SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Monday, August 17, 2009

soping moping lagi.....

ahad plak. pagi2 aku kna tinggal dgn hubby. sbb hubby tpaksa ke opis utk setap balik server yg down.. kalo yu ols perasan or tkena jugak, mnggu lepas kan internet mcm kna goddam. katanya tm punye psl.. kt ofis aku ni pun same. kt ofis hubby, 2 1/2hari internet tk bleh. bile tk bleh tu, keje pun tk jlan la... kbtulan plak, bos IT kt ofis die bercuti... tk thu laa dipaksa cuti or mmg kena cuti. hurmm.. jdi ahad tu.. hubby, amir n azwa sme2 la ke ofis.. kul1 lebih gtu die balik..

aku dh siap msk2, koz aku thu by msti lapar.. syian die.. aku msk tomyam ayam + daging. daging goreng kunyit n telur dadar.. cukup la..simple2 jer. ngam2 pas mkn, ujan lebat sngguh. plan nk ke shah alam.. cri brg skit.. n kiteorg mmg ade plan nk beli barang baby skit2..tp jwb nye hujan ceni, terlentok2 laa aku...


bngun2 dh kul530... smyang asar sume, kul 615 bru kiterong kuar.. ke jusco bukit raja.. aku nk shopping baju peknen.. .. dh tk cukup baju dh rasenye.. haa puas ati aku, 7helai borong.. huhu..




by plak... tyme aku pilih2 baju.. die jalan2 kat area citu.. then ade baby fair.. tetiba die bawak ke aku satu mcm gift set yg baby punye.. kt dlm tu ade set baju, mittens and bootee set.. gmbr ladybird lg.. :0 die bkenan.. nk beli.. aku ckp, oke la.. as a starting






ni haa... funny by kan?




ni haaa die, then aku sempat amek satu blanket... :)

pastu, nak tknak dh masuk maghrib... smayang siap2 kt surau jusco n surau die oke la nk compare ngan surau jusco midveli... yg kt midveli mmg sempit sungguh! tk comfort lansung... :( tp tk kisah la mne2 asal solat ermmm..


pas solat, kiterog g jugak bhagian baby.. by nmpak excited nk beli baju baby... ala... tiut jer.. tecik sngguh... last2 kami smpat beli 7pasang baju, and mitten n bottee.





see... so yuols agak2 bleh guess tk.. baby ape??

tp kt situ sume ade kaler kan..? pink ade.. blu ade.. white pun ade :)

mittens n bootee.. (sarung tangan & sarung kaki)

by laa pilih sume.. sume die nak..aku juz pilih g pink mcm socks tu je



ni pun aku beli... hehe.. ntah2.. mak baby yg pakai dulu. ngeh ngeh ngeh...



tp yg stretch mark lotion tu... aku saje nk try.. skrg ni aku juz sapu versaline je kt perut, sbb org ckp versaline tu oke... tp rasenya dh tlmbat coz perut aku dh mula pecah2... arghhh tidak.. aku dh pesan ke by suh monitor, tkut2 ade pecah ke ape, sbb aku mmg dh tk nmpak kt bwh perut ni... rupa2nye die tkthu, pecah2 or stretch mark tu mcm mane. yg aku bleh thu plak, sbb kt mase kt surau kt ofis aku duk ngendeng2 perut dpan dorg... tgk2 lam cermin...., alamak! dh ade laaa.. :( trus aku mrh2 sayang kt by... huuuuuu esok2 aku tkut nti aku gak buruk di mata die.. aiseh!



tu jer la yg kami soping.. yang lain2 bsambung kemudian laa... mmg byk lg brg yg diperlukan... tu juz starting je tuuu... tp kan dr mula lg, by excited nk beli stroller... ha ha.. mcm2 laa by ni.. asben ni excited die lain mcm skit... ermmm..kul9 smpai rumah.. by nk tgk smallville plak.. aku cam biase la.. uruskan hal makan minum n rumah :)


pas makan.. by dh decide nk ptong brownies die.. taraaaa....

<333>

muka org yg ngidam.. tkpyh tunjuk oke :)

No comments: