SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Monday, October 25, 2010

Its Has Been A Year!!!


Allah Selamatkan Kamu
Allah Selamatkan Kamu
Allah Selamatkan Nur Rabiya Malikha.
Allah Selamatkan Kamu...!



Ahernya genaplah setahun usia, puteri sulung kami.
Setahun kisah perjalanan yang penuh macam cerita, cabaran, mendebarkan, keseronokan, kasih sayang, penat lelah, pengajaran dan suka duka sudah berlalu.
Di usia menginjak setahun....,
Tiada apa yang lebih mustahak melainkan doa doa kami dalam menemani perjalanan dia untuk menjadi seorang manusia yang berguna.
Insya Allah, semoga Malikha membesar dalam keadaan yang baik baik sahaja.




Detik 10.03pm 25.10.2009.
Lahirlah Malikha ke bumi Allah tercinta ini.



Detik 10.06pm.
Bersua muka buat pertama kali dengan Mama.
Indahnya ciptaan yang cukup sempurna, sihat dan comel.







Segala kisah kelahiran dan kronologi hari membawa Likha ke dunia ini dah ada di blog ini. Terima kasih jika ada yang telah mengikutinya.



1030pm jap tadi, Papa dan Mama dengan happy menyambut bday Likha,in advance,  buat pertama kalinya dalam hidup kami. Happy dan seronok sangat. Rasa sayang dan cinta tu makin bercambah cambah.... dan makin tidak terungkap... Hari ni, sejak pagi lagi Papa Mama manghitung nak tunggu detik 10malam. Jap jap tengok jam, jap jap cakap.. ''Likha lagi berapa jam Likha nak jumpa Papa Mama ni..''... Hemm.. Best moment lah dalam hidup kami... Mengimbau balik setahun yang lepas, masa masa yang penuh mendebarkan dalam waktu menantikan Likha ke muka bumi ini... Heehehehe.




Strawberry Chocolate Cake yang hanya boleh dimakan Mama lepas tu.





Likha cuba nak tiup lilin, abaikan suar tidur GAP Mama yer.
 Tak paham dengan bday, tak pernah habis dengan kerja kobek hbag Mama
 



Alhamdulillah, sejak wujudnya ANUGERAH ini.. rezeki Papa dan family kecit kami
tidak pernah putus putus.
Benarlah janji Allah, setiap anak adalah pembawa rezeki.
Insya Allah, Papa Mama tidak akan mensia siakan dan mengabaikan
anugerah dan amanah yang paling berharga ini.



Kasih sayang Papa Mama tidak pernah berbelah bagi untuk Likha....
Sayang selamanya...
Muahhh..!


HAPPY 1st BIRTHDAY, MALIKHA!

7 comments:

Dda Ly said...

happy birthday Likha shayang..:) semoga jadi anak yg solehah, panajng umur, dan murah rezeki..ameen!

FareHa Ainuddin said...

happy birthday to u..
happy birthday to u..
happy birthday to malikha..
happy birthday to u..

semoga panjang umur & dimurahkan rezeki.. dan semoga bahagia selalu..
xoxo.

Siti Fazilah said...

Happy birthday to u wahai likha montel!!!

Besar nanti jgn lupa jasa mama papa kamu ye..

~aSFaLiZa~ said...

happy besday cuty princess

Yoshi Aiko said...

happy befday likha comel, semoga menjadi anak yg mendengar kata ibu bapa yer~~, stay cute...

Mama Kyra said...

lamanya tk bc blog ni..likha dh sthn rupanya..happy besday likha..semoga jd ank yg solehah n diberi kesihatan yg baik ye..

zteesyahmi said...

tq pada smua.

saya amat amat mghargainya.... ;)