SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Saturday, July 9, 2011

Alkisah 2-3 Hari Ni


Ya Allah, penat sangatlah minggu ni... Dari kemas rumah, packing barang sampai kul 1 - 2 pagi, tapi banyaknya Papa lah yang kemas, Mama tidurkan Likha dengan Mama - Mama sekali tidur... Bangun pagi, Mama check balik apa yang Papa kemas. Yang mana Papa terbuang, Mama amek balik. Yang mana Papa letak tepi kira macam KIV, Mama pulak check perlu ke tidak barang tu. Kalau tak perlu, nyaaah kau masuk plastik sampah.. Kuikuii.. Macam tulah. Dapur seminggu dah tak berasap.. 


Isnin malam, Malikha tetiba demam panas. Risaulah sangat Mama, dengan kita bizi hal rumah, boleh pulak dia demam. Nak buat macam mana kan... Malikha pun bukan mintak demam.. Sejak dah besar ni, dah reti rasa pahit ubat.. Ya Rabbi, bergusti tiap kali nak makan ubat. Memang buat Papa - Mama hilang sabar aje... Meraung - menangis tak ingat sampai muntah - muntah sebab tak nak makan ubat... Tengok shringe pun dah histeria... Dugaan..... ! Kalau tak makan ubat bila nya nak baik kan... :( Esoknya, Mama campur ubat demam dia dengan air sejuk masuk dalam botol air dia, cakap air oren... Nahhh minum layan 'air oren' dia.. Terpaksa, takde cara lain :( 

Kat Chua Child Speacialist Clinic


Hari Rabu, demam Malikha dah kebah cuma ada ulser pulak naik sebijik dua.. Ada ketika, menangis sebab tergigit ulser kot.. Hurmm.. air pun kurang minum sebab trauma sangat dengan ubat... Hari ni ulser dah tkde, hilang sendiri... Tapi Malikha tetap anak yang baik, walaupun meragam sikit- sikit sebab tak sedap badan...., gagah menemami Mama ke hulu ke hilir..... Tq Malikha... ! Hari Rabu, hal curtain siap... Bertemu - janji dengan orang buat langsir kat rumah baru untuk gantung langsir... Rod untuk semua bilik dah dipasang. Roller blind kat kitchen siap dipasang, roman blind kat dua balik siap, string curtain untuk kitchen dan wardrobe master bedroom siap dengan sheer curtain ( day curtain ) untuk living hall dengan master bedroom siap. 



Sheer curtain


String curtain kat dining


String curtain kat wardrobe


Roman polkadot blind kat bedroom 1
*Likha tengah nanes :(
Sian dia, dah tak sihat terpaksa Mama angkut ke sana ke mari.



Hari Khamis, bersambung lagi sekali pasang curtain. So semua dah setel bab tu. Papa pun jadi bertambah bizi. Everyday, time lunch break lariii jap ke rumah.... Dah malam nyer weols, berangkut lagi barang - barang kecil ke rumah sana... Dah separuh clear kat rumah ni sekarang, tinggal yang besar - besar jer untuk diangkut dengan lori nanti.... 


Berapa hari dah berangkat barang dr KD ke SA... Penah toksah cakap.... Siang, jumpa Papa kat sana. Kalau malam, berkonvoi dengan Papa... Malikha lah peneman Mama paling setia.... Kerja dia, tidur bangun dalam kereta jer.... Behave jer dalam kereta. Kalau tak tidur, sepanjang jalan Mama kena layan nyanyi - nyanyi dengan dia, abis lagu lah nyanyi.... Ada masa sampai tertdur sendiri... :( Yang paling tak tahan, kalau dia scroll - scroll youtube tu, then terjumpa lagu I Love You - Barney, dan - dan tu jugak die lompat kluar dari seat -wrap dia tu dan peluk Mama.... Aduii... Kadang - kadang, Mama terpaksalah berhenti tepi nak letak balik dia... Pantang dengar lagu I Love You , automatik jadi manja daun keladi..... Manis sangat :)




Bila tengok dia tidur, rasa sakit - penat badan... terbang macam tu jer....
Anaklah satu - satunya penguat mental - fizikal - emosi kita kan ?



Perasaan stress - penat - tension - happy - sedih semua ada sekarang ni.....

3 comments:

::NureeN:: said...

a'ah.. anak adalah segalanya2.. bila penant @ tension tgk anak sure ilang bebannan kan... ooo pindah umah baru kerr.. cantik la curtain kat dining tue sukerr.. ;)

eliyaezlinalias said...

anaklah segala nyer~~~

lisa alias said...

salam kak..tumpang tanya..String curtain kat dining tu akak pasang cmne..pakai rod ke?