SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Monday, December 10, 2012

Part 6 : Bye - Bye KK. Till We Meet Again :)


Now dah last day kat Kota Kinabalu. Dah takde aktiviti dah sebab weols nak balik KL sudaaa. Flite 12.30 tengahari so pagi still ada masa untuk berjimba ramba lambat - lambat sikit pun takpe. Pagi dia kan cepat. Hari last, Mama dengan Likha turun together untuk breakfast. Papa cuma duk uruskan nak return kereta sewa. Terjumpa Papa kat lobby yang bawak kotak barangs yang weol beli last nite di KK Town.





Dah dapat necklace princess yang diidam - idamkan, so kilek lah ke sana ke mari +___ +


Lepas breakfast, balik bilik then packing barang - barang semua, mandi dan siap - siap. Dah setel, turun lobi sempat lagi huuu haaaa bergambar hehe.













Kul 11 terus pergi airport. Weols cuma balik berlima. Daku 3 beranak, MIL dan Abg Faizul. Yang lain, stay lagi kat KK sambung cuti - cuti lagi. Best - best, bye all have fun ! Jumpa di Shah Alam yer ! :)





Kat Epot pun ada kedai ikan pekasam. Kalau rasa last minit nak tambah stok wat balik Semenanjung, boleh beli je kat Epot... Souvenier shop pun ada... :)




Rushing sebab weols yang paling lambat hihihi...

















Naik jer bigbird, Malikha tak lama tu terus tidor. Time tidor kot pagi tu bangun awal. Tak sempat makan. Bila Malikha tidur, lagilah rasa lamanyaaaa lahai journey KK to KL. 2 jam lebih okey... Bohsan ! Kali ni lunch Nasi Tomato dan Malikha yang tidor dapat Noodles + Fish. Nak dekat sampai, semua dah siap makan and rilex - rilex, boleh lak dia bangun and nak makan. Adoyai. Lapar lah tu kot. Sempatlah suap, banyak jugak makan. Tak lama tu, nak landing dah....





Alhamdulillah, selamat tiba di KLIA. Good to be home. Rasa sangat lama weh gi coti - coti kali ni. Sebab banyak terperap kat bilik hotel tu yang rasa bosan kot. Tapi still seronok dan best. Kalau tidak bila lagi nak cuti rest kan hihihihi. Singgah di Flying Emporium beli parfumes.




Candid !



Alhamdulillah, tq pada Papa Likha sudi bawak Mama dan Likha cuti - cuti sambil Papa meeting kat sana. Actually, Papa tak pernah bawak Mama pergi budget meeting. 1st year meeting kat Langkawi, 2nd year kat Kuantan dan 3rd year ni kat Sabah harus lah Mama takleh ditinggalkan lagi tauuuu !!! Kalau tak, mahuuuuuuuuu dot dot dot dot sila fill in the blank lah hihi.



At first, Mama pun tak sangka dapat gi cuti - cuti ke Sabah ni. Ingatkan tunggu nak gi cuti - cuti bulan 1 ni je. Tetiba eh Mama dengan Likha, Papa nak angkut sekali. So rezeki janganlah di tolakkan ?



Tq tq a lot. Rasanya KK bestlah. Sesiapa yang belum pernah pergi KK wajib letak KK in your vacation list. Banyak tempat menarik yang boleh kite terjah. Macam Kundasang tu - kaki Gunung Kinabalu - haaa sesapa yang nak honeymoon or babymoon sesuai sangat. Sejukkkk kat situ. Ada lagi tempat yang weols tak sempat nak terjah like Desa Cattle tempat ternak lembu tu....Island Hoping, pasar malam tempat seafood yang femes- femes tu... Heeee nanti nanti boleh pergi cuti - cuti ke KK lagi kan? Tapi tah tahun bilanya... Ngeeeeee....



So berakhirlah sweet escape Mama - Malikha untuk 2012 di Kota Kinabalu.



Tq all for reading.
XoXo.
Bye !
:)


6 comments:

Nad @ MamaZN said...

Best! =)

Zana Ariana said...

Samalah kita..kalau cik abg ada meeting, ada rezeki boleh lah menyebokkan diri ikut sama..rezeki jgn di tolak kan ztee..

Bestnya Likha..dpt selalu g mkn angin...wah pearl nekclace ke tu Likha..kasi aunti je lah...hehe

syafisyifa' said...

Wahh bestlahhh!!!pejahnpn teringin nk p ldg ternak lmbu tu sbb tgk kt fb kwn mmg bes...
Sonoknya ztee cuti lama di sabah...hihi...nk cutinke mana tuu...semoga semuanya lancar ye :)

Mama Likha said...

nad : yup ! yihuu ~!

Mama Likha said...

zana : hihi.. nyebok je kan kite ni hikssss.. tp apa salahnyaaaa kan? hihi

Mama Likha said...

syifa : hehe jeng3....