SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Friday, November 23, 2012

Malikha dan Solatnya


Salam Jumaat yang berkat...



Hye blog and semua - semua pembaca setia hehe ewahh ada yang setia ke.. And tak lupa jugak yang silent reader kan ? Of cos ada.... Hye hyeeeee... Watcha doin all.. Sihat ke tak. Mama Likha masih tak sihat - sihat sejak minggu lepas.. Ni dok batuk - batuk macam nak kena semput jer... Haaaaa semput. Kekkekeke.. Tapi still lagi buat kerja rumah yang tak pernah habis huuuuuu...



Malam ni nak chowwww kejap.. So rumah make sure kena tinggal dalam keadaan clear and clean lah so hopefully bila balik nanti takde lah sakit mata dan serabut perutkan ?? Hmmmm.. melalut ke laut sudey..



Jumaat - jumaat gini nak share gambar  - gambar Malikha bertelekung. Ni yang Mama sempat snapped dalam seminggu dua ni. Dah pun share kat instagram hehe nak jugak and kena jugak share kat sini....  Mama beli set telekung baru untuk dia. Yang siap ada bag yang gambar barbie tu... Dengan sejadah kecik sekali khas untuk dia. Sejadah pun nak warna pink.... Tapi likha panggil warna...''wander''' Huuuhu.. Wander pink ! Jadi tambah - tambah semangat lah nak mayam.... Sikit - sikit nak mayammm...



Gambar hari lain - lain.... Huhuuuu.. Sempat kasik pose kat Mama... 




Ni tengah malam buta ni. Orang siap - siap nak tido, dia cakap nak mayam.. Suh pakaikan telekung kat dia... Siap dengan baca Yassin sekali.. Not lah baca... Baca dalam erti kata untuk dia lah... means belek - belek Yassin tu... Yassin pun dia panggil Ko'an(Quran) .... Hehehe




Ni baru je malam tadi.. Sangat mencuit hati... Rambut kuar weiii.... Dia baru pas berdukung dengan Papa actually dengan telekungnya. Dah Papa letak, terus gi mayam. Tak cara dah rambut selambakkk... Huuuuuwargh huwarghhhh...





Kadang  kadang gelagat dia sangatlah mencuit hati... Kekkekekkeek sorang - sorang Mama bila layan dia ni... Kadang bila berjemaah dengan Mama, baru je angkat takbir dia dah siap rukuk dan sujud dah. Yang Mama nampak, dia suka sangat rukuk dan sujud..... Huuuu pastu dah lah buat - buat kusyuk tuuuu..... Pas dah siap doa, biasanya weols akan sembang - sembang... sambil gurau - gurau... tanpa bukak telekung.. Moments tu rasa best sangat..... Perasaan tu rasa lain sangat tambah - tambah tengok die bertelekung macam tu... Hurmmmm >____<




Dan yang paling mencuit hati !























Hahahahaha.. Masa ni kat bawah. Mama sibuk nak siapkan dinner, dia tak habis - habis lagi nak mayam. Lantaklah dia. Kalau layan dia, kang Papa balik tak siap - siap lagi nak hidang nasik huhu... Tup - tup diambil basikal hahahaha lawaklah kayuh basikal siap dengan telekung gini. Mana nak mayam lagi mana nak main lagi...... Zastttttttttt lari dari saf erk konon - konon pic ni hihihihi....



Apa - apapun nak solat jemaah bukan senang... Lagi banyak cabaran dan ragamnyer... Tapi dia makin besar ni harap dia makin paham dan matured kan :))



Oklah.. selamat berhujung minggu.
Yuols buat apa ? Ada plan pi memana ?
Nanti nextweek, Mama Likha share kisah weekend kiteorang yer...
Bye !
Take Care...
XoXo

:)

14 comments:

shark said...

kahkahkah itu mmg lawak..
semayang atas basikal..
cayalah malikha :)

Nad @ MamaZN said...

Hepi wiken!
Datang jengah likha nk mayam dr blog alyyani =)

Salam kenal! =)

fiza said...

So sweet. Palign tak tahan gambar yg last tu lah....bertelekung sambil kayuh basikal...ekekeke...

alyyani said...

GAMBAR LAST TUH MMG PRICELESS!! HAHAHA.. COMEL SANGAT. INSYAALLAH MAKIN BESAR LIKHA DAH FAHAM TIME NAK SOLAT. ZOHOR, ASAR, MAGHRIB, ISYAK. SUBUH NIADEL LENA LAGI. SLOWLY. :)

Zuraidah Butang said...

hehe comel..ske pakai telekung da bagos tu..nek beskal pun pakai telekung.

Nor Akma said...

Kalau Nayli panggil mayam tu allahuakbar. hehe

Beli kat mana telekung comey tu. Nampak cute je.

Mommy_Cha said...

amboi mayam atas beskal paling tak menahan tu...hihihihi malikha banyak peel dah sekarang ni..dgn solat rambut selambak keluar tuh..hihi
LUCU!
selamat bercuti mama likha...nak gi mana pulak lagi tu?
bestnyer jln2, kita nih duk jln shah alam-putrajya jer everyday!
boring doh!

ariana said...

Sejuk perut mama mengandung,, in sya Allah jd ank solehah ni dh besar ye Likha..yg seronok tgk likha naik basikal ngan telekong tu..hihi, Mmg mencuit hati sape2 yg tgk gelagat likha masa ni..comelnya likha:)

syafisyifa' said...

Hahaha sgt lawak tawwww....kiut ja "nak mayammm" hhihii

Mama Likha said...

Shark : hehee bkn mayam atas basikal... Tp lari tnggalkan saf tuu

atanayuiman @ Jue said...

penat bdiri.. itu yang lari nak semayang atas basikal. hehehew..lawak jer.

saya gemuk saya comel..^^ said...

sejuk hati tgok malikha solat..good girl =)

Farah Shamsudin said...

good girl malikha. sejuk hati tengok anak dara ni nak mayam. even die xtau ape2pn lagi. bukan senang nak didik kan.. semoga malikha menjadi anak yang solehah untuk mama & papa..

amin..

Aty_Fared said...

hahahaha...gambar mikha nek beskal pakai telekong tu sangat comel..tergelak nengok nyer...:)