SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Wednesday, August 26, 2009

salam ramdhan

salam ramadhan buat sume kawan2 yg menyambut pose. smoga ramadhan thn ni memberi seribu keberkatan buat kite sume.


alhamdulillah, thn ni adalah thn pertama aku mnyambut ramadhan bersama sang suami. suami yg tercinta. bile pengumuman pose diumumkan, aku sbuk2 di dapor.. tetiba rase touching, sbb aku bersama ngan sorang suami... terharu sgt.. aku dh beralih ke satu fasa then tk lme lg fasa yg lg satu.. bile pk2 balik, sekejap je masa tu berlalu.. ramadhan thn lepas, masih bercinta cintun ngan si suami... by pun mcmtu, skit2 citer balik kenangan thn2 lepas mse masih bercinta.. alhamdulilah.. kenangan tu tk penah padam dr ingatan die.. dan aku..


1st day puase, lepas zohor aku n by ke midveli.. sbb ade parenthood exhibition.. kiterorg tknak lepaskan peluang.. nk survey2 brg beby n ape saje laa. byk brand utk baju2 baby n all the things yg bkait ngan baby mcm pushchairs, stroller, cot & bedding, toilleterries, foods n etc... murah2 plak tu... aku beli laa sikit2.. cuma yg pling excited bile aku beli lampin pakai buang, brand huggies for newborn... heeheheh! sbb comey sgt.. then aku try maternity pad brand poise. then aku pun dh siap2 beli beg hospital ku... :)


sory ya, tk take any pic pun kt exhibition ni... cz ramai org.. mne plak aku pakai mask.. hihih.. kalo amek gmbr pun, sure yuols tk knal aku ni..


then, kami pusing2 jusco.. terbeli plak troly luggage.. actly mmg dh lame plan nk beli.. dh survey tgk ade yg oke, n half price plak.. by trus laaa jadi beli nye.... senang skit nk travel naik flite. since weols pun tkde lg beg jenis ni..


ni die bag.. brand camel active..

pastu aku smpat lg beli baju peknen 2helai.. leh pakai gi keje nti.. then trus balik.. tyme dh kul5..

nk singgah beli juadah berbuka kt bazar je.. aku plak naik2 keta, trus tersebek!!! haaa amek! bru laa rase sakit kaki, lenguh, nk pengsan sume ade...

rupenye smpai ke mlm aku gitu.. berbuka pun aku tk amek nasik, sbbnye tk lrt sgt.. juz mkn kurma n kuih2.. tuhan je tahu btapa penatnye aku sampai nangis2 n ulang alik ke toilet sbb rase dh mcm baby tu nk terkuar je... serik aku! serius.... tk nak dh aku jalan2 kalo pose.. kalo nk jalan gak, tk nak pose.. hurm...

sblum b g teraweh, by urut2 kaki aku. die pun serba salah nk tinggalkan aku... tp aku oke.. nasib baik apartment aku ade surau n ade buat smyang teraweh utk penghuni2 condo ni.. surau plak betul2 bwh rumah aku di blok c tu... alhamdulilah.. sume tu memudahkan kami semua..

by balik dlm kul 10, aku dh oke.. dh recharge balik energy yg hilang tu... baru la aku mkn nasik.. baby pun dh berdondang sayang mintak nasik.. :)

No comments: