SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Friday, July 6, 2012

Balik Kampung. Happy ke Tak ?


Weekend di kampung, Petang ni terbang balik bersama si kunang - kunang. Cousin kawen, nilah first cousin belah my Umi kawen. Hope semuanya sukses belaka.


Balik kampung last time bulan 4 tak silap. Lama gak tu tak jenguk ayam itik di kampung, apa khabar lah semua hehehe. Taklah, rindu jugak orang - orang sana, asyik Daddy je datang sini. Insya Allah balik ni nak sambut Ramadhan sekali, walaupun puasa lagi dua minggu. Pastu balik nanti nak raya dah ler...



Tadi rushing, terpaksa beli baju readymade. Nasib ada size untuk raksasa macam kita ni. Hahaha. raksasa lah sangat ! Malam tadi puas tilik baju yang ada, semua tak sesuai. Kita dah hantar tailor satu kain cotton Royal blue plain untuk dipakai ni ler. Tapi dah sebab plain, kita suh lah dia jahit manik or whatsoever yang sesuai untuk kasi nampak lawo ala - ala mak Datin kan.. Pilih itu ini jenis tu jenis ni, end up hasilnya tak memuaskan hati kita. Kalau tak puas hati takleh pkai, nanti tak konpiden ! Kain RM 90, upah jahit RM 70, jahit manik sulam RM 130. Total untuk sepasang baju kurung UNSATISFIED RM 290. Simpan buat pekasam dalam wardrobe. Hubby kata lawa, yelah dia laki apa dia tahu kan hiksss. Nanti - nantilah kita share gambar baju kurung tu, malas nak tangkap gambar =)




Beli ni RM 150 jer. Lain kali beli siap jer lah senang. Tapi dah buat survey kat FB tadi, dorang kawan - kawan banyak vote kanan - yellow mellow diraja katanya. Kan kita dah konpius lagi !!! Sebab kita dah beli yang belah kiri, dark pepel... Tak match yer dengan tudung tu...? Huwarghhh ! Belasah je lah, kita nak main color dengan hubby jer nanti.


Insya Allah, match gak nanti.. Tak caya tengok lerr nanti kita haplod kemudian yer lepas dah setel majlis tu nanti hehehe. Stay tuned !


Ok, happy weekends to all !
Take care.
XoXo
:)

6 comments:

shark said...

saya baju manik2 semua ready made je..

baju kurung manik2 biasa mak saya je buat so konpem puas hati :)

mama maman aka yana said...

Dua2 lawa.. hehehe

ieedaz @ mama_isha said...

apepun ztee pakai, cantek je mata memandang..hehe

kurus la zte skrg..sharing2 la rahsia..hehe :)

Mama Likha said...

shark : untung ada mak yg reti jahit2 ni hehe. meh nk tempah gak boleh ?

Mama Likha said...

mama maman : ni yg lg konfius ni bila dpt komen begini hiks... tq ;p

Mama Likha said...

ieedaz : tq.... tkde kurus pun ida... trick camera je kot hehe..