SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Sunday, December 30, 2012

Berlibur Di Times Square Theme Park


Oleh kerana berjujuk - jujuk ( in rows ) bawak Malikha ke shopping mall, jadi untuk merewardkan diri dia, jomlah kite membelanjakan dia ke Theme Park pulak. Kebetulan Ciklong Sefamily kan ada, kamceng Likha iaitu Kak Emy pun nak bermain - main di Theme Park. Jadi weols decided ke Times Square sajalah on Rabu lepas. Kakak - kakak Kak Emy dan mummynya boleh lah shopping - shopping di TS while kiteorang bertiga kat dalam theme park tu. Dorang kaki shopping katakan.



Papa Likha tak ikut sebab work kan. Ni Paklong lah bawak kiteorang semua. Paklong a.k.a Papa Kak Emy pulak ada hal kat Lowyat nak beli laptop untuk Kak Ain yang dah pun selamat menyambung pelajaran di UiTM Machang. Jadi berpecah lah weols.





Ni adalah kali kedua Malikha been here. First time was in LAST YEAR. So bila dah second time ni, lebih fun lah bagi dia dan Mama. Kak Emy pun ada sekali kan so lagi bertambah fun lah. Kali ni, semua games Malikha dah lepas piawaian ketinggiannya untuk main. Yay ! Kids rides lah, jangan bawak die ke tempat adult rides ploppp ! Kuikuiiikuiii...


The largest indoor theme park in Malaysia













Paling touching bila Malikha dah boleh naik Flying Bee dengan Bumper Car ni !
Adehaii.... Sungguh dah besar lah my anak dara ni.
Sobsobsob.
Memula risau jugak, buatnya dia nak lompat kan...?
Berkali - kali pesan kat Emy pegang Likha yer. Tapi actually dia ok - ok saja
Behave jer.

+__________+

Yang Bumper Car pun sama.
Kemahen lagi die gelak keras perut bila kereta dorang bumped each other.
Hiks.
Funny angat - angat !




 Ada jugak playground. Senang, lepas jer dia kat dalam tu.

Holoh - holoh sukanyo dio !



Bayaran masuk with Mykad

Adult : RM 38
Kids above 3 years - 12 years : RM28
Guardian : RM 20





Weols sampai dalam kul 12 lebih gitu, so orang tak ramai sangat. Each games and rides tu sekejap je sebab tkde orang Q pun. Tapi bila nak ke petang tu, makin ramai. Nampak semua orang Q panjang. Weols duk dalam tu sampai kul 5: 30 petang ! Berbaloi dan fun sangat ! Ada somes rides yang kita boleh join sekali dengann dorang. Tu yang best tu.... :)) Entry pass dia boleh keluar masuk in one day. Kalau nak keluar gi surau or makan then boleh masuk balik...



Ok, Malikha are you satisfied ?? You want more ???! Huh !
Kbai !
:)



7 comments:

Nad @ MamaZN said...

Stylo la likha ni..suke nengok

Aah, galaksi ni ala2 melodi
Taktau dh nk terangkan cemane..
Hihi, mmg kene tgk baru paham
Almaklum, xde astro tgk apa yg bleh je la hihi

Tq mama likha! Bestnye nk dpt fm =)

uNa said...

salam kenal

bestnye likha dapat main mcm2 game ea..comel..

kunjungan balas..

Siti said...

bestnyo la...ummi illa xdop gamok lg nok bwk abg aniq and eryna gi siktu..mugo masim-masim peel etep kalu gi tempat ramai gak..huh! nok suko-suko jadi maroh-maroh...streessss~

Aty_Fared said...

Aty masih tak cukup semangat nk men dlm ni..huhu..

Mcm biase..malikha sentiase stylo..:-)

munna said...

seronoknya likha berlibur ye.....

Adam Maliki said...

P'gi ni time school holiday ke??

Adam Maliki said...

Pergi ni time school holiday bulan 12 ker???