SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Friday, February 24, 2012

Papa Work Bery Faffff....!



Tengahari tadi hantar Papanya ke KLIA. Sibuklah nak ikut sama pergi dengan Papa, lagi - lagi bila ternampak banyak bigbird ( kapalterbang ) .... 




Sayulah Mamanya weh, dengan meraung macam ni nak ikut Papa. Dia pun tahu kot, esok weekend biasa Papa ada melayan dia.... Nak taknak terpaksa jugak tinggalkan KLIA dengan hati yang berat. Dah jauh sikit, duk merintih pulak macam - macam.. ''Ikha nak Papa.... Ikha nak naik bigbird...'' Papa mana...?'' Haih... tahan jer hati...



Walhal Papa pergi satu malam jer nak.... Esok tengahari Papa dah balik pun, esok kita pergi jemput Papa lagi... Yelah... Manja kededek katakan.... Orang jarang kena tinggal lama - lama macam nilah. Like dotter like mom.. tehheeheeeeeeee.. Pujuk dengan Barney lah sepanjang jalan nak balik Shah Alam... Sib baik cepat terpujuk kalau tak banjir lah kereta weh !


Kat rumah Barney, dalam kereta Barney * faint !


Ni pulak semalam 23 Feb masa jemput Papa yang baru sampai dari Seberang Perai. Papa sampai di ofis dengan team (tak drive), sebelum tu Mama singgah Petronas sebab nak beli fresh milk. Mama offer dia nak air apa...? Terus jer tuju ke Vitagen, pastu mintak Mama pay... Tak pandang dah benda lain... Olololo yang tu sangat very good, dia tak pandai nak makan jajan or apa - apa cikides...., tak reti pun nak amek dari rak dengan sendiri.... Alhamdulillah part tu ! Tapi Mama saja upah dengan Milo Nuggets ni buat upah as a snack sambil - sambil tunggu Papa nak turun dari ofis tu... Sukalah bila dapat sekali sekala. 




Mama - Papa selalu pesan....,'' Papa pergi work very far.. Likha takmo notti duk dengan Mama baik - baik...molek - molek...'' Bila Mama tanya balik..


Mama : Papa pergi mana ni ?
Likha :  Papa pegi work very faffff......
Mama :  Very fafff tu kat mana?
Likha :  Very fafff tu kat very fafff lah Mama... otey???


***  Haaaaaaaaaa tersedu sedan Mama nakkk.........:(  Pastu pagi - pagi buat adegan mengigau bila tengok Papa takde kat sebelah, '' Papa, mana ??!!! '' Mama tepuk montot sikit, terus sambung tidur. Hiks !



Walaupun banyak orang cakap muka Likha sebijik setepek Mama, sampaikan pernah jadi isu kontroversi... **biarlah sama pun apa salahnya dah anak I...huh!  Tapi Mama tak kira sebab mama tahu mulut Papa tetap ada pada Malikha. Setepek sejibik juga di situ.... Anak Papa jugakkan :) Hidung tak dapat dipastikan lagi macam Papa ke tak, yang pasti bukan hidung Mama =p... Sayanggggg Malikha... Penghibur Mama tak kira Mama sunyi ke Mama sepi ke Mama happy Mama gembira... Setia menemani Mama dan dari hari ke mari makin bijak.... Terima kasih, Ya Allah... 


Mode :  R I N D U ........................... sentiasa bertandang.


Bye....blog.
:(

11 comments:

ieda said...

aloor ciannn nye ikha .. papa work sayang .. sayu kan hati bila si kecil nie x mengerti apa2 .. nak terangkan pun payah ..
pujuk je lah .. ;)

ShimaSalleh said...

Alololo cian likha ye.. ank manja papa nih:D Be good girl oteyyy!

Papa, Mama & Azra said...

Mata dia macam mata mama kan? Selalunya camtuhla, kalau bab mata sama, org terus conclude sebijik sama. Macam Azra, mata dia macam papa. Mula2 lahir sedih woh orang kata dia sebijik papa. Tp now dah tak kisah. Hihi.

sue zainun said...

alala siannya likha tp setejap je kan..

Mama Likha said...

ieda : mcmtulah kak ida.. sib baik mama die tk banjir sekali, sib baik leh thn hihi

Mama Likha said...

shimasalleh : nk kena tinggal kan mcmtulah manja nyerrr... :)

Mama Likha said...

mama azra : hihi geram jgk erk bila disamakan dgn papanyer...? kite penat2 ngndung, smua ikut papa nya hihi.. tahlah mata likha ni ikut zte ke tak.., tp rmi yg mengatakan die kopipes zte... walhal tklah kopipes semua, sbb mulutnye sebijik mcm papanyer... hurmmmm :D

Mama Likha said...

sue zainun : skejap je.. papanya dh balik dh hehe.. mcm nk kena tinggal berbulan jerkk :p

Farah Shamsudin said...

so comeyla Malikha niii... kesian betul kena tinggal dek papa ye.. sehari je kot.. aish..

syafisyifa' said...

sayunya....pejah pun sayu ja kalu kena tinggal wpun sekejap.

mama rifQy said...

aallalalalallalalaa..ngade2 mamalikhaaa..rindu2 la tuh..kuikuii....

Likhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....meh sini nak peluk sket!!