SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Tuesday, July 5, 2011

Dinner Di Sekinchan Ikan Bakar


 Semalam puasa ganti yang tinggal lagi berbaki satu hari.
Pas maghrib terus ke Sekinchan Ikan Bakar untuk berbuka merangkap dinner sekali.
Tekak rasa nak makan ikan bakar. Yelah mana lagi paling dekat kalau tak Sekinchan kan ?
Takde maknanya nak ke muara mana - mana.
:)
Lepas azan jer terus call, booking dulu by phone. Cececeh dah pandai dah, tak macam dulu.


A hungry Mama hehe and Malikha 


All time choices kat Sekinchan - Siakap Bakar 

2 ekor Sotong bakar

  Ulam - ulaman, sambal belacan dan sos pencicah ikan bakar, Wajib !

 

Alhamdulillah, kenyang sampai menjilat jari oke !


Last time, weols gi bulan 3 tak silap. Pun buat booking dulu thru phone.
Oklah dah nak bayar tu, terkejut gak tengok bil sampai RM110.. Macam tak worth lah makan untuk 2 orang saja dengan harga tu kan. Silapnya bila booking tu tak tanya harga ikan untuk hari tu.


So malam tadi punye, masa buat booking siap - siap cakap budget weols dalam RM 70 - 80. Hihi tak malu okeh. 
Nahhh, untuk dinner malam tadi RM 70.90 jer.. Oklah berbaloi... Sotong pun besar, ikan pun besar dan sedap. Macam jer aritu.. Tapi kenapalah aritu sampai seratus lebih. Agaknya bila buat booking kut phone ni, main bedal jer ehhh kasi kita...
Terkilan lah jugak. Even orang cakap, tak baik mengungkit pasal makan takut tak berkat.. Tapi macam melampauu sangatlah kan..??
Jadi next time, pandai - pandailah. Lesson learn !
:)



Ok bye !
Mode : Susah hati. Likha tetiba jer malam tadi demam. Demam kenapa ni ??
Cepat sembuh lahhh wahai Malikha wehhh... ~~!

19 comments:

eliyaezlinalias said...

likha demam nak tambah level genius tue.....take care eh!

Farah Shamsudin said...

merahnye mama Likha wehh! i like red!
semoga Likha cepat sembuh yee..

Anonymous said...

alahai sian likha demam, panas sangat kot skrg ni..

sedap ye sekinchan ikan bakar, ada setengah org kata tak sedap tapi tak taulah, tak penah try pun =)

kakchik@ella said...

dpn opis kc ada satu outlet, ztee. outlet ni mmg mahal dan tak sedap. entahlah knp .. kwn kc kak nani kena kat outlet kajang pun tak sedap dan mahal.

Tke gd care of likha eh.

WaWa_EzRiLL said...

cian likha demam tp tengok pic macam dia lak yang puasa hehehehehe... lama tak tinggal jejak.. sibuk sangat dear.. hope u all satu famili hepi sokmo.. sedapnya ikan bakar tu... bila pk hege.. hmmmmmmm

Ibu Darwisy said...

perghh..tapi sos atas ikan bakar tu nmpak cam best je..nape kat outlet ampang mcm kukus je pesen..
cayang malikha, mam ubat tau sayang

munna said...

adoyai...sotong bakar tu buat terliur je....

PinKy MoMMa said...

salah satunyer dekat ngan umah my mum kt cheras ;)

bestnyer..makan makan..selera i tgk huhu..

alahai menantu demam ke (eh tiba2)
get well soon princess!

fardhilah said...

singgah jenguk mama-malikha. take care~


www.fardhilah-dhiel.blogspot.com

Shiela Firdaus said...

CEPAT SEMBUH LIKHA EKKK...

CIK JATT said...

get well soon malikha dear.

to mama malikha, salam kenal yer. i follow k:)
feel free to visit my blog

ieda said...

sedapnyaaaaa lauk2 tuu ermmmm .. semoga likha cepat2 sembuh ya .. :)

ariana's said...

makan seafood biasalah Ztee..kekadang harganya memeranjatkan..tapi, berbaloi..nampak sedap betul sotong tu..besar2 plk tu..
Moga Likha tak melarat demamnya dan cepat pulih sprti biasa ye..

mama tims said...

waaa...tak penah cuba lg sekinchan ikn bkr ni..sedap tak ztee?..

get well soon likha..

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

oh pasni kalau nk mkn tpt mahal kena ckp budget dulu ah..hik hik..

budak biasalah ztee kengkadang demam..spare ubt demam je kt umah..

mama comel said...

sedapnya...dah lama ni tak makan ikan bakar...:)

get well soon likha..!

gee ryder said...

sedap ke sekinchan ni? ramai org komen tak sedap n mahal tak padan ngan harga...huhu

myamyza said...

ikan bakar terbaekk sey.. kat jb tatau nak makan kat mana yang sedap!

Mama Likha said...

nak kata sekinchan ni sedap sangat.. taklah.. tp tk sedap pun..., blh lah jgk, kira sedaplah jgk.. sebab ikan tu mmg sedap... we have no choice... malas nk ke tmpat lain.. hehe..


mmg dh tahu seafood mahal..., tp tak reasonable lah rasa bila pergi sekali tu seratus lebih utk 2 org jerk... kan ? tk munasabah rasa.. pnah je weols mkn kt tmpt ikar bakar btul2.... makan satu big family, bru jer 100 ++ ... mcm terkejut lak, eh murahnya... huhu...


apa2pun yg tk pnah try tu.. gilah try... hehehe... sekinchan biasa2 jer.... :)