SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Friday, August 28, 2009

flashback jadi entry lame :)


since ramadhan ni, mcm2 kite terasa nk makan kan?tmbah2 aku ni jauh dr tanahair aku, mcm2 mgidam kueh2, manisan2 n lauk pauk dr nun kelantan nun...
tp kt sni aku bkn updet psl makanan2 belah sane.. tp nk tunjuk a fews pic yg mmg blum di uplod lg lam blog ni... yelah kan dulu aku lama 'mhilang' dr blogging kan? so ade yg smpat updet n ade yg tk smpat updet... ni sume psl mkn2 laaa..

1) the fish manhanttan market - ni around hjg bln 6.. together wit my dabel sisters.. treat them makan kt sni sbb nye aku tringin stg nk mkn fish n sifud.. of cos la from fish manhattan itself.

tgk haaa... selambak! huihhh..

fish platters..

mmg kenyang la.. satu pan ni dlm rm 60++ tk silap.

ni untuk 4-5pax pun cukup..


two sisters...

adik sue.. masih ngan maggi hairsytle.. tp skrg maggi dh gone..

2) marche - ni kt the walk the curve.. kalo yuols penah pg kt sni, of cos dh biase wit d environment. nk masuk sni die akan bg kite one card then kite akan dpt satu chop setem from each stall yg kite pg.. so from situ, tu ialah harga makanan kite.. hrga plak??? bg aku oke la.. tkthu la kalo org lain rase mhl.. e.g cam fresh jus die segelas rm9 to rm12 ... but really fresh n worth it la... ermm.. marche is mean market dlm bahasa italy... mmg pun kt dlm pun mcm market.. sume western la.. then yuols bleh duk situ bape lame suka.. bleh lepak, mkn, lepak, borak, mkn, mkn, mkn, borak... borak.. smpai la bosan.




rasenye dh 4kali aku ke sane n ni last tyme aku pegi pun aorund bln 6 with adik sue n mary.. aku suka grilled chicken n all the dessert die.. cnth mcm stobery cekelat, creeps, caramel n mcm2 lgi laa.. yg penting halal...

tp kan yuols.. bln pose die tutup la sbb ade renovation, so tkbleh pegi utk berbuka ke ape..


yu can pick any, then blend jadik la fresh juice!nk buat mixed juice pun bleh..


jnji sakit perut tanggung sndiri.

ni kaunter mushroom sup n ade mcm2 jenis mushroom la sbnrnye....

giat btul abg ni me'laku'kan stall die.. :)


ni plak kaunter grilled... ade satu menu tu.. seafood treasury... but sory tkde pic... serba mcm dlm dgn dory fish + oysters + prawn + salmon + vege + mash potatoes... huiiii... sdapppp!

ni aku suke :) plain creep + mix fruits + ice cream + stobery sos....

huhh bergetar iman bln2 pose ni.. ngeeeeee~~~~


then mcm2 kaunter lagi laa kt marche ni...

ade spagetti n pasta, salad, pizza homemade ( tk penah try lg),

breads n a few lg la.. tk ingt dh..



3) set burger kt pondok... aku kan slalu citer, tyme bkn bln ramadhan, aku n ofismet olweys lunch kt cafe pondok.. bkn ape.. dpan je ofis.. tyme mls nk g jauh2, so lepak je laa pondok... n aku suka gak la layan set burger die.. nmpak cam biase je kan tp leh la thn. slain tu aku suka gak die punye fishball noodle soup.. urmmm!

murah... rm 3.80 sahje :)

tmbh plak ngan fruit punch rm2.20.

blh la... skali lunch rm6 sehari hehe.

4)ni plak lauk pauk di nasi ayam kg kampung baru.. hurm ni plg tk thn ni....



kalo yg ni besa laaa.. lepak ngan by laaa :) stp hjg minggu mst pegi.

da addicted pun ade aku ni.. urrrmmmm

yuhuuu.. sory uols... bt entry psl makanan plak.. hehehehe..... kalo ade lg aku tmbh nti yer...

muahhh.. yuols bleh try pegi.. n enjoy the fud.

No comments: