SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Saturday, August 4, 2012

Shopping Raya Dulu Seround


Salam hujung minggu.


Konon weekend baru nak mulakan misi shopping raya kan ? Tapi jumaat lepas tu weols yakni Mama dan Malikha dah terlepas ke shopping mall. Huhuhu. Ari - ari penat uruskan kerja, so Jumaat tu Mama rasa nak enjoy kejap lah. Window shopping dan shopping tu kan bapak segala terapi hehehe. Huhhh jangan ler gituuu yer kawan - kawan.. Ingatlah pada sang Pencipta juga yer :) ... Bila jejak ke SetiaCityMall tu rasa huuuuuu sejuk nyer, rasa nyaman nyer..... Penat okeh, tiap ari berkejaran ke situ sini. Aduhai....


Kebetulan, bajet untuk raya dah masuk serba sedikit. Alhamdulillah.









Tapi tak shopping sangat pun. Beli kasut sepasang jer untuk Malikha. Baju bajan tak pun lagi. Belek - belek jer. Pastu benda yang bukan untuk raya pun kita beli. Itulah, mengarut je lebih uhhh !





Kuih raya kita dah borong 10 bekas dengan Kak Nani model 80 an, aritu tetiba rasa alamakkkkkk satu pun takde apa lagi kuih raya. Last minute nasib baik baik Kak Nani sudi lagi terima order. Rasanya tahun ni kita nak buat satu jenis je kuih raya sendiri.... Tupun kalau rajin.. Dah separuh bulan dah puasa ni.... Preparation pun baru 20% kot....... Memang last minute habes ! Semput...... Kalau tak pun, beraya je lah ala kadar janji bab anak setel, tak gitu :)


Oklah, nak belayar dulu.
Jumpa lagi ye !
Bye !
XoXo
:)

13 comments:

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

wahhhh...banyak borong nieh..raya sakan...hehhee...si kecik pun...wahhh...hehe

ieda said...

amboi2 .. bukan mainnn lagi malikha memilih baju yeee ;)

alyyani said...

ok 20% tu zte. kita ni langsung. btw, i so want that cute converse for my doter also. sesuai untuk travel jauh nanti. ;)

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

sgt cun la kasut converse Malikha,
berkenan la makcik... siyes cun tau..
kat sini tadak la pattern tu, ada yg biasa aje..
dh bli sneakers tuk alya, tp kenan yg mcm Malikha plak la... =)

psst, size makcik ade tak?.. heheh

Mama Likha said...

yayanmum : tak pun ym.. hehe bru nk panaskan enjin katanya huhu

Mama Likha said...

ieda hhmmm gtu ler kekdahnye kak hehe

Mama Likha said...

leyli : hehe klo mcmtu tmbh lah lg sepsang utk alya ummy :))cun ye ? nk cri yg hi cut old skol, tkde plak.. utk boys byk...


psst mama likha tk jmp lg utk saiz org tua, klo ada maa likha dulu yg grab hihi

Mama Likha said...

alyyani : bila alya nk start ? huhu zte rasa tkde mase dah hehe... wah. nk g jalan jauh ke mana tuu.... harussss ada sepsang sorg ni :))

ieedaz @ mama_isha said...

Likha dh shoping raye...best!!! Yeaayyyy!!
Cantikla kasut tu!!
Isha pun same, mmg kena pilih sendiri jgk, kalu x nanti die xnk pakai hehe
Ank2 skrg pandai dh nk bergaya sendiri kan :-)

syafisyifa' said...

Dh kna mula beli belah dh utk raya kan...wah cjb tu sama la ngn pjh...

Farah Shamsudin said...

wah..paandai anak dara ni memilih baju..

shark said...

wahhh ni beraya sakan ni..siap mak si malikha pun posing..;p

hahahha :)

Mama Damia said...

kemain ek mak dgn ank dara tu soping..