SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Tuesday, March 8, 2011

SEGMEN JELAJAH BLOG KATEGORI IBU

Assalamualaikum all.

Ada segmen yang menarik dari Ben Ashaari untuk blogger Mama :)





1. Letak banner - done


2. Tajuk JELAJAH BLOG IBU dan tinggalkan link kat entri Ben - done


3. Yes, im  Blogger Mom :)


4. Saya mama kepada seorang daughter Nur Rabiya Malikha yang dah berusia 16bulan, saya dah quit my job after 3 bulan melahirkan Malikha selepas dicadangkan dan berbincang dengan suami demi membesarkan Malikha dan melihat perkembangan Malikha depan mata saya. Alhamdulillah, saya nak thank a lot to suami dan Allah swt yang memberi peluang yang satu ini... !


5. Kenangan manis sejak bergelar ibu : 16 bulan adalah satu memori yang sangat manis bersama anak. Setiap hari anak mengajar saya sesuatu yang baru dalam hidup, mengajar erti kasih sayang, erti kesabaran, erti kehidupan dan mematangkan saya dari hari ke hari. Walaupun kekadang, anak menipiskan kesabaran saya. Hehe.


6. Kenangan pahit : Cabaran dalam membesarkan anak ada dimana mana saja terutama bila anak sakit dan demam. Saya sebagai ibu, harus kuat dan tabah untuk terus berjaya menjadi seorang ibu dan tidak cepat patah semangat.


7. Kata khas untuk suami : Rasanya ini sudah cukup '' wanita tidak dijadikan dari kepala untuk disanjungi, tidak dijadikan dari kaki untuk dijadikan alas, wanita dijadikan dari tulang rusuk kiri, dekat dengan tangan untuk dilindungi, dan yang paling penting dekat dihati untuk disayangi dan dikasihi''... ♥ yu dan bimbinglah kami ke jalan yang diredhai Allah swt.


8. Nasihat kepada anak : Semoga Malikha membesar sebagai anak yang solehah, anak yang mendengar kata menjadi contoh yang baik pada adik-adik dan berjaya membuat Papa dan Mama bangga satu hari nanti. Insya Allah, doa kami mengiringi beliau.


9. Harapan kepada anak : Harap Malikha menjadi manusia yang berguna, seimbang dunia dan akhirat. Amin.


10. Nasihat buat gadis di luar sana : Bila anda jadi seorang ibu, baru anda akan mengerti hati, perasaan dan kasih sayang seorang yang bergelar MAK.




Selesai.


Terima kasih en Ben, sila beri komen atau kritikan yang terbaik untuk blog saya :)


http://www.benashaari.com/2011/03/jelajah-blog-2011-kategori-ibu.html

39 comments:

Mamaleesya said...

jenjalan tengok mama-mama segmen ben ashaari. salam kenal

http://diarialeesya.blogspot.com/2011/03/jelajah-blog-kategori-ibu.html

Cik Sue said...

baby Malikha yg sgt cute..cam babydoll nih yg cik sue geram nak geget2 pipi dia..he3...

selamat hari wanita mama likha...gud luck for the segmen.. =D

Faztee Danisha said...

slm kunjungan kembali..tq krn dtg ziarah..moga mnjadi ibu yg hebat

ariana's said...

Comelnya Malikha..Moga menjadi anak solehah nnti..Tentu jelita ni, bila dah besar..:)

Maziela_84 said...

tq coz sudi singgah blog sy...
semoga menjadi ibu terbaik..

MamaEma said...

salam singgah sini dan balas kunjungan... terima kasih...selamat hari wanita

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

OMG anak u comel..jom jadi besan hahaha kidding!

singgah balas dr segmen abg ben..
eppy blogging dear =)

ibu qaleesya said...

singgah sini dari blog ben

Lulu caldina said...

menjadi seorang ibu adalah anugerah yang tidak ternilai...Tahniah...semoga anak yang dibesarkan menjadi anak yang solehah dan semanis ibunya...

Norhafiza said...

salam ziarah dr bloh enBen..

komen : terharu..sungguh2 terharu..tanpa sedar airmata bergenang...tahniah ye mamaMalikha

risa said...

tahniah ye dear..sudah di review oleh en.ben!! wow weeee

mas.saari said...

singgah dari segmen abg ben

selamat hari wanita!
semoga menjadi ibu yang tabah dan cekal dalam membesarkan anak2

peluk cium utk malikha yg sgt comel..

Mamaleesya said...

tahniah terpilih review dari ben

diana said...

nama Malikha..
sangt unik..:)

pRiNCe said...

"nice entry tau... dtg dari blog abg ben.... jom bce petua orang2 tua tntg soal kecntikan tubuh badan..."

selamat berkenalan ye...:)

Intan Maizura Ibrahim said...

terjah dari BA

c-tea said...

hai...ct datang dari blog bro ben..
follow kakak..kakak jom lawat blog ct pulak..hehe..

jangan luper tau kak, vote untuk blog ct...10 blog tercantik pilihan blogger...

http://illustrasiaku.blogspot.com/2011/03/ct-berkempen-bukan-manifesto-ingin.html

Yati Ali said...

jln2 dr blog en ben, malikha yg sgt comel secomel namanya...

~~@lyci@~~ said...

salam kenal dr alycia..

Diari-Selebriti-Mama said...

tahniah..sejuk mata memandang malikha.gebuss sgt!geram.memang la nak marah pun tak jadi kan bile tengok muke dorang.
datang dari blog ben..dah followed ^^ selamat berkenalan dari

http://mamaglamdiva.blogspot.com/2011/03/jelajah-blog-kategori-ibu.html

bella nabila said...

=]

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

hai..dtg dr blog BA..salam kenal..

owh..samala kita..sy pun berenti keje demi nk tgk anak membesar dpn mata..so far takda sapa paham keinginan tu..

nanti jemput dtg to my blog yer

CIKBETTY SUKA TULIS-TULIS

ibunaznoy said...

dr blog ben ashaari gak,nice blog,nice person & cutie dother baby malikha..

rse nk join gak tp segan,hehe..anyway,gudluck 4 u..selamat hari wanita!!

Nora said...

indah kan jadi ibu. singgah dari segmen BA dan follow. Comel tul malikha... akak takda anak pompuanlahhhh :)

nora-rodahidupku.blogspot.com

Cikgu CTE said...

comel2nye anak awk...geram nye...
macam nak mengandung lagi je...

salam kenal..

Izan Ishak said...

jalan2 dari belog en ben...
comel sekali malikha...

salam kenal dari izan ye.

Lelord said...

singgah dari blog ben

Anonymous said...

dtg dari belog BA :)

Cik Dya said...

assalamualaikum kepada semua mommy malam ni.Semoga berada dalam peliharaan ALLAH selalu.Doaku agar penat lelah kita sebagai ibu diberkati Allah.Amin :)

Kak Sam said...

Assalamualaikum...
tq coz sudi singgah kat my homework. Cute nya malikha. Dah ada yang punya ke?

rizaros said...

salam perkenalan mommy.. leh kongsi2 about mommy kan :)
datang dr blog ben... jom follow sy jgak.. :)

rinie din said...

salam kenal. singgah dr blog BA n folo u. jom join ni http://creativmum.blogspot.com/2011/01/sudikah-anda-jadi-follower-kami.html

I B U E L Y S H A said...

jalan tgk geng ibu2 segmen en ben...salam perkenalan...boleh kongsi2 pengalaman kan..

I B U E L Y S H A said...

jalan tgk geng ibu2 segmen en ben...salam perkenalan...boleh kongsi2 pengalaman kan..

aizamia3 said...

singgah ziarah dari blog abg ben, berkenalan dengan para ibu lak kali ni... tp x sempat pun nak join segmen tu...

MaMa CyDa said...

salam kenal dr mamacyda ... jenguk geng2 mama yg sekapal :D

GadiSQaMp0nK said...

salam kenal...jelajah dari segmen en ben...smoga bahagia d samping fmly tersayang...=) cutenye baby..sama cam muka mommy dia la...

~~@lyci@~~ said...

salam..tq singgah .. comeylah malika tu.. semoga kt smua jd ibu2 yg terbaikkan ;)

fardhilah said...

Review dr blog en.Ben
Especially their smile really can make temperature down. hahaha!!

salam singgah from other mom~