SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Wednesday, August 15, 2012

Persiapan Lain Untuk Raya


Selamat HARI RAYA Maaf Zahir dan Batin
Hati - hati balik kampung, tambah - tambah pada yang memandu.
Rumah pun make sure tinggalkan dalam keadaan yang baik.
Weols akan bertolak balik ke Kelate subuh nanti.
Moga perjalanan dipermudahkan dan selamat tiba di kampung tanpa masalah.
Office Papa Likha cuti lama, seminggu.
Tapi kemungkinan besar weols akan balik awal, sebab nak jalan - jalan kut Pantai Terengganu.
Insya Allah, semuanya still dalam plan.
Kot balik kampung nanti, paham - pahamlah. Nak balik Shah Alam semula, mulalah berat hati.
Sapa tak suka duk kat kampung lama - lama kan ?
Hehehe. 



Selain dari kelengkapan raya lain, Mama Likha pun siap - siapkan jugak benda - benda lain yang penting jugak. Contoh macam ubat - ubat ni. Bukan mintak anak sakit atau tak sihat. Just for in case kan.. ? Nanti raya susah nak cari farmasi or klinik. Tapi lani pun Malikha ada selsema dengan batuk - batuk sikit. Harap tak berpanjangan lah.





Oh, malam tadi sempat membakar jap. Tak banyak pun. Buat satu jenis jer. Biskut cornflakes guna resepi kakak ipar. Resepi beliau lain sikit, tu yang nak cuba tu... Resepinya ada tambah tepung beras setengah mangkuk, tapi ngekkk betul  Mama Likha gi buh tepung beras pulut  hahaha sebab ingatkan tepung beras tu sama je dengan tepung beras pulut !! Ni tepung beras pulut leftover buat onde - onder aritu lah ! Tapi nasib baik oke jer...... Sesedap rasa jugak pun !!! Haha buat sikit je, satu kotak cornflakes jer yang size besar tu.



Dapatlah banyak ni. Bolehlah satu rumah satu balang. Daripada takde :)



Ni pulak yang kuih tunjuk. Yang diorder dengan one of good friend, Am.
Kerepek pedas sedap pun ada 5 bekas.
Yang order dengan Kak Nani ada masalah teknikal huhuhuhuuu...
Silalah salahkan diri sendiri !!
Still waiting kot ada gudnews dari Kak Nani today.
Dapatlah merasa kuih dia.




Duit dan angpau raya wajib ! Dah buh dalam paket siap - siap. So jimat masa nanti.




Alhamdulillah, kereta pun dah siap servis. This is one important thing among the other things. Dua malam tak bermalam dirumah, pagi tadi siap. Weols, kalau raya wajib balik dengan kereta. Heeeee, tunggu lah 3 - 4 tahun lagi, rasa tak cekak ( larat ) dah nak balik kampung dengan kereta. Jauhhh woooo perjalanan. Mau 6 - 7 jam, kalau takde apa - apa halangan.. Kalau tak? Mau drag lagi. Yelah, body dah dimakan usia, sobsobsobsob bukan macam dulu - dulu lagi kan ? Kelate pun bukan sebelah KL jer. Hurmmm.




Oklah peeps... Selamat hari raya semua. Ampun maaf dipinta. Nak zastttttttttttttttt simpan barang. Loading baju - baju masuk bag seronok, unloading tu yang tak seronok !! Hehehe.....


Bye !
See you soon at Kota Bharu yea !
Jaga diri semua... !
SALAM AIDILFITRI !


9 comments:

...mommy jue... said...

time2 camnie la ubat anak paling penting kan.. lagi2 la macam2 anak makan masa raya.. air pun sah2 minum yang sejuk2 tekak je... memang cari penyakitlah... btw, selamat hari raya zetty... maaf zahir batin ye..

syafisyifa' said...

Semoga cepat sembuh malikha...
Selamat hari raya...maaf zahir dan batin...
Semoga selamat dlm perjalanan tak kira di mana sahaja...

alyyani said...

mmg seronok baca raya preparation korang. baca cuma tak sempat komen. selamat hari raya zte, syahmi and ikha. mohon maaf zahir batin ye. jemput raya ke rumah. :)

ieda said...

tudiaa dah banyak yg dah siap tuu
kuih semua ada ;)

salam lebaran dari akk buat adik sekeluarga , mohon maaf selama perkenalan kita dialam maya ini yee dik ;)

yantieramli said...

Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin... Da bertolak balik kg da erk...semoga selamat pergi dan selamat pulang... sronoknya.. :) peluk cium utk malikha erk..

SyaNa said...

haah ubat anak tu pn msk list soping utk balik kampung
:-)
harap anak2 kita sehat la raya nnt

Farah Shamsudin said...

Salam Aidilfitri mama..
drive carefully..

BeRRy MuMMie said...

sEMALAT HARI RAYA MAAF KALO ADE SALAH SILAP 0-0

ieedaz @ mama_isha said...

selamat hari raya mama likha & family :)