SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Wednesday, April 7, 2010

Mama Dating

Semalam saya dating ngan x- BFF saya.. Hahaah nape lak dh jadi x...? Yelah... Dulu2 mase bujang2 single kami mmg rapat then since saya dah bertunang n kawen trus putus cinta.. Tu yg jadi X skrg ni.. Tp Wanie menten lg single okaayyyy..


Semalam... pagi2 lagi, Likha pun belum mandi tup tup Sms masuk..


Sms : Taknak kuar lunch ngan aku ke?
Saya : Eh, ade kat sini ke!
Sms : Yup. Ade kt area kota damansara. Tknak blanja aku lunch ke?
Saya : Nak2! Tapi mcmne nak kuar.. Ade baby ni.. Baby car seat lum lg beli..
Sms : Mu tk kije dhke? Aku kt Carlina, rumah yanie..
Saya : Dh lame la aku tk kije la... Maibi aku ade ni, tp drebar jerk tkde ni...


Bla bla bla bla bla..... Oke set.. Kul 12 nk jmpa..


So saya pun mintak la ijin ngn By saya.. Mulanya By ijinkan, pastu jap2 tepon jap2 sms, mcm berat hati nk bg saya pegi... Yelah, sbb saya bawak Likha kan.. Saya tk penah lg kuar g mne2 bawak Likha without By saye... Saya agak frust jugak.. Pujuk dia skit2.. Yakin kan dia skit2.... Last last yea!! Even lam hati saya tkut gak.. Tkut if jadi ape2, saya laaah kna btangggungjwab kan...??



Pastu By saya siap lari dr ofis blk umah.. Katanya ade tertinggal barang,.... dah die balik... die trus la anta saya jumpa Wanie kt loby rumah kteorg... Yanie yg anta Wanie.. Alah, Carlina apartment Yanie tu ngn apartment saya tk smpai pun suploh minet.. Amatlah dekat.... So By tlg la saya... Masukkan stroller sume lam keta n babai babai saya n Likha kuar ngn org len... Then By balik ofis.. Saya ngn Wanie g Ou.. Wanie yg drive Maibi saya tu.... Likha tgk jer driver, mebi lam hati die '' sape lakkk ni bawak keta ni'' hahaha...


Sampai Ou trus g mkn, saya bawak die try kt MynewsCafe.Com... Dah tu mmg tmpat feveret saya then saya pun mmg akan oder feveret fud saye lah... Cantonese Kuew Teow... Wanie oder Nasi Paprik.. Likha duk diam2 lam stroller... Jap2 jenguk tgk Aunty Wanie.. Yelah.. Kire strangers la tu bg die kan..?




Ni la die BFF saya dolu2... Shazwani.. Kami share mcm2... Cerita dan rahsia.. Rahsia saya banyak ngn dia, n rahsia die ade la skit2 ngan saya.. Hahaha..



Lepas bermacam macam cerita habis, kami juz ronda ronda lam OU. Masuk JJ, masuk Parkson...




Aunty Wanie ngn Likha kat parking keta.. Mase balik bru smpat snap pic sbb Likha terlentok lam stroller..





Berbekground kn Kekasih Gelap Mama.. Balik Mama yg bawak keta, Aunty Wanie pegangkn Likha.. Wah!!! Lame tul tk bwk keta ni~~~ Indunyerrrr zaman zaman dolu kn..? Seb bek Maibi saye ni msih cun melecun....



Sampai, Wanie lepak umah saya dulu.. Sempat la semayang Zohor kat umah... Likha kepanasan tersadai kt sofa hehehe...





Malam, rezeki saya... Wanie buat Mee Kari n antar kan sikit utk saya... Tq Fren... Sehingga jumpa lagi.... n Semoga Fren dpt bt yang terbaikk utk mase depan mu, Fren...


Saya doa kan yg baik2 saje utk kawan kawan saya... Ameen...

No comments: