SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Wednesday, February 2, 2011

Holiday ke JB - Singapore


Perjalanan ke JB agak mencabar sebab hujan lebat. 
GPRS keta pun dah macam takde signal.Tak sangka lah pulak, nak berholiday time kehujanan. Langit pun gelap jer. Suddenly rasa macam spoilt mood.
Otw, baru terhegeh google cari hotel.
Terus dapat Puteri Pan Pacific, called then terus buat booking.
Alhamdulillah.




By 6pm safely arrived kat JB Town, dan sesat jap cari hotel yang tengah tengah town.
So far so good that hotel. 
Breakfast buffet pun boleh tahan.

  
 
 
 
 
 



3hari kt JB hujan non-stop. Then news tunjuk banjir besar kat some of daerah Johor, macam repeat again banjir besar tahun 2006 dulu.
Nasib baik tempat weols tak naik air.
Otw nak lik KL, highway JB kiri kanan air banjir nak melimpah ruah dah.
But, Mama Likha sefamily tumpang simpati dengan mangsa mangsa banjir , one of them blogger Mama Qies sefamily yang dah dipindahkan ke pusat pemindahan banjir.
Tumpang sedih, bila tengok Qies tdo syiokk berblanket,beralaskan tikar dan tilam, terus teringat Malikha.
Mama-motherly-feeling makin kuat since ada anak ni.
Hope mereka semua tabah menempuh dugaan banjir ni.
Insaf rasa dengan kepayahan mereka semua.
Insya Allah, ada hikmah disebalik semua itu.


Ok.
Nanti ada lagi entry, about JB - Singapore.
4 hari 4 malam tak habis lah ni.
Hihhhi. Bye Bye!



No comments: