SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Tuesday, July 12, 2011

Bye - Bye Kota Damansara

Selamat tinggal Kota Damansara... Kota yang menyimpan dan telah pun meninggalkan 1001 kisah suka, duka, pahit manis.... pada aku... Sedih tau... Dari tahun 2008 bulan April tak silap, lepas arwah Kak Za takde, aku mula pindah sana....


Disana lah tempat bermula mencari rezeki dan mengenal dunia pekerjaan... Disana jugak, mulanya hidup berumahtangga... membesarkan Malikha di rumah tu sejak dari dalam perut sampailah ke usia sekarang... Disana lah jugak tempat berkasih - sayang, bergaduh, bertekak, bercinta balik.... :(( .... Disanalah tempat jatuh bangun ku............. Last pergi kemarin untuk ambil lagi barang - barang kecil ( kotak - kotak 2 - 3 dengan perkakas tv dan astro ) dan semalam utk serah kunci rumah ke owner... Rasa sayu sangat !!!


Tengok playarea - teringat zaman - zaman bawak Malikha dari kecil mengenali dunia, tertengok swimming pool, teringat zaman - zaman Malikha mula kenal air.... pasni takthu nak swiiming kat mana dah... tengok lif, sedih, tengok parking sedih, apatah lagi tengok rumah...., dapur, bilik - bilik.. Huwarrghhhhhhhhh! Semuanya meninggalkan memori yang indah - manis- masam - kelat - pahit semua ada......


Bye - bye De' Rozell Condo, bye - bye monkeys, bye - bye The Curve, bye - bye Ikea, bye - bye Ikano, bye - bye Giant, bye - bye Vichudda, bye - bye Pasar Segar KD, bye - bye Jas Laundry, bye - bye nasi lemak CIMB, bye - bye pisang goreng stall Sec6, bye - bye Ayam Penyet Ojo Lali, kira bye - bye semua lah warga KOTA DAMANSARA ............... !!! Ada masa, kite pasti akan ke sana selalu.... :)) Apa - apapun KD tetappp best dan kenangan yang ditinggalakan disana takkan mati di hati !!


Sedih - sedih.. More less 4 years kat sana.... ;((


P/S : Macam ada satu benda yang 'tak lepas' kat sana.... Biarlah, sebab 'dia' pun tak cari aku.... ;((

11 comments:

eliyaezlinalias said...

Shah Alam welcomes u!!!
(*_*)

PinKy MoMMa said...

x pe mama..umah baru nnt lagi best ;)
trust me k..

owh xcited sgt bg pihak kamu huhu

Amie said...

perpisahan ...suatu siksa yang tidak tertanggung! sedih baca n3 mamalikha kali ini....sayu hati kakak.

Shiela Firdaus said...

sedih pulokkkk~

risa said...

weeeeeeeeeeee...sedih tapi gembira kannnn..lagi excited nak ada umah baru dan segala2 milik abadi..
dah dekat ni kat shah alam..boleh terjah..bila nak jemput?

alyyani said...

dah officially jadi warga shah alam eh? takpe, once dah dok shah alam you'll never turn back. kebanyakan org ckp la. :D

Farah Shamsudin said...

simpanlah kenangan tu dalam memori.. takkan dapat lagi kenangan tu kan..

mulai hari ni, bermulalah hidup di persekitaran yang baru.. mesti enjoy ok..:)

Mama Kyra said...

s.alam ke dear...klang la..setia alam tu kwsn klang la..hehe

IDAZS said...

sedih la pulok, sob-sob. Takpe rumah baru lagi best, insyaallah.

pssst: ape benda yang "tak lepas tu"---->nyibuksss ni :P

Ibu Darwisy said...

syahdunye bace entry ni..

Mama Likha said...

huuuuuuuuuuuuuuuu arini sedey dah kurang dahhh hehehehe !!