SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Monday, March 14, 2011

40% progress... So Far!

Cerita weekend... Sabtu toksah cerita. Jelajah lagi ke kedai lighting untuk kali ke berapa ntah dan masih di area Puchong. Yuols, kat Puchong murah-murah okay, dari bab lampu hinggalah barang lektrik macam kipas, aircond dan jugak barang-barang bathroom.Banyak pilihan, murah-murah dan berbaloi. Macam one stop centre pun ya! Then, i jawabnya lenguh tengkuk dan kepala lah. Huhu, cakap gi kedai lampu haruslah mendongak ke atas jer memilih lampu hehehe. Last tinggal, pendant or dome lamp untuk master bedroom weols, pendant lamp untuk staircase dan satu lampu untuk living hall. Yang untuk living hall dengan staircase ni kira quite diffficultlah nak memilihnya. So KIV dulu.


Most of barang rumah yang besar-besar dan diperlukan sekarang ikut progress renovation rumah dah settle macam kipas, aircond, hob and hoods, tap water dan sinki bowl. Last visit kat site rumah, wardrobe dah mula dipasang untuk tingkat atas, tingkat bawah belum sebab plaster ceiling tengah dibuat. Bila siap plaster ceiling semua baru tinggal pasang downlight, kipas dan lampu. Kitchen cabinet masih dalam proses dikilang.



*Pic kat site - diambil sebelum wardrobe siap.


Rasanya so far progress dalam 40% kot. Walaupun baru banyak ni, tapi duit tu dah macam air keluar mencurah-curah lagaknya. Macam nilah rupanya, baru ada pengalaman kan...! Ni baru rumah sekangkang semut ni, cer kalo banglo berbelas bilik..?! Wohhooo...! Hehehe.


So, estimated date siap kerja-kerja kat site adalah end of this month. Yebba yebba! Orang tengah semangat nak masuk rumah baru katakan! Sila tampar saya sampai pengsan oke! Kahkahkah!


Bye!

4 comments:

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

mama likha..owh my..i pun suka bile nak masuk umah baru..xcited coz can deco2..hihi

xsabar menanti hasilnya nnt =)

MaMa aDaMaQiL said...

a'ah la ztee..mmg ade 1 kedai brg letrik yg murah kt puchong tu...dl mase nk ronovate kdi my uncle mmg beli brg kt ctu..so time nk pindah umah pn soh hubby survey kt sane..mmg murah banding tempat len..puas ati...

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

nak masuk rumah baru..bestttt..nanti bab mendeko paling seronok..lagik best kalau duit kepuk dalam pokett..boleh berangan mcm eric leongg..

luvmum said...

wahh dah siap la jemput akak dtg ke sana..seronok ztee..tahniah ok