem berjela2 bila smpai musim cuti perayaan.. tk kira la cuti raya cina ke raya india ke, sume nak balik ke kg halaman kalo ade kesempatan...




smpai sane, kami terus ke rumah mama - rumah By.. kite dh plan akan beraya rumah By dulu. ala lagipun tk jauh mne... tk smpai 10 minit pun jarak rumah kami. then adik badik By yg lain mula la balik sampai kecoh rumah. yg kecohnye sbb anak2 buah yg dh dkt 3dozen tu... dan jgn tkthu aku n hubby dah ade sorg cucu... bila mane anak sdara By, yana-yg sebaya umur aku- daha ade anak.. so anak die kire mcm cucu sedara kami la kan?


heee mcm tk caye kan rmai btul.... ;) tp mmg seronok n meriah...




utk raya pertama, syukur alhamdulilah aku dpt mnunaikan solat sunat hari raya bersama mertua n ipar duai di masjid langgar n trus proceed ke pusara arwah ayah.. arwah ayah yg tlh mninggalkan kami hmpir 18 thn... lame dah tu kan..... tp blh ku bygkan, kalo arwah masih ade... kenapa arwah ayah tlalu cepat pegi.. ;( sbb aku ingin merasa kasih seorang ayah.... merasa kasih ibu mertua pu sudah damai bagi kuuuuuuuu...


alfatihah utk arwah ayah... mohamed zawawi bin yusoff.




juadah hari raya pertama adalah nasi dagang. kadang2 rasa ni mcm menu wajib utk org2 kelantan mcm kami ni.. sbb nye rumah aku sndri pun, hidangkan juadah yg sama... lepas mkn2 kami, sume bermaafan2 dan membahagi2kan duit raya ke anak2 buah...

ni lah cucunye, merangkap cicit mertua ku.... ADAM DANI.... comeyyyyyyyyy sungguh!!

umur bru 11 bulan ;)

asben tgh mbagi2 duit raya... yg kecik2 bg ciuman manja lg utk Paksu nyer.. ;)

ptg nyer kami berangkat ke rumah Umi-Abah lak.

aku dh termiss beraya dgn abg2 bile aku lmbt smpai..tkpelah, kna redha la.. sbb dh mmg aku kna ikut suami dulu kan?

anak buah ramai tu yg jd lambat tu...

lepak kt rumah Umi smpai petang n diskas2 psl majlis kenduri yg plan nk buat raya ke3..

sume makanan dh ditempah n jemputan dh di panggil.

kenduri kesyukuran dan solat hajat ni dibuat sempena utk mendoakan aku n anak yg bakal lahir ini selamat hendaknye.. amin.

Thursday, October 8, 2009

berbuka puasa di ikea

salam..

masih lagi cerita bulan puasa.


11/9 aku n hubby tk bukak pose same2 bile hubby n management team ofis die berbuka kat hotel. aku tknak ikut coz nk spent tyme ngan adik2... so weols decide nk berbuka kt ikea sahje.ramadhan bufet die cuma rm15.90 n ade bape2 menu yg blh thn gak la...



me wif adik ja



adik sue. posing tgu waktu berbuka..


afta berbuka, weols juz hang around lam the curve..then balik singgah giant jap.


aku nk bli stok makanan skit utk wiken..


dah siap tu, belanja lak dorg merasa J-Cool Yogurt..

J-Co Donuts punyer

mcm2 topping kite leh pilih.. drp fresh fruits, sweets, choco or crackers..

ni haaaa.. perkakas2 die ;)

sorg dpt 1...

Thursday, September 10, 2009

baby's preparation

hari ahad.. bangun2 by selsema plak.. adoiii.. tp kami mmg plan nk kluar arini.. rase bengong gak pale ni 2hari berkurung kt rumah.. by pun oke je.. cume die selsema la plak. pagi lg dh kuar, sblum tu kami singgah klinik alam medic dulu.. jmpa doc n amek ubat utk die..



pastu kami terus ke sunway pyramid. kul 1230 smpai sane.. caye tk caye, aku tk penah lg pegi sunway pyramid dgn By. huhhhhh.. tyme single dulu pegi la ngan member2... means dh lame laa aku tk pegi sne. dis tyme pegi, kire nk beli abis brg2 baby.. kira once off.. coz aku pun dh msuk 8bulan.. n sudah semestinya tk larat dh nk jalan pasni... ni pegi pun slow2 je jln.. ala2 nenek aku dh jadi nye...





kami pegi sume baby's dept store, mcm world of cartoons, anakku, mom's care.. masuk parkson ngan jusco skali.. tp mothercare tk plak kt sni.. last2 skali sume borong kt jusco.. bnda same je ngan anakku butik.. tp kt jusco leh collect points jusco member hehe. borong punye borong...., tp lum jumpa lg la set matress yg bkenan.. part tu je lum beli... mcm stroller, carrier sume tuh akan di beli afta aku abis pantang.. tu la plan weols..





then, ingt nk cri baju raya skali.. tp mcm tkde.. by plak.. tknk lg beli nye baju raya. lebih excited nk beli barang baby.. dlm kul 3 kami gerak balik... aku bisik2 kt by nk singgah the curve lak.. sbb nk pegi gak mothercare. aku nk tgk matress kt situ then plan2 nk beli nursing bra... alhamdulillah nsib baik by oke, nk singgah... n smyang zohor kt situ...



matress kt mothercare tkde, tp aku beli la nursing bra.. 2 in one pack rm188... actually aku dh byk buat survey bkenaan ni.. aku mmg plan nk breastfeed baby nti.. kalo blh smpai die puas..alhamdulillah.. http://www.susuibu.com/ byk mbantu aku.. thanks pd sume mommies2 kat sne yg really helpful mommy to be mcm aku ni..



nursing bra kt mothercare tu aku dpt confirmation nk beli, afta puas bt comparison thru susuibu.com la.. cuma satu je lg hajat tk smpai berknaan breast pump... patut ke tidak aku beli... n if aku nk beli, brand yg mne, jenis yg mne.., elektrik ke battery ke, manual ke.. byk lg survey aku kna buat... info yg aku dpt, tlalu byk smpai tk dpt nk pilih mne satu... tp pump ni just to prepare in case aku tk sukses nk direct breastfeed.. tp tulah.. mind set aku ni kna btul.. kalo awal2 dh set.. aku failed... failed laa nti projek breastfeeding aku..


hurm! doakan aku bjaya ya...





aku ngan by pun tgh giat cari name2 yg seswai...

tp mcm tk jumpa lg laaa yg berkenan... list tu byk sgt, smpai tkthu plak nk pilih ne satu :(

eniwey... thanks to hubby yg bhabis sume utk preparation baby nti..

tahniah utk kak nurin

eniwey, my x klik opismet, kak nurin dh selamat bersalin 2nd baby die, on 29th August... rasenya 3mnggu awal dr due date..
ni gmbr baby nya.. one day old... mesti suka kak nurin.. lame dh tnggu baby ni... dpt plak boy...



name nye.. tengku muhammad imraan tengku fahmi :)
comel kan?

hubby demam


wiken lepas, kami byk plan actly.. kebetulan cuti nuzul quran.. tp tup2 bangun pg sabetu.. by demam selsema muntah ngn cirit birit skali.. risau jugak. die kalo dh demam, susah hati aku tgk.. mcm org tk penah demam.. siyan die..


ptg kami ke tropicana medical centre. dkt je ngan rumah.. dlm kul 5 lebih dh.. pegi2... cek serba skit.. doc nk amek darah by.. tp tntu la tk blh.. nti btl pose.. dh dkt nk berbuka dh pun.. then doc juz bg injection utk kontrol muntah la. tkut pas berbuka die muntah balik.. yg blood test tu kami kna dtg balik pas berbuka.. kalo injection, pose tk btl.. tp kalo amek darah.. mmg batal pose.. doc plak suspect takut by kna denggi..



ni mase petang hari..

pas berbuka.. dlm kul 9 kami pegi balik ke medical centre tu..

amek darah then balik.. nti result nye dlm 1hour die akan kol la.

hopefully tkde pape..

sbb aku rase, by demam2 biase je..

yelah.. tyme nk demam kan?


ni tyme mlm ari...

arini plak aku msk spagetti utk berbuka.. tringin nk mkn..masak sudah tentu la banyak bagai..

nk msk utk 2org mkn mcm tk reti..

aku bg ke adik sue n the geng jugak..

jd mlmnye pas balik dr hospital, fareha on behalf adik sue dtr umah.. amek spagetti..

then dorg akan gerak ke jb.. utk suprise visit mary kt sane..

aniwey mary nk fly 13 hb ni dah... tk lame dhhh..

esoknye... by msih tk baik.. still need a rest sbb kepala pun dh mcm ting tong dah..so tpaksa berkurung kt rumah jugak la arini.

aku pun masak yg simple2 je, sib baik stok ade lg lam fridge..

mlm plak lepak je la.. smbil aku buat keje ofis aku.. by layan smallville die..

utk pengetahuan sume.. kalo 3hb ke 10hb aku mmg sibuk n akan bt keje kt rumah..

sbbnye bt payroll.. processing bayar gaji org yg pegi project/site/offshore.

centu la bile bekerja ni..

kdg2 by pun perli2 tyme aku bt keje ofis kt rumah.. yelah.. sape suka tgk bini die buat keje ofis kt rumah kan??

tp aku tpaksa, dr zmn bujang lg smpai la dh kawen..

sib baik anak tkde lg..

pasni tk dh kut.

aku nk bersara dh dr buat keje2 ' bodoh' mcmni..

eniwey.. smpai ke ari ni aku dh tinggal 3ari pose :(

Friday, August 28, 2009

tahniah di atas kehadiran org baru buat Ila

aku amek kesempatan ni nk ucap tahniah ke kawan lame aku, siti fazilah yg dh selamat second baby die.. baby girl yg lahir pd 19 aug kt hospital kota bharu.. name baby die eryna nur hana. katanya eryna bermaksud cantik dan nur hana bermaksud cahaya tanpa kepayahan rezeki.. erm! cantik kan????

ni pic baby eryna yg di mms ke aku.. :)

comeyyyy sgt!

actly, aku dh lame lost kontek ngan Ila ni... die kwn mase blaja kt melaka dulu.. kami rapat la jugak. bile dh abis blaja ade la jugak kontek2 kut ym n kdg2 msg.. tup2 bile je die kwen, trus snyapppp.. die smpt mjemput aku ke kenduri kawen die.. tp at dat tyme, aku masih blaja lagi kut... kt Uniten...

then die plak keje kerajaan kat kementerian luar bandar dan wilayah kt putrajaya nun... tup2 baru2 ni dlm 3mnggu sebelum bsalin, die buzz aku kt ym... n aku plak tgerak hati reply balik..

alhamdulillah penemuan balik ngan die, mcm bawak seribu satu rahmat ke aku... die byk share ngan aku mcm2 hal berkaitan preknan, bersalin, penjagaan baby, breastfeeding n mcm2 lgi.. mmng puna ku sblum ni buntu... ade buat research kt internet tp mcm tk jumpa ape yg aku nk.. tp since jumpa ngan die, mcm2 info yg aku dpt dr die... sesungguhnye die mmg tk kedekut info n ilmu lansung... alhamdulillahh... n btul2 berterima kasih dgn die... yelah... die dh 2anak.. pengalaman tu lebih lagi nk compare ngan kawan2 aku yg lain...

sape yg lain2??? sume masih bujang.. jauh skali nk bercakap psl perasaan mse preknen, psl persiapan nk sambut org baru, psl hub suami isteri.. n mcm2 lagi...

niwey thanks Ilaaa :) hope ila sudi2 baca blog zte... n zte dh pun terjah ke blog ila...

flashback jadi entry lame :)


since ramadhan ni, mcm2 kite terasa nk makan kan?tmbah2 aku ni jauh dr tanahair aku, mcm2 mgidam kueh2, manisan2 n lauk pauk dr nun kelantan nun...
tp kt sni aku bkn updet psl makanan2 belah sane.. tp nk tunjuk a fews pic yg mmg blum di uplod lg lam blog ni... yelah kan dulu aku lama 'mhilang' dr blogging kan? so ade yg smpat updet n ade yg tk smpat updet... ni sume psl mkn2 laaa..

1) the fish manhanttan market - ni around hjg bln 6.. together wit my dabel sisters.. treat them makan kt sni sbb nye aku tringin stg nk mkn fish n sifud.. of cos la from fish manhattan itself.

tgk haaa... selambak! huihhh..

fish platters..

mmg kenyang la.. satu pan ni dlm rm 60++ tk silap.

ni untuk 4-5pax pun cukup..


two sisters...

adik sue.. masih ngan maggi hairsytle.. tp skrg maggi dh gone..

2) marche - ni kt the walk the curve.. kalo yuols penah pg kt sni, of cos dh biase wit d environment. nk masuk sni die akan bg kite one card then kite akan dpt satu chop setem from each stall yg kite pg.. so from situ, tu ialah harga makanan kite.. hrga plak??? bg aku oke la.. tkthu la kalo org lain rase mhl.. e.g cam fresh jus die segelas rm9 to rm12 ... but really fresh n worth it la... ermm.. marche is mean market dlm bahasa italy... mmg pun kt dlm pun mcm market.. sume western la.. then yuols bleh duk situ bape lame suka.. bleh lepak, mkn, lepak, borak, mkn, mkn, mkn, borak... borak.. smpai la bosan.




rasenye dh 4kali aku ke sane n ni last tyme aku pegi pun aorund bln 6 with adik sue n mary.. aku suka grilled chicken n all the dessert die.. cnth mcm stobery cekelat, creeps, caramel n mcm2 lgi laa.. yg penting halal...

tp kan yuols.. bln pose die tutup la sbb ade renovation, so tkbleh pegi utk berbuka ke ape..


yu can pick any, then blend jadik la fresh juice!nk buat mixed juice pun bleh..


jnji sakit perut tanggung sndiri.

ni kaunter mushroom sup n ade mcm2 jenis mushroom la sbnrnye....

giat btul abg ni me'laku'kan stall die.. :)


ni plak kaunter grilled... ade satu menu tu.. seafood treasury... but sory tkde pic... serba mcm dlm dgn dory fish + oysters + prawn + salmon + vege + mash potatoes... huiiii... sdapppp!

ni aku suke :) plain creep + mix fruits + ice cream + stobery sos....

huhh bergetar iman bln2 pose ni.. ngeeeeee~~~~


then mcm2 kaunter lagi laa kt marche ni...

ade spagetti n pasta, salad, pizza homemade ( tk penah try lg),

breads n a few lg la.. tk ingt dh..



3) set burger kt pondok... aku kan slalu citer, tyme bkn bln ramadhan, aku n ofismet olweys lunch kt cafe pondok.. bkn ape.. dpan je ofis.. tyme mls nk g jauh2, so lepak je laa pondok... n aku suka gak la layan set burger die.. nmpak cam biase je kan tp leh la thn. slain tu aku suka gak die punye fishball noodle soup.. urmmm!

murah... rm 3.80 sahje :)

tmbh plak ngan fruit punch rm2.20.

blh la... skali lunch rm6 sehari hehe.

4)ni plak lauk pauk di nasi ayam kg kampung baru.. hurm ni plg tk thn ni....



kalo yg ni besa laaa.. lepak ngan by laaa :) stp hjg minggu mst pegi.

da addicted pun ade aku ni.. urrrmmmm

yuhuuu.. sory uols... bt entry psl makanan plak.. hehehehe..... kalo ade lg aku tmbh nti yer...

muahhh.. yuols bleh try pegi.. n enjoy the fud.

Wednesday, August 26, 2009

sedap lagu tu

aku dpt lawak jenaka ni dr emel kampeni. bleh tahan gak... ni sempena H1N1 laa..

tajuk poster lawak ni, sedap lagu tuu...

kemas rumah

hari ahad, weols juz berehat di rumah.. penat smalam pun tk abis lagi.. by pun penat. sian die kna layan aku... tyme jalan tk rase pun penat.. dh balik.. mula la.. arini by ajak aku pegi lg.. saje laa ejek aku.. huh...



pas zohor weols kemas rumah.. kan brg2 perabot bru smpai.. ari rabu lepas dorg anta, tp ne smpat nk berkemas nye lagi.. so pindah sane, pindah sni, tolak sane, tolak sni...



tup2 aku terjumpa towel comey ni.. ni ade org bg mase kawen dulu, tp aku tkthu laa sape yg bagi.. ni kire spesial present ni.. sbb siap tempah name aku n by lagi..



ni haa.. tengs pada yg memberi :)

nk pakai pun syg tau.. so simpan la.

tgk la kalo2 baby bleh pakai ke nti.

salam ramdhan

salam ramadhan buat sume kawan2 yg menyambut pose. smoga ramadhan thn ni memberi seribu keberkatan buat kite sume.


alhamdulillah, thn ni adalah thn pertama aku mnyambut ramadhan bersama sang suami. suami yg tercinta. bile pengumuman pose diumumkan, aku sbuk2 di dapor.. tetiba rase touching, sbb aku bersama ngan sorang suami... terharu sgt.. aku dh beralih ke satu fasa then tk lme lg fasa yg lg satu.. bile pk2 balik, sekejap je masa tu berlalu.. ramadhan thn lepas, masih bercinta cintun ngan si suami... by pun mcmtu, skit2 citer balik kenangan thn2 lepas mse masih bercinta.. alhamdulilah.. kenangan tu tk penah padam dr ingatan die.. dan aku..


1st day puase, lepas zohor aku n by ke midveli.. sbb ade parenthood exhibition.. kiterorg tknak lepaskan peluang.. nk survey2 brg beby n ape saje laa. byk brand utk baju2 baby n all the things yg bkait ngan baby mcm pushchairs, stroller, cot & bedding, toilleterries, foods n etc... murah2 plak tu... aku beli laa sikit2.. cuma yg pling excited bile aku beli lampin pakai buang, brand huggies for newborn... heeheheh! sbb comey sgt.. then aku try maternity pad brand poise. then aku pun dh siap2 beli beg hospital ku... :)


sory ya, tk take any pic pun kt exhibition ni... cz ramai org.. mne plak aku pakai mask.. hihih.. kalo amek gmbr pun, sure yuols tk knal aku ni..


then, kami pusing2 jusco.. terbeli plak troly luggage.. actly mmg dh lame plan nk beli.. dh survey tgk ade yg oke, n half price plak.. by trus laaa jadi beli nye.... senang skit nk travel naik flite. since weols pun tkde lg beg jenis ni..


ni die bag.. brand camel active..

pastu aku smpat lg beli baju peknen 2helai.. leh pakai gi keje nti.. then trus balik.. tyme dh kul5..

nk singgah beli juadah berbuka kt bazar je.. aku plak naik2 keta, trus tersebek!!! haaa amek! bru laa rase sakit kaki, lenguh, nk pengsan sume ade...

rupenye smpai ke mlm aku gitu.. berbuka pun aku tk amek nasik, sbbnye tk lrt sgt.. juz mkn kurma n kuih2.. tuhan je tahu btapa penatnye aku sampai nangis2 n ulang alik ke toilet sbb rase dh mcm baby tu nk terkuar je... serik aku! serius.... tk nak dh aku jalan2 kalo pose.. kalo nk jalan gak, tk nak pose.. hurm...

sblum b g teraweh, by urut2 kaki aku. die pun serba salah nk tinggalkan aku... tp aku oke.. nasib baik apartment aku ade surau n ade buat smyang teraweh utk penghuni2 condo ni.. surau plak betul2 bwh rumah aku di blok c tu... alhamdulilah.. sume tu memudahkan kami semua..

by balik dlm kul 10, aku dh oke.. dh recharge balik energy yg hilang tu... baru la aku mkn nasik.. baby pun dh berdondang sayang mintak nasik.. :)

Monday, August 17, 2009

soping moping lagi.....

ahad plak. pagi2 aku kna tinggal dgn hubby. sbb hubby tpaksa ke opis utk setap balik server yg down.. kalo yu ols perasan or tkena jugak, mnggu lepas kan internet mcm kna goddam. katanya tm punye psl.. kt ofis aku ni pun same. kt ofis hubby, 2 1/2hari internet tk bleh. bile tk bleh tu, keje pun tk jlan la... kbtulan plak, bos IT kt ofis die bercuti... tk thu laa dipaksa cuti or mmg kena cuti. hurmm.. jdi ahad tu.. hubby, amir n azwa sme2 la ke ofis.. kul1 lebih gtu die balik..

aku dh siap msk2, koz aku thu by msti lapar.. syian die.. aku msk tomyam ayam + daging. daging goreng kunyit n telur dadar.. cukup la..simple2 jer. ngam2 pas mkn, ujan lebat sngguh. plan nk ke shah alam.. cri brg skit.. n kiteorg mmg ade plan nk beli barang baby skit2..tp jwb nye hujan ceni, terlentok2 laa aku...


bngun2 dh kul530... smyang asar sume, kul 615 bru kiterong kuar.. ke jusco bukit raja.. aku nk shopping baju peknen.. .. dh tk cukup baju dh rasenye.. haa puas ati aku, 7helai borong.. huhu..




by plak... tyme aku pilih2 baju.. die jalan2 kat area citu.. then ade baby fair.. tetiba die bawak ke aku satu mcm gift set yg baby punye.. kt dlm tu ade set baju, mittens and bootee set.. gmbr ladybird lg.. :0 die bkenan.. nk beli.. aku ckp, oke la.. as a starting






ni haa... funny by kan?




ni haaa die, then aku sempat amek satu blanket... :)

pastu, nak tknak dh masuk maghrib... smayang siap2 kt surau jusco n surau die oke la nk compare ngan surau jusco midveli... yg kt midveli mmg sempit sungguh! tk comfort lansung... :( tp tk kisah la mne2 asal solat ermmm..


pas solat, kiterog g jugak bhagian baby.. by nmpak excited nk beli baju baby... ala... tiut jer.. tecik sngguh... last2 kami smpat beli 7pasang baju, and mitten n bottee.





see... so yuols agak2 bleh guess tk.. baby ape??

tp kt situ sume ade kaler kan..? pink ade.. blu ade.. white pun ade :)

mittens n bootee.. (sarung tangan & sarung kaki)

by laa pilih sume.. sume die nak..aku juz pilih g pink mcm socks tu je



ni pun aku beli... hehe.. ntah2.. mak baby yg pakai dulu. ngeh ngeh ngeh...



tp yg stretch mark lotion tu... aku saje nk try.. skrg ni aku juz sapu versaline je kt perut, sbb org ckp versaline tu oke... tp rasenya dh tlmbat coz perut aku dh mula pecah2... arghhh tidak.. aku dh pesan ke by suh monitor, tkut2 ade pecah ke ape, sbb aku mmg dh tk nmpak kt bwh perut ni... rupa2nye die tkthu, pecah2 or stretch mark tu mcm mane. yg aku bleh thu plak, sbb kt mase kt surau kt ofis aku duk ngendeng2 perut dpan dorg... tgk2 lam cermin...., alamak! dh ade laaa.. :( trus aku mrh2 sayang kt by... huuuuuu esok2 aku tkut nti aku gak buruk di mata die.. aiseh!



tu jer la yg kami soping.. yang lain2 bsambung kemudian laa... mmg byk lg brg yg diperlukan... tu juz starting je tuuu... tp kan dr mula lg, by excited nk beli stroller... ha ha.. mcm2 laa by ni.. asben ni excited die lain mcm skit... ermmm..kul9 smpai rumah.. by nk tgk smallville plak.. aku cam biase la.. uruskan hal makan minum n rumah :)


pas makan.. by dh decide nk ptong brownies die.. taraaaa....

<333>

muka org yg ngidam.. tkpyh tunjuk oke :)

wikend bsama hubby..

wiken masih bsama hubby tercinta.. :)


bangun pagi, hubby g kedai tayar dulu.. actually die dh selamat menukar sportrim keta nye tuh.. tp dh smnggu tukar, masih tk rase oke lagi.. alingment lari la, balancing tk kena la.. rim tu 18''..
aku duk rase, rim tu sesuai kut. berat pun ye jugak... erm.. tu yg die pgi balik kdai tuh.. dkt je ngan area ofis aku.

balik je, hubby ckp sakit tekak. alamak! aku riso ni.. kan H1N1 tgh menggila skrg ni... trus siap2 kuar. lgpun kiteorg mmg plan nk kuar. so sblum tu singgah klinik kt giant, alam medic. alhamdulillah sume oke, cume by mmg ade sakit tekak n nk demam. doc bg ubat antiobic, ubat demam n lozenges.. yg penting, pencegahan awal adalah perlu.. ape yg aku ikuti perkembangan dlm paper, yg70% meninggal tuuuu sbb lmbt dpt rawatan... nauzubillah.. sama2 laa kite mdoakan agar penyakit ni cepat2 ditarik dr Allah swt.. same2 la kite mohon keampunan dr Allah swt...

pas ke klinik, kami ke kg baru.. makan nasi ayam kg la..smpai pun dh kul 2lebih.. sbb nye jem jugak jalan... ermm kire ni dh last la.. sbb nekwik dh pose kan? mne ade lg nk mkn? pas pose pun, aku dh tentu sarat.. tk larat dh nk layan nasik ayam kg. huhu..


ni pic hubby + my sirap :)

pastu trus lik rumah, sbb tk smyang zohor lg. plan nk g kdai furniture, postpone lepas smyg asar..

pastu rest2 je kat umah, nk tgu asar.. by lak layan tdo die. tetiba die ckp.. syg, by nk mkn brownies secret recipe la. aduuuuu.. huhu.. ngidam ke ape by? tp by mcm bleh bc je ape yg aku plan... plan ape? tu rahasia aku.. smpai nekwik bru la aku bleh ckp heheh :)aku ckp, oke lah by.. nti kite pegi giant, kt giant ade secret recipe.. then die smbung tdo.. aikk? mipi ke by?

pas asar, aku trus siap2 n kejut by.. kiteorg ade nk survey n beli brg2 rumah skit. kiteorg pegi kat area subang bestari n alhamdulillah sume dh setel. cuma tgu delivery je la on wednesday dpan... tenkiu lg ke hubby muchhhhy mucchhyy :)



pastu kami ke giant. nk beli brg dapor skit. aku dh jaga, pakai mask hehe. ttiba rase cam michael jackson plak. hem.. nmpaknye rmai gak yg dh beringat2 pakai mask..dh smpai giant tu, of cos la aku ke secret recipe... nk belikan by ape yg by idam2kan.. aku belanja by.. :)

then, pusing2 tgk sandal kt scholl.. aku beli 1.. yg lame dh mmg agak kusam, sbb aku dh pakai since early preknen.. mmg dh rite time nk tukar sandal tuh. dis tyme aku beli, black color..




eh, gmbr box je ke? huhu.. tkpe lah.. seprais oke?



baliknye mlm aku masak sayur bayam yg pepel tuh :).


rase cm dh lame tk mkn bym.. huhu..


tp by plak mkn megi goreng. tkpelah die tringin la tuh..


cuma aku ade la cuap2 die :)




then? ingt kan by trus nk mkn brownies die.. tp tknak lg.. syang die ckp hahaaha.

so.. suprise la ape yg aku tulis kt atas kek tuh..

tgu la nti die dh nk mkn... aku snap2 pic kek ya :)



then, demam by aku sentiasa monitor...


syg by tauuuuuuuuuuu.. tknak ape2 jdi ke by n baby ni..


muah...

Tuesday, August 11, 2009

makan sate



mlm td, by bwk aku mkn sate. kt tol awan besar, hway kesas. katanye femes kt situ.... ni sate kajang, okela.. sate pun mcm dh lame tk mkn :)



lgpun mcm dh lame tk spent mase ngan by, aiiii ye ke??? huhuhu. bile kuar mlm2 ni ceni, ingt tyme dating2 dulu hehehe.. indu sgt moment tu!!! ape lak aku dh lame tk spent tyme ngn by, pdhal ari2 ngan by sahje!


huwawah...



aku agak lapar, coz pg makan biskut jacob ngan tea jer, tghari plak... order beef beger kt pondok.. erm. bile shari tk mkn nasik, or sumthing yg heavy skit... mula laa rase lapar.. aku oke, tp baby ni lam perut ni makin aktif..... agaknye die thu mase mkn... bile lmbt skit... mula la buas tk tntu psl... tk larat bile baby dh mcm ni....... erm.. sabar ye..




Monday, August 10, 2009

bbq nite at d'rozell

salam sume.... sabtu lepas, me n hubby buat bbq juz for frens.. by la ramai jemput kwn2 die... aku juz ajak fizah, n huda + kids... yg lain tk dpt attend coz short notice dr aku... ermm.. tk de jmput fmly members.. coz saje suka2... kalo ajak family ni lain lak jadi nye kan?? hehe.. tp adik ku yg 2org tu, of cos laa ade!



so menunye... sudah semestinya ayam kan... main course la utk bbq... then ade ikan kembung, sotong, n sosej... plus mihun goreng singapore..



sume menu ni aku tempah nga ciklah ku la... ne larat aku nk buat... hemm.. actly, bkn tk larat... tp tk pandai... ngeeeee~~~~~~~ aku cuma buat.. cocktail.. mcm biase la kalo ade bbq event.. :)

aku msih ingt, geng2 ku tyme kite buat bbq, kalo tkde cocktail... bising laa dorg! hehehe.... miss them so much.... juz simpan deeply in my heart :(



kteorg buat kat playground near to pool... umah aku ni ala2 apartment condo gitu... mne lg tmpat yg sswai nk buatkan..??? tp oke laa.. cz dorg leh main2 kt bwh.. bkn je budak2 tp haaaa yg tua2 pun tumpang 2kaki.. husssssssssssshhh.





jadi kite tgk gmbr2 la yg smpat di snap mlm tu...





tuan rumah bsama mak rumah yg smakin buyong :)




ayam yg nk di bakar, 5 ekor sume nye





ikan 2kg + sotong 2kg



tgh dibakar... agak rentung kan?



geng2 semut itam... yg telah kekenyangan.. tgu mase nk balik je tu




aku tgh nk makan.. mihun grg singapore.. made by ciklah.. sdap!





adik ja.. tgh berhempas pulas menghalau suspek curi ayam..

sory, gmbr agak sexsa..




ni.. huda's kids, dania n dani :)

thanks a lot tu dda for coming..

dda dtg ngan anak2 ngan adik ipar,asben nye kena keje.




bgambar lepas sume dh kenyang...





adik sue, me, dda n danish..

dda nk balik dah tyme ni.

dh kul11 lebih rasenya.




adik ja tgh membakar, abg ipar di belakang...

koling2 tetamu yg tk sampai lg





antara tetamu mlmtu..




juwa n duwe ( frens of By)




me wit fareha n kakjah....




again, me.. kakjah... dda n danish yg meragam tk bape sehat.

tknak pndang kamera.