SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Tuesday, February 21, 2012

Baked Pasta Daku


Assalamualaikum...


Lama kan tak hapdet blog. Hmmm tahlah... Takde modal sangat nak cerita, so baik diam - diam. Hihi takde pun yang kisah wei.. Haks.. Malikha dan mak dia baik - baik saja. Semua ok, happy dan bahagia =)


Ni ada cerita lah nak cerita ni. Tu yang hapdet ni kan. Hihihi.. Malam ni dinner, mencuba buat baked pasta. Actually since last two weeks lagi, hubby dah bising taknak makan nasik lagi malam. Hubby pun keluar lah undang -undang NO NASI malam. Hubby kalau dah cakap A, A lah beliau. Beliau memang tegas. Beliau bising dah perutnya makin ke depan. Kalau jalan tu, perut yang pergi dulu. Huhuhu. Bini die pun bising sokmo dengan perut dan badan sendiri tapi tak pernah tegas dalam bab makan ni. Azam pun dari tahun ni ke tahun depan, tapi bab makan asyik failed. Kihkihkih....  So demi nak menjayakan undang - undang hubby, jomlah kite cuba rezepi yang ringkas sikit untuk dinner. Senang takyah nak masak lauk bermacam jenis. Tapi payah jugak untuk ku..., kalau malam ku masak yang simple, siangnya ku nak makan apa dengan Malikha ? Tu kadang - kadang jadi pening. 


Since konon - konon projek NO NASI malam ni, dah banyak jugaklah menu yang ringan selain dari maggi yer. Antaranya, daging panggang, grilled chicken, fetuccini fishball soup, kebab, mihun sup daging. Konon straight lah tak makan nasik kan, pastu weekend lepas habis diet 5 hari bila saja pergi lunch dengan lauk AYAM KAMPUNG dan GULAI KAWAH... !!! Kuwang kuwang kuwang !!! Habis diet !! 


Ok, mukadimah yang tidak penting. Jom tengok dinner malam ni pulak. First time try buat baked pasta. 




Sebelum di bakar

Selepas dibakar.

Memula, silap setting oven tauuu. Tehehehehhee.. Last - last ni macam ni lah rupanya pasta ku =P



Alhamdulillah, not bad ! Sedap tu sedap cuma kena improve lagi hehehehe....  =0 ... Resepi dari blog kak hazila : small kitchen. Sekarang ni main petik jer kan, google jer nak resepi apa. Semua ada, rajin atau tak jer... :)


Dah tu jer. Sekian terima kasih. Tengoklah nanti macam mana projek diet weols ni.
Ok babai :)

14 comments:

laskar pelangi said...

Yummy..Mesti kalau makan ni. Memang menjilat jari dah ni..~

www.akma81.blogspot.com said...

rajinnye nye lah mama likha ni masak ye. meh meh post kat sini sikit....

shark said...

wahhh misi berdiet rupanya..

misi berdiet saya cuma tinggal kenangan ;p

makan sajork kejenyer..;p

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

sedapnya ztee..nak try gak larr..

Papa, Mama & Azra said...

Mama Azra pun tengah insaf jaga makan now. Terus goreng kopok dalam microwave tau malam tadi. Haha!

Madam iEeDaZ said...

meleleh air liur tengok pasta ni.. mama likha mmg terror masak la!

Ztee_Azwanis said...

laskar pelangi : mjilat sudu jer sbb makan dgn sudu kekkekeke

Ztee_Azwanis said...

akma : rajin tk rajin pun kena masak jugak akmaaaa hehehehhe

Ztee_Azwanis said...

shark : haha samalah kite shark.. ni pun nmpknya tinggal bayang2 saja dah ni kuwnag3

Ztee_Azwanis said...

belinda: try lah linda.. msuk blog ka hazila tu amek resepi, zte ni malas tepek resepi huhu

Ztee_Azwanis said...

mama azra : haha goreng kopok dlm microwave erk !! kite ni insap kejap jerrrr :D

Ztee_Azwanis said...

mama azra : haha goreng kopok dlm microwave erk !! kite ni insap kejap jerrrr :D

Ztee_Azwanis said...

ieeda : teror lah sgt !! :p

Mummy ZaraZarif said...

wahhh..nmpk yummmy...

i pon diet nasi, tp weekdays je..wiken makan blk..tu promise kt en.hubby...hehehhe....


tp kt ofis sorok2 mkn nasi..heheh..time dinner berlakon xmkn nasi.