SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Tuesday, February 22, 2011

Macam mana nak handle Paperbag & Eco-bag

Tetiba rasa nak wat survey lah pulak.
Huhuhu.
Layan jer ok.


Macam mana yuols managed paperbag yang korang dapat tiap kali gi shopping..?
Kalau mommas yang kaki shopping like shoppaholik, shopping lak yang brended saja orang cakap...., dah tentu dapat paperbag yang macam macam, lawa lawa dan terasaaaa oh sayanggnya nak buang!
Tul tak..? As me pun yang kaki separuh kaki shopping ni huhuhu, walaupun bukanlah gemar sangat shopping yang branded branded tapi paperbag tu tatap ado! Tatap menyerabutkan rumah, jap tengok ada selonggok bawah katil, jap tu selonggok lak kat tepi bucu sana, jap bucu sini...
Nak buang memang sayang, last last jadi macam simpan sampah ajer lagaknya rumah.
Hahaha.


Boleh lak gitu erk...??!!

  


Sesapa nak paperbag VS, visit me at here ya:
http://www.facebook.com/#!/profile.php?id=100001540509166
:)
Iklan kejap.
Jangan marah!


Kat rumah baru nanti, memang kena ada satu storage khas untuk paperbag ni semua. At now, Mama Likha dah susun cantik cantik, dah kemas dah. Tak nampak macam sampah dah hehehe.
Banyak tul, ni belum lagi campur dengan eco-bag.
Eco-bag pun berlambak, sekarang beli syampoo ke beli losyen ke beli sos ke beli detergen ke mesti ada free eco-bag.
Alah eco-bag yang korang kena bawak tetiap Saturday kalau nak shopping memana sekarang ni.
Tapi setuju tak, senang kan eco-bag ni. Much better dari kita terjinjit-jinjit nak pegang plastik bag yang banyak penuh jari, mana lagi nak time balik rumah nak bukak kunic rumah lagi. Kan..?
Kan..?
So jomlah smabil-sambil tu kita sokong kempen penggunaan eco-bag demi generasi masa depan yang lebih selamat.
Ok, enuff!
:)


So, korang kat rumah berlambak tak paperbag dengan eco-bag ni..?
Hurmmm..
Nak tahu gak.
:)

Tq!


2 comments:

Dda Ly said...

hehe mama likha, antu shopping of cos laaa banyak paperbag..:)

Yoshi Aiko said...

paperbag dlm paperbag :D