SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Tuesday, July 17, 2012

Tak Suka Shopping Raya Awal - Awal


Bila kita blogwalking, kita tengok dah ramai jugak moms yang dah mula shopping raya. Katanya, mudah siap awal - awal. Tambah - tambah yang ada anak ramai. Nak beli apa - apa tak payah berebut kot - kot takde size ke apa ke kan...? 


Semuanya terpulang pada individu.. Cewahhh. Ikut masing - masing selesa yang mana.


Kita ni tak reti sangat nak shooping raya awal - awal. Sebab apa? Ada jugaklah sebab musababnya.


1 . Tak reti beli awal - awal. Takleh fokus.
2 . Belum rasa semangat nak raya, nak jugak shopping time lagu Dendang Perantau berkumandang di shopping mall.
3. Takut beli awal - awal, tak sempat tunggu raya dah melaram.
4. Siap awal - awal, tapi nak dekat raya pergi lagi top - up. Haaa camno tu hehe. So dah berapa kali sopeng untuk raya tu hehee. Sakanlah.


Paling awal kita boleh mula shopping pun on 1st week puasa. Kalau hujung - hujung puasa tu memang challenging lah yet FUN ! :))






Balik kampung aritu, sempat bawak Malikha gi tailor.
Yuols macam mana persiapan raya?
Kita ni takde apa - apa lagi, checklist apa pun takde lagi.
Eh? Perlu ke checklist ?
Hehehe..



Sepasang je baju kurung untuk dia. Kalau ada nak tambah, beli yang ready made je lah. Pastu pakaian lain semua tu lahhh, belum wat checklist so tak tahu. Tahun ni raya kena beli panties banyak - banyak untuk di princess tu. Orang dah free diapers katakan huksss.


Raya - raya jugak, pose nanti macam mana la yer ? Tahun kedua berpuasa dan bersahur dirumah baru. Alah, tak baru sangat dah.. Hehe. Tahun ke 5 bersama hubby dan tahun ke 3 bersama Malikha. Semoga Ramadhan kali ni lebih baik dari Ramadhan sebelum - sebelumnya. Amin. 


Selingan : Yang penting tahun ni beraya rumah rumahhh I yahoo ! Eh?! O_o


Oklah bye.
:)


14 comments:

mama rifQy said...

macam kite niiiiiiiiiiiii......beli awal lagik and tambah lagi bile nak raya..kikikii..esp baju rifqy...dh banyak beli skang..tapi tetap rasa nak beli lagik

Mommy_Cha said...

i suke beli awal-awal...time bkn bole puase senang boleh mkn-mkn. pastu boleh hantar semua baju dry clean awal2...coz tanak jadi mcm thn lepas baju nak anto dry clean laundry tanak amik dah..nak basuh sendrik mmg tak arrrr! dasar pemalassssss +___+

umimiqdad said...

mesti comel jer nanti malikha berbaju kurung kan :)

Anonymous said...

Selamat berpuasa Ztee...
Muga Ramadhan kali ini membawa keberkatan buat kita semua. Mohon maaf andai selama perkenalan ini ada terguris rasa....

ieedaz @ mama_isha said...

samela kite, tak suke shopping awal2..takde mood raye lagi kan..hehe

WaWa_EzRiLL said...

salam ztee n malikha.. selamat menyambut ramadhan al-muabarak.. sama la kita pun xsuka sopping awal2.. heheheh lama xjengah sini..hari ni kita akan luangkan masa ngan blog mama likha yang makin comel dan bz jah loniii..

aTy _faRed~ said...

saye suker shopping awal..sebab lambat2 nanti ramai orang...heheh

Mama Likha said...

mama rifqy : yelah.. org kaya kan.. mmg kena shooping byk2 kali hahahaha :))

Mama Likha said...

mommy cha : yu mmg suka bt persiapan awal... hehe btul tu. klo tdk gelojoh nti. pastu smua bnda tk jd.. tp i tklehlah... susah nk ckp nape hehehe

Mama Likha said...

ummiiqdidad : hehe... budak2 berbaju kurung mmg comel.. manis jer tgk kan :)

Mama Likha said...

ummiakd : trm kasih kak lily.. samalah.. zte pun sama mtk maaf kot2 ada salah dan silap :) slmt bpuasa jgk yer.. dh kt labuan ke ni ?

Mama Likha said...

ieedaz : jom sopeng sesama haha

Mama Likha said...

wawa : wslaam.. samalah... alahai.. tkyah lah buang masa lama2 kt sni hehe bkn ada citer best pun huhuhu... tq wawa :)

Mama Likha said...

aty : bagus tu, tp tk dpt feeling nak raya hiksss