SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Tuesday, September 28, 2010

Saya Yang Alah

Saya baru sihat. Sakit sebenarnya baru baru ni.. Atau, tak sihat lah. Rabu lepas, saya goreng kuewtiow... Pagi tu nya, saya dah minum soya. Rupanya tu soya lama.. Taklah lama, tapi sebab dah bukak sebelum balik beraya, walaupun masih nampak elok dalam peti sejuk, tapi saya rasa dah tercemar. Tengahri lak saya buat kuewtiow goreng.



Masa tu perut dah berapa elok rasa. Kuewtiow pun tak habis semangkuk. Kembangnya tekak. Papa balik, dia makan bertambah tambah.


 Ni kuewteow 'beracun' saya. Huk.


Malam, saya dah mula lesu badan. Angin satu badan sendawa tak putus putus, tapi tetap tak lepas. Nasib baik Likha tidur awal, saya pun tidur sekali. Papa, biasalah mula balik aktiviti game badminton dia.


Esoknya saya masih sama. Terbaring jer... Tak boleh buat pape. Letih, lesu, mual, loya.. Macam mabuk preknen pun dah ya lagaknya. Malamnya, dah seram sejuk dah rasa. Order McDelivery bubur ayam.. Tapi tak lalu.. Malam dah kul12, saya dah tak tahan.. Macam nak ajak Papa pergi hospital terus. Terbayang dah saya terbaring kat ER... huh..! Punyalah takut.. Nafas pun semput, nyawa tak lepas... Sekak kat dada...., bila Papa urut urut, tetap tak lepas.. Bila Papa bagi air putih, saya minum... kemudian... nah..!!! Saya cirit dan muntah semuntahnya...! Ni bukan muntah uwek uwek uwekkk, morning sickness tu.. Dah berapa tahun ya saya tak muntah...??? Sib baik kat toilet hihihi.


Ya Allah... ajaibnya lepas tu.. Saya selega leganya...!!! Rupanya tulah yang duk bergelodak dalam perut saya dah dua hari... Tak keluar keluar... Saya alah dengan kuewtiow goreng..? Allahualam...


Esoknya, elok jer pergi DEMC amek jab untuk Likha.. Malamnya saya buat hal lagi... Esoknya gi lagi klinik, rupanya saya kena gastrik plak... Angin dalam perut ni toksah cakap...., tapi nak makan punyalah tak lalu.. Pahit jer mulut ni...., pastu bile ingatkan peritnya muntah tu..., lagi lah tak menambahkan selera.. Pelik gak bila hilang selera tetiba.. Ingatkan dah kurus dah sikit ;p


Pergi Vichuda order nasi putih ngan tomyam campur. Mulut ni rasa nak makan yang masam masam jer.. Masa tu dah fikir lain dah... Preknen ke aku ni...??? Huhu... Kat klinik, dr cakap, gula dalam darah pun kurang.. Doc suh saya minum banyak banyak air manis or air buah.., if not saya lagi lah lembek or unless saya nak masuk hospital... Hurmm.. Doktor bagi segala macam ubat.. Air garam pun dr bagi gak..





Takmo takmo! If anything happened to saya malamtu... taktahu lah macam mana. Dengan kepala pusing lagi..., dengan perut macam ada gorgon kat dalamnya..., dengan nak mencirit cirit huhuhu.. Dengan lesu lesu lembik badan.. Nangis nangis nak call Umi dah mintak die datang sini, temankan saya... Kalau Papa takde pi kerja, macam mana saya nak uruskan rumah dan Likha dalam keadaan saya macam tu.. Aduyaiii.. Lemah semangat betull..



Saya rasa serik nak masak, jap je la kot.. Tapi sesapa pasni, kalau datang rumah saya, jangan lak takut nak makan eh, bukannya saya masak buh racun.. Tapi dah memang saya nak kena alahan dengan soya + kuewtiow tu... Mr Papa makan sedap jer.... Pastu straight lak kena gastrik... Aduiihh... ;)


Tulah ujian untuk saya minggu lepas. Hari ni saya dah bertambah OK kut. Sebab tu lah saya diam jer dua tiga hari ni.. ;( Tapi saya tak preknen ok, tak preknen. ;)


Sekian..!

1 comment:

Yoshi Aiko said...

ztee, iera penah melalui keadaan nie...perit rasanya...kalo kene lagi, minum aek suam kuku ok....hahha....pas tu urut dgn minyak panas kat ulur hari :)