SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Monday, March 9, 2015

Balik PD Singgah Melaka



Lepas check outt dari Grand Lexis, we all ke Melaka.. Ari Sabtu kan ? Rasa awal sangat, tak rushing pun lagi nak balik Shah Alam... Singgah sesaja jalan - jalan.. Lagipun...rindu dengan Melaka....








Sempat lah naik beca.... beza Frozen. 30 minit, RM 25... tapi rasa tak puas jer naik.. huhu sebelum tu weall lunch di Restoran  Asam Pedas Selera Kampung, di depan Dataran Pahlawan, terbaiklah. sedap... ku amek lauk daging salai lemak cili api + ayam kampung goreng panas - panas.... tak amek asam pedas sebab dah bajet petang nti nak g makan di Hajah Mona Asam Pedas... Sedap lain kali bleh terus terjah ke situ lagi.. Total kami naik beza dekat satu jam lebih, sebab dia bawak kite ke tempat makan  + solat Zohor. Tak puas, rasa nak naik beca pusing satu bandar Melaka, masuk lorong - lorong huhuhu,....












Pas makan, sambung naik beca..macam kelakar pulak.... beca bawak round and kena lah bergambar tempat - tempat sejarah, walhal dulu dulu dah puas dah Papa dengan Mama bergambar di bangunan merah dan A Famosa tu (maklumlah dulu weall sama sama belajar di Melaka +___+) pakcik beca tu xplain laaa citer sejarah bagai hukssss.. Malikha tanya sejarah tu apa Mama ? Ni tempat apa, kubu tu apa ??? LOL....






 




  


 

 




Dah nak maghrib we all just singgah Hajah Mona untuk tapau asam pedas balik Shah Alam, kepenatan pulak nak stay lama - lama untuk dinner. Anak- anak dah ketiduran... Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar.. Tq Papa for 6th anniversary cuti cuti #cuticutizteesyahmi yang ohsem, belanja naik beca kat Melaka dan semua semuanya... :) Moga rezeki Papa sentiasa dimurahkan oleh Allah dan mendapat rezeki yang halal.. Amin...




Bye !
Salam Sayang,
ztee
-Mama Malikha & Raed -

1 comment:

Tengku Fauziana said...

husband pon klu g melaka nk makan asam pedas hajah mona..

*lama xfolow blog ni gara2 tukar templated habis hilang link sume..