SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Saturday, March 19, 2011

Bosan Kena Tinggal :(


Papa takde, gi main badminton ofis dia. Alah, sesaja main sesuka macam yang potsal aritu.
Mama n Malikha kena tinggal lah!
Pasal kul 9 kan, mana nya Malikha nak bangun pagi-pagi.
Puas Mama geletek tapak kaki, sambil-sambil Assalamualaikum kat tinge, beradu like princess beauty!
Ngan Mama-Mama sambung tidur balik!
Huhuhu.


Now at 2pm, Papa tak lik agik.
Bosan lah hujung minggu duk rumah. Dah 6 ari duk rumah tau. 
Hukhukhukhuk!
Tapi kalau ikut beliau pergi pun, bosan gak kan..?



Papa SMS, nak lunch kat rumah jer.
Oh, ni nak merasa masakan air tangan binik lah ni.
Kul 12 baru buat keluar ikan kembung, dahni jer yang ada dalam fridge.
Ikan kembung keras macam batu.....

dan hasilnya...







 Jadilah kan? Daripada takde.
Emegency request ni.
:)
Macamni lah jadi housewife, senantiasa berget-ready dengan permintaan on-the-spot.
Best tau, walaupun duk rumah.
I lagi rela jaga anak, suami dan rumah sekarang.
Hahahaha.




Kul 2 pagi baru tidur, mana lah nak bangun kul 7am kan..?
Mustahil bagi dia!


Bye..!
Now nak mandi, solat and bersiap-siap.
Petang nak ke Midbeli kot, tapi macam spoilt jer sebab sekarang sana ada Expo Motherhood.
Adoyaii boleh imagine camno ramainya orang kan!
Dulu, time peknen dengan time Malikha kecik-kecik lagi, selalu terujalah nak pergi Expo-expo macam tu.
Tapi sekarang, kurang dah. Malas nak bersesak ke sana. Chinese yang ramai sangat. Pusing-pusing, nak membeli pun susah, aleh-aleh suamiku tarik muncung, pulang pun dengan tangan kosong. Hahahaha.
Membebel hokay! Taknak sesak-sesak sila buat Midveli sendiri ah gitu! Sopeng pun sorang-sorang! Haha, takpun jadi Siti Nurhaliza ke!


Bye!
Titik!

3 comments:

Anonymous said...

ztee..arini dah start yea expo tu hehe nak pergilah..:)

nur.. said...

zte...sedap dah tu..ok la..jd isteri / mama ni kena kreatif dlm masakan kan..hehehhe...serononknya jd housewife...

nur.. said...

ztee-nk tnya...carpet kaler2 tu mn nk dpt...leh kongsi ker...cantikla...menarik..