SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Tuesday, April 6, 2010

Masa Makin Sempit

Kami tgh cari rumah.. Ya! Skrg kami masih menyewa.. Sepatutnye dh lama kami beli rumah, tp masih tk jumpa jumpa... Ada saya berkenan 'bos' tk berkenan, ade 'bos' berkenan, saya lak tk suka.. Ade yg kiteorang suka, location lak tk seswai... Rumah skrg lak bukan main harganye.. Then kbanyakan rumah plak, ade yg 2tahun lg bru siap, ade yg tk nmpak batang idung rumah lg... erm.. rumah ade batang idung ker??? Lebih kurang la yerrr... Bos diatas tu ialah En Suami yer hehehe ;)


Skrg dh masuk thn 2010, kami blum jumpa rumah idaman kami.. ape yg susah sgt ni??? Kami pun dh disoal berkali kali oleh sesape saje... ''Bile nak beli rumah''... ''Nanti harga rumah makin naik, makin naik''... ''Awk skrg tgh mampu utk beli rumah, knapa tk cari skrg??'' dan macam2 la lg.. Tu belum di kira dgn advisor advisor kami yg dh ade bape puloh org nasihatkan kami soh beli rumah...


Ya! Sape ckp kami tk nak beli rumah????? Tambah2 lani, saya makin lama makin ralat rasenya bile bayar duit sewa RM1000 sebulan ke tuan rumah kami.. Wpun bukan saya yg mbayarnya... By saya tkthu la ralat ke tdak..? Ralat kut.. cuma tk cakap jer hehehe... Tapi die tkpe... Skrg saya yang makin trasa!! Arhhhhh cukup2 la byr sebanyak tu ke org...


Jadi...... last sabtu, weols hanya jalan2 membesarkan bontot lam keta.. Pusing Shah Alam, survey2 rumah.. Kami ke Alam Budiman, Sunway Kayangan, Sunway Alam Suria, at the first, weols both sukakan rumah kt Alam Budiman, tmbh2 bile masuk show unit die wahh!! Trus jatuh hati.. Mcm nk beli rumah contoh gak... Wah! Bukan tkde org beli rumah contoh yer...! Ade.... Tp harga nye berlipat ganda la kut..


Kat dlm Show Unit Alam Budiman


Living Hall kt atas




Dalam Bilik



Master Bedroom


Alam Budiman, kami macam dh suka tempat tu... Komuniti Melayu, ade masjid, ade shoplots yg byk kedai2.... Tengok lh mcmne En Bos decided nti... Yang pasti, mase kami mcm dh sempit.. Mcm bom yg dah nk meletup! Ape2 pun mesti kite yg terbaik kan..??? Dari segi harga, location, design, neberhud, dan facilities la....



No comments: