SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Friday, April 9, 2010

Rempah Ratus

2mnggu lepas, adik saya balik Kelantan. Saya kirim kan keropok keping jer 2 plastik soh die wat balik sni... Kalo rajin, blh la saya goreng n makan petang2 ngn Papa kan..Kadang kadang nk tgu mood rajin tu, lmbt gak datang hahaha..


Tup2 bile saya bukak bungkusan kiriman dr Umi... haaah! Keluarla segala bagai rempah ratus..









Umi ku kirimkan semua ni.. Hahaha.. Apa makna ni..? Kat sni pun sume ade dijual kan.. Tambah2 kalo kt Giant ke Tesco ke hahh amek ko... Sume ade... Bkn saya tkleh beli pun..


Tapi masalah nye, bila saya salu tepon umi tnya.. Klo nk masak ni, pakai ape... Klo nk masak tu, pakai ape.. Tak sume la saya kol Umi.. Bile rase rindu nk makan mcmne Umi masak, so saya kol la Umi kan... Then..., Bile umi cakap tu... cthnnye, Pakai halba, Jintan, Ketumbar... Saya tk thu mcmne rupa bentuk bnda bnda tu sume...Hahahaha.. Yang saya tahu cuma perkakas utk masak sup!


Sebenarnya saya tk pandai lg masak kari.. and saya memang tk penah masak kari.. Tambahan pula saya bukan jenis suka sgt kari.. Saya lg suka sup sup sup n sup... By pun, same.. Layan je ape saya masak... No komen..


Terima kasih Umi yg susah susah beli dan kirimkan suma tu... Saya mmg akan blaja masak kari.. Kari ayam, kari daging, kari ikan.. Oh Kari ikan.... saya penah masak sekaliiiiiii dulu.. Sekali jer, mjadi gak.. Tapi tk penah bt lg.. Saya kalo pgi Giant, tk penah ingt nk beli Santan Segera... Tkde santan cmne nak masak kari kan..??


So pasni saya kna rajin masak la yer.. Hurmm.. Umi ni saje jer nk membesarkan lg badan saya dan Papa saya.. Hahaha.. Tapi rasenya, pasni pun saya tatap ring ring Umi.. Sebab saya tkthu jugak nak guna yg mane satu serbuk serbuk kari dan mcm2 lagi yg saya nmpak pelik... yg umi kirim kan tu... Hahaha..


Chill~~~

No comments: