SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Friday, December 5, 2014

Part II - Langkawi 2014



Hari kedua di Langkawi masih terperap dalam bilik. Malikha dah ajak ke swimming pool malam tu sebelum nak tidur tapi die bangun lambat.. so cancel.. tk smpi lak hati nak kejut tgk sedap je tdo.. jaga dh kul 10 pg.. berangan je la nk g pool.. panas sgt.. merelip2... papa pun tk kasi... takut sgt anak dia hitam...  bila dia dh bangun mama pujuk2 die swimming je dlm bath tub..


Mama just turun bawah beli nasik kat warung sebelah hotel.. nasi campur... anak anak tnggalkan dekat Papa.. papa pun satu hal.. bukan nak lunch dgn geng geng dia,nak jugak lunch kat bilik huhu.. kesian katanya anak bini makan sendiri hukkkk.... ala.. kita tak kisah pun.. ok.. beli kat warung tu.. murah giler! 4 bungkus + air teh o beng RM 18 only... macam tak caya jerkk..


Balik makan... lepas papa gi meeting balik weols je lah duk dalam bilik.. Alhamdulillah.. rezeki kami bila dapat Junior Suite.. jadi selesa la sangat.. bilik luas.. ada 2 bilik air, ada living hall, mini frigde pun ada 2... dah anak 2 ni... bilik pun kena la luas.. blh tahan main kejar kejar.. main sorok2 Malikha dgn adiknya..




Petang Mama bawak dorang pegi swimming pool sebab Malikha nak main
bubble.. Tapi takde la berangin sangat.. tak menjadi... panas weh.








Masa maghrib pun mama turun pergi beli makanan.. kedai thai depan Bayview je tapi mahal macam bedil... Tomyam semangkuk pun RM 18 bukan lah big portion.. but no choice.. malas nak jalan jauh.. sempat jengah kedai kedai cekelat + pinggan mangkuk sekitar situ.. cek line dlu hehehe..





Lepas dinner and Papa ke meeting (malam2 pun meeting k) wife haji (kawan Papa) - kakchik datang lepak bilik. Gosip gosip bahhaa...Arif anak tunggal kakchik 6 tahun -tua setahun dari Ikha.. berkawan lah dorang.. dah pernah jumpa sekali dua sebelum ni..


Hari ketiga... Pagi esok berjanji temu kat kolam..





Panas panas.. mama bwak adik sekejap je swim pastu tinggal je Ikha ... dah jumpa geng geng dah dia...


Balik bilik, ingat nak bawak dorang pusing pusing kat kedai bawah bawah tapi punah harapannya bila semua belayar.. penat swiim smua pakat pengsannn..







Jumaat rupanya kedai kedai kat bawah tu tak bukak... ada info kata dorang bukak lepas Jumaat.. punah lagi harapan nak sopeng cekelat hari Jumaat tuu. Huhuhu... Haji Ismail Group pun tutup yg kat shoplots ni.. kena pg yang kompleks HIG tu bukak.. just belakang Bayview tapi kena naik keta la.. sunyi je pekan Kuah ari Jumaat...





Malam dapat invitation dinner bersama Dato Farid and the geng di Wan Thai restoran di Pokok Assam.. Rupanya dekat jer.. 5 minit dah sampai dr Bayview hihihi.. Tak sempat nak snapped pic banyak banyak menu.. segan lol..








Tq belanja kita makan... sedapp sangattt... dessert pulut mangga.. fav tuuu....


We all balik bilik around 9pm.. dorang sambung lagi meeting for closing.. last dah.. esok dah boleh horrayyy horrayyy :D



Teletubies ni aseklah panjat meja... +_____+



BYE!
Assalamualaikum :)

No comments: