SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Monday, April 25, 2011

Bulan Ke 18


Bulan beralih lagi.
Now she is 18m...!
18m baru....., erkkk!
Kekadang rasa lambat  kekadang rasa cepatnya masa tu.
Dulu kecil lagi, lani dah nak jadi anak dara dah.
Macam-macam dah reti.
Mama pun makin lama makin hi volume suara tarzan. Hish!
Sabar jer lah.




Di usia setahun 6 bulan ni, paling-paling yang dia suka, singing and dancing.
Lagu yang dia suka sekarang pulak
* Senyum lagu Malique tu... Tapi dah jadi NENYYUM. Then, hangguk sana hangguk sini.
* 25 rasul - Raihan
* Lagu 1 Malaysia. Yuols tahu tak lagu tu..? 
Kita satu bangsa, kita satu negara, kita satu matlamat ooooooooooooooo , masa sampai part satu matlamat Likha dah oooooooooooo dah. Huhuhu... Mama Likha pun suka. Patriotik betul!
* dan banyak lagu-lagu lain yang standard lah


Dah boleh count one, two, three, four and five. Tapi selalunya three takde dan one jadi wai.
Hahaha. Bolehlah tu!
Sumetimes duk ngonge-ngonge sorang tu duk mengira lah tu.


Kalau suruh dance, boleh dancing lagu Hotjock, dancing Angelina Ballerina, Joget Cat, dan Joget Mama which is Zapin yang Mama duk berjoget zaman-zaman sekolah dulu.
Hihihi.




Dan, jangan tak tahu, kalau cakap KITA BAKOOOO JER!!, Malikha pun dah tahu nak buat camno. Dipusing-pusinglah tangannya macam Usop Wilcha. Hahaha. 
Alah, korang pun tahu kan, malaslah Mama Likha nak tempek gambar Usop kat sini pulak. 
Hahahaha.
Penangan Hantu Kak Limah, yang tah pape diajar oleh Papa. Papa ni mengarut-ngarut ajarlah anak tu!!
Budak cepat betullah meniru.




Masih lagi menyusu botol, of coslah kan, biarlah dia enjoy babyhood dia dulu ngeeeeeee~~~ and for the third time tukar susu since masuk 1year, ke Friso sebab Enfagrow tak sesuai dengan Malikha. Yang first dulu Dumex pun tak sesuai.
Her feveret action each time nak minum syusu.

*
*
*


 Hihihi. Letak tutup syusu kat kaki macam tulah.


 Ok sayang.
Happy 18m, my dear Likha!
Semoga semakin bijak, sihat-sihat selalu dan membesar menjadi anak kesayangan semua orang yer.


Papa Mama ♥ yu last forever~~!!






Bye...!!!
Sekian!
:)

9 comments:

Axie04 said...

olo
sangatla chumel

ALMIRA saya bulan depan 1 tahun setengah
sangat x sabar nak tengok keletah anak2

Izan Ishak said...

alamak!!! comellah likha nih~

kalau dekat, aunty nak cubit2 pipi boleh? aunty pun suka lagu 'nenyuuuummm' tuh~

moga likha terus membesar dgn sihat n kuat ye!

oshin-jamel said...

waahhhh!!!byk persamaan la...hahahah!!cam kakak acha la...ske nyanyi lagu 1 malaysia...klu mama slh nyanyi siap kte lg..slh la..hehehehe!!!x smpt nk rakan tym die nyanyi lagi!!!heheheehe!!!...

klu bab hantu mak limah yg kakak acha tao..soley²!!tue aje yg die reti nyanyi smbil wat tgn cam usop!!

klu menari lak..ske skgt sbut oh yeah smbil gerak² kan bahu!!!


ape² pon mama oshin n kakak acha wish hepi 18m besday to likha yg cumillll!!!!!mmmuahsssss...♥♥

Lina said...

comel la likha ni.. =) bile tgk likha, mesti igt aleesya sbb dekat2 sama muka diorg kan? aleesya pon minum friso dulu, lama jugak smpai muak, lps tue tukar dutch lady pulak.. may u grow healthy and happy always ya!

alyyani said...

heh, nak 2 tahun dah likha. mcm2 dah tau ni. part suara mama tarzan tu bole imagine :p

kakchik@ella said...

kiut la dia. kalo jmpa nnt kc nk kiss .. kiss eh.

jaja said...

comeinye likha...sweet je anak dara u nie...

ariana's said...

Comey sungguh Likaha ni..Kalau dekat, rasa nak pinjam kejap..ramai kakak2 kat sini mesti suka habis nak main2 ngan Likha ni..!!

IDAZS said...

Likha comei, mmg patriotik betullah. auntie pun tatau lagu 1malaysia tu camne. huhuhuhuhuhu

nanti Likha ajar auntie ya :)