SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Saturday, July 28, 2012

Duit Raya Duit Baru 2012


Dah ada ke kawan - kawan kat sini yang dah semangat tukar duit raya ?


Seminggu sebelum puasa lagi, kita dah sibuk - sibuk kat hubby suruh tukar duit baru. Bukan apa, nak sangat duit color cantik - cantik tu macam pitis Saidina hehe. Tapi hubby macam biasa ler, relax malas cara dengan bini dia. Dia kan daddy cool.


Pastu dah start puasa, dia suruh kita buat checklist siap - siap senarai bakal penerima duit raya tahun ni. Sepatutnya list ni kena simpan satu file, so that takde lah tiap kali nak raya buat list kan..? Kalau ada bertambah ahli baru, just update list. Haaa cenggitu hehehe. Maklumlah anak buah kan ramai...... Belum lagi masuk list dua pupu, tiga pupu, anak jiran sana jiran sini yang datang beraya ke. 


Lepas sahur pagi tadi, hitung situ hitung sini. Tup - tup, petang tadi dah wat balik satu paket duit baru yay yay ! Suka sangat note kuning RM 20 tuuuuuu, sangat cute lah pada kita =)





Kita share kat instagram, konon - konon buat contest teka nilai duit kat atas... So far, takde yang tepat lagi, kalau ada yang tepat atau jawapan hampir tepat... Kita nak hadiahkan sekeping duit color K U N I N G dalam angpau raya.


Kat sini ada nak cuba tak ???


Kalau berminat, apa salahnya kan ? Kalau ada yang berjaya teka, nanti Mama Likha hantar kad raya dengan hadiah angpau sekali. Hehehe. Saja buat contest suka - suka.


Hint : Anak - anak buah kiteorang ramai......................................


Ok, ni part Papa Likha lah. Insya Allah, kalau murah rezeki Mama Likha tahun ni bolehlah kasi duit raya jugak. Sikit banyak itu tak kisah, janji ikhlas... Ye dok ???


Cuba yer !!! Tinggalkan jawapan korang kat komen yer... Sorang boleh teka 3 jawapan :)
Bye !
:)

12 comments:

mamaRIFQY said...

nak teka lahhh!

1. 550
2. 780
3. 850

ieedaz @ mama_isha said...

Kt instagram dh teka sekali so kt cni tgl 2 kali lg je eh heheee

RM 2.5k
RM 3k

Sekadar mencuba nasib! Haha :-)

Mama Likha said...

mama rifqy : hahaha salah.. jauhh sgt tekaan anda... tk pndai bajet duit ye bila tgk gmbr... hiksss sory, melepas duit raya rm20 kuninggg baruuuuuu :p

Mama Likha said...

ieedaz : ahhhhhaaaa ??

myamyza said...

nak teka juga la..

1.rm1150
2.rm1500
3.rm1300

janganlah salah.. haha

Mama Likha said...

myamyza : salahhh.. jauhhh sangat dr sasaran hiks ! cuba tgk.. rm 5 tu pun dh tebai hehehehe..

anyway dh ada pemenangnye !!
:))

Siti Aisya mzm-fc said...

Salam..ztee boleh bagi nama instagram x ? kita nak follow awak.. kita SitiAisya_mzmfc

Mama Damia said...

nk teka juga..rm2500

syafisyifa' said...

Bagus2...psiapan awal duit raya...mmmg kna wat awal

irmafittaputri said...

nak teka gak...RM1250..hehehe betul tak??

cla@xandra said...

A-3K
B-2K
C-2.5K

Noor Azmiza Bte Noh said...

Nak try teka :

1 )4 k
2) 2.5 k
3) 3.5 k