SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Wednesday, August 8, 2012

Shopping Raya 2012 Part II


Cuti nuzul Quran sambung lagi. Ke OU puleks. Nak gi OU tu kebetulan nak hantar my coach to cuci - cuci sekali rupanya butik dah tak terima untuk servis gitu sekarang ni. Huh tak jadi ler. Pastu sambung lah shopping sesikit lagi, sebab semalam tu part I dah banyak abis kali ni di part II kite shopping lite - lite jer.


Tapi yang tak tahannya, rembat dan sambar baju - baju Malikha ler lagi. Adeh ! Itulah, bila dah ada anak ni kan... Tak nampak dah baju mak - mak ni. 


Marks & Spencer. Ada sale, walaupun tak banyak choices untuk kids tapi masih ada yang menarik hati Mama. Takpelah, semua kuasa masih ditangan Mama - Papa, Malikha duk diam - diam jer. Dia bukan sibuk nak milih pun. Tapi sibuk nak ke benda lain. Hari ni mood dia sangat down, taktahu apa yang tak kena. Ish ! Potong stim nak sopeng !




Tengah try baju ler die nak belek itu ini.
Joget - jogey princess siap,
Tu wajib tiap kali try baju.



Papa sabarrrr jer dengan kerenah anak.
Lepas die berjoget, dia melalak pulak.
Tu tengah melalak ler tu atas stroller.
Mintak ihsan Papa.



Pastu dia hilang tah ke mana.
Gi belek toys lak.
Pastu die datang merengek - rengek lak.
Nak pajel ( puzzle )  lah nak chooo cooo ( train ) ler.



Like it to the maxxxx.
Mustard color.
Dalam susah payah, berjaya sambar berhelai - helai.
Paid !
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$


Pastu duk melayan Malikha ler. Duk pujuk itu ini. Sambil - sambil jalan tu, dari jauh nampak Padini kemain macam semut hurung gula. Mama masuk dulu kengkonon nak intai blouse selai dua... Tak lama tu Papa called, die pun dah kat dalam, tengok - tengok Malikha dah zzzzzzzzzzzzzzzzzzz in beauty like princess.. Ish ! Bila dia tdur, kesian lak tengok dia...



Apa lagi.. Mama Papa pun borong lagi baju bajan Malikha... Dengan Papa - papa sekali borong baju. Murah tersangat - sangat. Diskaun 70 %.. Jeans budak  - budak dari harga RM 99 boleh jadi RM 27 jer, macam tu gak t shirt, dress... Miki, SEED, PDI, Padini. Harus lah rembat berhelai - helai lai kan... Bukan jer untuk budak - budak, orang tua pun sama. Murah sangat. Sibuk gak dengan cina - cina pun nak raya gak kot. Takpelah, kata 1 Malaysia ! :p Alah... Malikha hari - hari pun duk bersahan baju - baju Padini jer pun.. Tak mampu nak beli memahal... Hikssss.. Janji sedap mata mandang tak gitu :))



Lama sungguh Malikha beradu.. Sejam dalam Padini pun tak rasa apa - apa. Pastu masuk Parkson konon nak cari puzzle untuk dia... Tak jumpa. Papa sambung shopping lak. Amboi.. Anak ada baju color mustard, dia pun nak jugek.. Mama jer takde mustard ni.. Tak dapekk lah nk berboria :p



Luv u Papa.
Eh, dekat 20hari puasa dia makin kurusss lerr.
Tak sdap nak peluk dah.
;p


Sampai ke sudah nk solat Zohor pun, tak jaga - jaga lagi... Boleh lah bergigam dengan hubby hahaha. Pastu nak ke parking, dah jaga tu sambung lagi buat perangai. Haihhh, datang bulan kot ehhh ? Orang lain happy - happy riang ria soping raya, dia buat pangai.. Hehehe.



Masa tengah try - try baju tu, Malikha tanya ni lagu apa Mama ? Lagu raya ke ? Hihihi. Lagu raya kan dah berkumandang sana sini. Dia pun paham dah apa itu raya :)




Dah setel part II. Wah siap ada part - part gitu. Rasanya macam ada part III, sunway Pyramid tak jenguk lagi ni. Kahkahkah poyo sangat kau ! Ada seminggu lagi sebelum nak balik kampung. Hehehe. Ingat nak cari sandal untuk Likha kat Payless.. Best kat sana sebab banyak pilihan dan harga pun sangat reasonable. Boleh lah buah pakai hehari.




Eh, macam sikit lah plop bajus Malikha.
:P

Untuk rujukan tahun depan. Takde lah, nanti tahun depan boleh belek balik, apa yang kita dah beli tahun ni. Tak gitu... :p


Oklah bye !
:)

14 comments:

ieedaz @ mama_isha said...

Suke jgk mustard color tu :-)
Mmg tak syok nk shopeng kalu ank moody ni kan, tp nk wat camne, kena gak layan..hehe

Mama Damia said...

mak aii tu bkn sikit tu..byk..hihi

Mommy_Cha said...

sakan soping likha... :) takpe raya setahun sekali...kena meriah...hihihihi :)

BeRRy MuMMie said...

ishhh sakan shopping ni..

Tengku Fauziana said...

perrghh shopping sakan...
orang tgk ana shopping pn kata byk..tp mama malikha ni lg byk...hihih..
tp betul yg banyak bju anakkn..nak2 anak sorg..so kasi rembat saja lor..hihih

Che Rosliza Che mat said...

wah!! shopping sakan mama likha kita...bukan sikit tue...hihihi

Farah Shamsudin said...

mama pun dah pandai ber gigam ekk? hahaha.. banyak soping mama.. siap ade part2.. mummy samp dah x tersnap dah.. tp dah banyak part juge.. hehehe..

Mama Likha said...

ieedaz : he ler... time bad mood. cuba time ok.. hehe

Mama Likha said...

mama damia : tulah, cukuplah dulu.. hehe

Mama Likha said...

mommy cha : btul tu :)

Mama Likha said...

berry mummy : biasa2 je mummy fea

Mama Likha said...

ana : utk anak2 je ana haha... kan.. ?

Mama Likha said...

farah : haha. farah lah ajar zte guna auat gigam !! farah bestlah boleh shopping fokus utk diri sndiri, mcm zte tk dapekkk... kena lihat keperluan anak dulu :)

Mama Likha said...

che ros : hihi.. tk byk pun cik rose. smua utk malikha jer :)