SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Thursday, August 2, 2012

August and Tik Tok Tik Tok


Salam Ramadhan.


Lama sungguh tak hapdet. Mood asyik ke laut jer. Kadang - kadang rasa nak share, kadang - kadang rasa malas. Bila malas datang, mulah berspider web. Tak hapdet pun takpe, takde orang kisah pun heh.


Tup tup dah masuk bulan 8 dah kita. Hari ke hari, bulan ke bulan.. Masa berjalan macam tu jer kan ? Bulan ni kita raya hoyeahhh hoyeahh hehehe. Tapi percaya atau tidak, dah nak 2 minggu puasa ni tak start apa lagi ni untuk raya !! Hahhh pasni siap lahhh... Last minit betul preparation ni. Kita takpe, Papanya Malikha la.... aduhaiii.. Weekend ni nak start shopping habis - habisan. Habis - habisan tu ko ! Bonus berbulan - bulan katanya :p


Oh Isnin ni Selangor cuti Nuzul Quran kan? Tambah satu hari lagi untuk shopping. Yay !


Selain pada excitement of feeling nak beraya, bulan 8 jugak duk menghitung hari nak bercuti. Hujung - hujung raya nanti. Bayangkan ! Tiket dah amek setahun yang lepas huhhuhu. Lepas naik cuti raya, kena buat visa. Sebab nak gi bercuti dan berjalan kenal tempat orang yang memerlukan visa kali ni. First time nak apply visa. Kena ke embassy nya lah agaknya... Aduhai.. Taktahu lah best ke tak nanti ni.. Maklumlahhhhh.... hmmmmm takpelah, biar kita simpan sendiri jer hehehehe... Apa - apapun rasa tak sabar tu tetap ada !



Dua tiga hari lepas punya aktiviti.


Dah siap renew pasport.
Buat 2 tahun jer RM 100.
So tahun 2014 expiry, boleh renew lagi 2 tahun.
Pastu sama - sama renew dengan Malikha dan Papanya 2016.
Insya Allah, kalau umur panjang.



Saja singgah di AEON Bukit Raja, boleh pulak terserempak dengan Isha dan Mamanya. Suprised jugeklah sebab weekdays kan, rupanya dorang baru balik follow up check up Isha kat DEMC. Isha baru baik dari demam last week.. Alhamdulillah, semua dah ok.


Malikha happy dapat jumpa Isha walaupun Isha tak berapa frenly. Malikha dengan semua orang dia frenly sekarang ni. Pastu pergi MPH, siap beli buku coloring princess untuk Isha, siap nak beli untuk Kyra jugak tu. Baik sungguhhh anak aku. Tak lupa kawan - kawan dia ! Ikut perangai sapa lerrr ni :p





Sebelum balik sempat bergambar, ni gambar ihsan mama Isha ler. Cewahh macam retis gtu hahaha.. Bila nak balik, baru nak ngammm Isha dengan Likha. Maklum lerrr Isha kan jarang jumpa Likha, tu yang payah nak mesra sikit tu.... =))



Happy jugak bila terima parcel benda yang menjadi kegemaran sekarang ni. Penat lelat dan dapat hasil dapat lah melaram sikit - sikit hahaha poyosssssssss !




Klasik edition, rainbow.



Dan ari - ari masih lagi sibuk ke Poslaju Ofc. Minggu ni nampaknya Poslaju mula makin bizi. Orang ramai nak pos macam - macam barang, bukan takat kuih raya, baju bajan, yang nak pos motosikal balik kampung pun ada huhuuuhu. Memang happening ! So far, kite puas hati dan puji staff - staff Poslaju kat Pos Office Besar Shah Alam dan Glenmarie, frenly melayan customer. Takde yang stress dan moody. Yelah, puasa kan pastu kita ni nak hantar barang ada tu sampai 15 bungkus... Huuuu sib baikk semua sporting morting :)



Moga rezeki bertambah lagi..... Amin.


Oklah... Jom sambung buat spiderweb :))


Bye !
Selamat berpuasa yer semua.
XoXo

12 comments:

Kyra said...

wah nak g jenjalan mana ni..??

ieedaz @ mama_isha said...

Amboi menghitung hari nk g bercuti yer... nk ituttt gakkkk! :p

Lenkali kiter jumpa lagi tau, takpuas ank2 main hr tu, mama pun xpuas sembang kan :-)

ieda said...

eshhh nak berjalan jauh tuu

seronok yee dah jumpe mama isha ..
akk pun baru terjah entry mama isha pasal jumpe adik dan ikha ;)

Farah Shamsudin said...

bercuti sokmo mama nii.. aish! best2..
me kena tunggu next year la gamaknyee.. cuti dah tak banyak.. takut cutiku xsmpt smp hujung taun je..huhu...pitty me!

BeRRy MuMMie said...

ztee npak kurus skarg...huhu...makin laris bisnes skrg ni...syukur murah rezeki..

Mama Likha said...

kyra : jengjengjeng hehe.

Mama Likha said...

ieedaz : gi bercuti aje mnghitung hari kekekekk.. insya allah ada mase jumpa lgi

Mama Likha said...

ieda : ye kak. kami sama2 opismet dulu hehe.

Mama Likha said...

farah : itu lah untung jd hsewife hiks.. tkyh apply cuti, get ready je bila nk gi cuti2 hehe

Mama Likha said...

berrymummy zte mcm dlu jer... tq amin :)

syafisyifa' said...

Wah nk bercuti sonoknya leh knal tmpt org kan...Bju kurung bunga merah tu cntikla bknn sgttt

Mama Damia said...

rindu kt likha..bila nk soping sm ni??