SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Tuesday, September 21, 2010

Rutin Kembali Seperti Biasa

Semalam lagi, nampak merah merah spot kat muka dan badan Likha mula hilang. Aiit, cepatnya campak dia habis. Kaki pun belum lagi naik semua.. Taktahu lah campak ke apa eh, tapi orang tua yang sempat tengok masa masih kat kampung hari tu, cakap tu sah sah campak..



Hurm.. Biarlah kalau dah cepat habis, baguslah. Tapi worried gak if campak tu tak jadi keluar, masuk balik... Tipulah kalau tak kena air kan..? Dah basuh berak dia, of cos la kena cuci dengan air. Dah lepas makan pun, mestilah kena cuci mulut kan..? Petang nak tukar sleepwear dia pun, lap jugak badan sikit sikit.





Since balik dari kampung, time tidur Likha dah ok. Kul 930 dah tidur, sampai lah ke subuh. Alhamdulillah, dgn izin Allah... Cuma Likha masalah sikit now, takleh tinggal sorang. Mama nak gi dapur kejap or memane lah, payah... Kadang kadang, sebelah dukung dia, sebelah susun pinggan. Sebelah dukung dia, sebelah masukkan kain dalam washer. Sebelah dukung dia, sebelah kutip perkakas sup untuk masak sup... Aduii... nakal betul... Semua benda Mama buat dia tengok... ;)Sabar jerlah.



Dah balik rumah sendiri ni, mula lah balik aktiviti macam sebelum ni.. Yang penting, puas hati tengok anak membesar depan mata, penat tu toksah cakap lah. Tapi seronok + puas hati...! Oh, likha dah pandai tepuk tangan. Bila dengar jer, tepuk amai amai... terus je tepuk tepuk.. Bila Mama cakap, clap your hands clap your hands... Papa lak cakap, clap my hands, clap my hands... Ada ada aje die... ;p



Oh, arini masak macaroni sup lah pulak.
Semalam dah buat mihun goreng.



Ingat, minggu depan nak puasa enam dan boleh terus puasa ganti sekali. Insya Allah... lah. Ngam ngam dah dengan 6 hari yang terrponteng nya...;) Hemmm.. puasa enam kena straight enam hari kan..? Tkleh skip skip.... Tul tak..?

Sekian..!
: Adakah saya asyik merungut pasal anak?


2 comments:

akma said...

ermpss rasenye pose 6 tak semestinye kene straight. janji 6 hari dalam bulan syawal. dulu2 biase pose ari isnin & khamis. this year tak dapat pose enam la, darurat, hehe.

^*NaNa*^ said...

perangai likha sma ngan zara..lama2 bru ok..hurm...ada satu thap mmg takmo ngan org lain hatta ngan ayah dia..tapi lama2 ok lah..heehe