SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Thursday, February 11, 2010

NUR RABIYA MALIKHA ~ segala-galanya dlm hidup aku hari ni



salam sume.. sesungguhnye lame benar aku tdak mnjengah ke laman blog ku sendiri... last ku epdet entry mase hari raya puasa 2009.. kbetulan mase tu aku tgh sarat dan sibuk dgn macam2 hal... akhirnye berlarutan smpai la ke hari ni..


sebenar2nya aku telah pun selamat melahirkan bayi perempuan ku yg comel, sihat, sempurna dan cukup sifatnye di Kota Bharu Medical Centre pada 25 oktober 2009 pada jam 10.03 malam... alhamdulillah.. proses bersalin ku bjalan dgn mudah... By sentiasa di sisi ku bsama kakak ku, kakyean.. abang don n wife, anak2 buah ku, ibu mertua ku, kakak ipar ku pn dtg mnjengah aku d labour room.. dorg mnunggu ku smpai la aku selamat melahir... kebetulan KBMC tmpat 'bmain' abg Dont.. jd doctor n misi2 sume dh knal la we ol.. proses sumenye jd mudah... tgh sakit bsalin, aku bengang dgn anak2 buahku yg main kejar2 tepi labout room.. ape laa nasib.. huhu..

kebetulan hari tu, umi dan abah outstation ke kuantan sbb ade sedara kawen.. yelah.. mmg tk espect aku akan bsalin on dat day... tp mujurla... baby nak jugak mnjengah dunia mase TokMi ngn TokAbah die dah smpai kt KBMC dr Kuantan... ;).. aku diinduce jam 415pm, mse tu laluan dh buka 4cm... kul 6-7pm baru ku mula rase contraction..lame seh kan.. busan ku atas katil... dh la rase katil cam kecikkk jer..




bru lepas di induce.. beratku mcecah 83kg mse ni! tp baby berat 3.05kg jer... skrg berat aku dalam 68kg.... uwaaaa.. kna trun lg ke 62 kg....



umi ku bersama ibu mertua... umi tiba di hospital dalam 15mnt sbelum aku selamat bersalin..




mngkin agak sensored.. tp ni lah gmbr pertama anakku....






tgh dibersihkan

anakku sudah siap bdandan dan sedag bsiap sedia utk di azan kan oleh papa... first tyme papa pegang, kekok...


nangis je Likha ni mse mula2 kluar.. lapar...kot..

perutku pun dah kempis.. masih lg lam labour room.. di interbiu oleh para pelawat...

anakku di beri nama Nur Rabiya Malikha... malikha aku yg pilih.. aku dh jmpa lama nama ni since aku preggy 4bulan, mse tu aku lam surau kat ofis tgh tgu nk solat asar. belek2 buku agama lam surau tu, tup2 tjampa nama2 dalam islam.. Malikha is permaisuri... n mmg weols pnggil Likha since die lam perut lagi hehehe ;)
Rabiya plak maknanya taman yg subur.. By yg suka nme ni... mse aku preggy ari2 dgr lagu nasyid, rabiatul adawiyah.. rasenya kump.in-team... so we combine la dua name tu.. blh jadi.. cahaya permaisuri taman yng subur.. rmai yg cakap, name yg kami pilih tu unik... sound arabic punye... ade jugak sound hindustan skit... ;)


oke la... panjang yg perlu ku citerkan.. sebabnye anak ku dh pun berumur 3bulan 2mnggu arini... yg penting, aku sndiri mnjaga dan mbesarkan die.... disamping suamiku mbantu serba sedikit sebanyak yg die arif...




Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers


aku akan updet later.... perihal kisah aku yg sdah bgelar ibu... bersama Likha ku.................... taraaa~~

No comments: