SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Thursday, September 10, 2009

baby's preparation

hari ahad.. bangun2 by selsema plak.. adoiii.. tp kami mmg plan nk kluar arini.. rase bengong gak pale ni 2hari berkurung kt rumah.. by pun oke je.. cume die selsema la plak. pagi lg dh kuar, sblum tu kami singgah klinik alam medic dulu.. jmpa doc n amek ubat utk die..



pastu kami terus ke sunway pyramid. kul 1230 smpai sane.. caye tk caye, aku tk penah lg pegi sunway pyramid dgn By. huhhhhh.. tyme single dulu pegi la ngan member2... means dh lame laa aku tk pegi sne. dis tyme pegi, kire nk beli abis brg2 baby.. kira once off.. coz aku pun dh msuk 8bulan.. n sudah semestinya tk larat dh nk jalan pasni... ni pegi pun slow2 je jln.. ala2 nenek aku dh jadi nye...





kami pegi sume baby's dept store, mcm world of cartoons, anakku, mom's care.. masuk parkson ngan jusco skali.. tp mothercare tk plak kt sni.. last2 skali sume borong kt jusco.. bnda same je ngan anakku butik.. tp kt jusco leh collect points jusco member hehe. borong punye borong...., tp lum jumpa lg la set matress yg bkenan.. part tu je lum beli... mcm stroller, carrier sume tuh akan di beli afta aku abis pantang.. tu la plan weols..





then, ingt nk cri baju raya skali.. tp mcm tkde.. by plak.. tknk lg beli nye baju raya. lebih excited nk beli barang baby.. dlm kul 3 kami gerak balik... aku bisik2 kt by nk singgah the curve lak.. sbb nk pegi gak mothercare. aku nk tgk matress kt situ then plan2 nk beli nursing bra... alhamdulillah nsib baik by oke, nk singgah... n smyang zohor kt situ...



matress kt mothercare tkde, tp aku beli la nursing bra.. 2 in one pack rm188... actually aku dh byk buat survey bkenaan ni.. aku mmg plan nk breastfeed baby nti.. kalo blh smpai die puas..alhamdulillah.. http://www.susuibu.com/ byk mbantu aku.. thanks pd sume mommies2 kat sne yg really helpful mommy to be mcm aku ni..



nursing bra kt mothercare tu aku dpt confirmation nk beli, afta puas bt comparison thru susuibu.com la.. cuma satu je lg hajat tk smpai berknaan breast pump... patut ke tidak aku beli... n if aku nk beli, brand yg mne, jenis yg mne.., elektrik ke battery ke, manual ke.. byk lg survey aku kna buat... info yg aku dpt, tlalu byk smpai tk dpt nk pilih mne satu... tp pump ni just to prepare in case aku tk sukses nk direct breastfeed.. tp tulah.. mind set aku ni kna btul.. kalo awal2 dh set.. aku failed... failed laa nti projek breastfeeding aku..


hurm! doakan aku bjaya ya...





aku ngan by pun tgh giat cari name2 yg seswai...

tp mcm tk jumpa lg laaa yg berkenan... list tu byk sgt, smpai tkthu plak nk pilih ne satu :(

eniwey... thanks to hubby yg bhabis sume utk preparation baby nti..

No comments: