SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Sunday, August 21, 2011

2nd Batch Home-made Biskut Raya !


Yahoo ! Happy sangat sebab dah siap Biskut Chocolate Chips. Kira ni yang second batch selepas semalam punya lah. Alhamdulillah... Berjaya jugak siap walaupun badan ni mintak rehat. Adui.. Dah last - last minit ni, no more rehat lebih - lebih. Semua kerja kena pantas dan tangkas. Masa tak boleh dibuang begitu saja.


Ok dah mukadimah yang tak masuk exam pun nak kena ingat.. Weeeee ;p



Bahan yang telah disukat


Bahan digaul laju oleh mixerku


Tara taaaaa taaaaaa
. Oleh kerana kat JJ malam tu, ku takde masa nak belek lama - lama untuk pilih acuan, ku takde acuan khas untuk choc chips ni.
So at first risau jugak, macam mana bentuklah ku nak bikin ni.
At last, ku penyek pakai garfu sajo.
Macam ni jugak biasa orang selalu buat choc chips kan ?



View from hot - oven



Siap !
Ready to serve !
:)


Dapat 2 balang saiz sedang. Esok - lusa kena cari lagi masa untuk tambahkan lagi biskut - biskut ni.... Setakat yang dah siap, tak cukup lagi... Hopefully sempatlah, Khamis dah bertolak balik KB.... Yahoo .... ~~!


Ok, bye jumpa lagi.
Assalamualaikum !
:)

5 comments:

syafisyifa' said...

Sedapnya.....

Anonymous said...

rajinnya buat kuih, pas lah sini sikit =)

Farah Shamsudin said...

rajin sangat ztee nii.. farah buat pakai duit je syg..

sW33tdARLiNG said...

nak gi raya umah laa... hehehehe

kakchik@ella said...

nak dtg raya rumah dia lah. weeee ..