SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Monday, January 3, 2011

Tahun Baru Segala Baru 2011

Selamat Tahun Baru 2011..... Semoga datang bersama dengan semangat baru, azam baru, diri yang baru, harapan baru, perkara baru, kasih sayang baru, cerita baru, sifat baru yang baik baik, rumah baru, kereta baru, badan baru, anak baru... uppppsss... tu tahun 2012 punya wishlist yer :) Hehehe... Semoga segala2 nya baru dan best lah tahun ni...Amin..


Dah masuk 3 hari pun kat 2011 ni... Today, first day untuk orang bekerja office macam Papa, kamu, kamu, awak, awak, anda semua....,first day for anak anak yang mulakan sekolah setelah holiday lama, buat anak anak yang baru masuk Tahun 1.... dan semua lah... Seronok tgk kat TV3 tadi, mak pak hantar anak anak pergi sekolah. Macam ragam budak budak.... Insya ALLAH... Masa saya dengan Papa nanti 4 - 5 tahun in future ;)


Dah 1st day ni hope semua bersemangat lah ya di ofis, di sekolah, di mana mana saja lah.. dan yang dirumah macam me gak huhu.. Adoiii dah masuk tahun ni, apa hope n azam kita..? Me tak pndai dah nk berazam azam... Sebab azam yang bertahun tahun lepas pun asik tak achieve jer..? Teruk kan! So, takyah azam lah, apa apa pun, kita nak yang baik baik saja dan OK saja dalam tahun ni.. Lebih baik dan OK dari tahun 2010.. Semua orang pun dah tentu nak yang baik baik saja kan...? Tak gituu.... :)




Malam neu yer pun we all tak ke mana, siang hari seharian kat rumah, petang ke rumah baru untuk buat skit checklist... Cek mana yang ada yang takde, mana yang rosak or takde rosak takyah buat report... Malam unplanned dinner kat Sekinchan Ikan Bakar... Oh, nextime kalau nak pergi better call dulu buat reservation sekali order terus apa yang nak dimakan... Kalau tidak, macam malam tu.... 45min - 1hr lebih kurang bru smpai order we all... Tapi takpe,, sebab kami kat sana awal lagi.. n Likha pun tkde hal nak meragam...


Luckily jugak dapat last Siakap... Yang lain tinggal pari, dan kembung.. Udang pun takde malam tu... So ini saja lah untuk santapan malam tu... Dah kenyang nak meletup letup perut, menenting nenting perut macam bola huhuhu...



 Dua ekor sotong ni RM18.
Sedappppp sangat! I loiikeeee it!



Seekor siakap ni RM57.. Huhuhu.
Nape kat Giant RM7.99 jer sekor...??
Tah2 ni pun beli kat Giant huhu.
Ahhh biarlah..
Orang cakap, jangan membangkit hal makan, takut nanti tak berkat.
Allahualam.
:)




Menunggu dengan sabar.
Malikha dengan Papa layan Keropok Ikan.
:)



Haha Posing dengan syusyu.
Alaaaa.. Sekarang ni mana layan dah syusyu kat kedai makan.
Baik layan benda lain kan...?



Balik tak sempat apa apa, Likha dah tdo... So nasib lah... Baik takyah gi memana yang sesak sesak nak bercount down apa yer... Buat serabut jer.. Huhuhu.....



Happy New Year!
2011...

1 comment:

alyyani said...

happy new year ztee. nak tany makan sekinchan ikan bakar ktne? yg hubby alya pegi kat kl ni, kureng sikit. tp ayah alya dok promote sekinchan ikan bakar skang tgh hot. tgk mcm tmpt ztee makan tu best je. nak pulak sotong size XL tu :)