SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Friday, June 11, 2010

Belum Diperlukan Lagi Buat Masa Ni

Lepas kemas wardrobe Likha, kemas almari saya pulak. Ni almari baju baju kerja saya kalau kira, macam kemeja kemeja, jaket gitu lah. Oh sebelum tu. Saya punya dipanggil almari, Likha punya dipanggil wardrobe. Baru class! Hehehe. Motif yang tiada motif.



Selain tu, almari ni gak saya sumbat dress or baju baju maternity saya dulu. So malam tadi baru saya kemas okay, selepas Likha dah berumur 7 bulan lebih! Hekk betul. Nampak sangat almari tu dah jadi berpuaka since saya memberhentikan diri saya daripada menjadi kuli orang. Tett!


Ok, baju baju ni adalah tak sampai 10 pasang pun. Banyak ke sikit...? Belum masuk seluar lagi. Seluar jeans maternity pun saya ada. Baru lah rasa like orang mengandung yang fashionable sikit. Kalau la Levi's ada untuk orang pregnant kan?? Ceh... Oh, kat KB masih ada setengah, bawa balik juga sana masa nak balik bersalin dulu. Ingatkan sempat la seminggu melaram kat sana sebelum beranak, tup tup tak sampai sehari sampai sana, Likha dah menjengah dunia. Wahai anak!



Antara feveret. Ada rompol rompol kat bawah. Bagi saya cute. Kalau Kakjue Madu Goncang ni, selagi takda ropol selagi tu dia rasa tak cute. Hehehe.



Ni hanya beberapa saja. Sounds like banyak sangat baju maternity saya uhh, lagi satu like, sukanyaaaa mengandung! Yang mana pernah merasa fahamlah macam mana perasaan tu. Tapi untuk mengandung lagi buat masa, belum lagi bersedia.


Noktah.


Sekarang boleh la simpan masuk box takpun masuk plastik ikat ketat, simpan dalam bag terus lari dari rumah.. Hihihi. Taklah. Gurau senda menghilang drama queen saya. Hemmm! Tunggu la berapa tahun lagi ya boleh dipakaikan balik? Tunggu semua kukuh dulu, baru tambah anak lagi. Bahagianya...!!


Kemeja kemeja lain semua pun dah saya simpan. Macam tu jugak dengan baju baju kurung lama saya. Adalah dalam 15 pasang, yang tinggal mana yang baru baru dan yang ada kenangan dengan saya contohnya baju masa konvokesyen, baju masa majlis menantu dihantar balik ke rumah parents - saya taktahu orang panggil apa tu. Ingat semua ni nak bersedekah la pada siapa siapa yang memerlukan.


Oh, nak berbuat baik tak perlu menunjuk nunjuk ya. Satu lagi ingatan untuk diri sendiri.


Sekian..!

3 comments:

~aSFaLiZa~ said...

saya nak saya nak. saya dah angkat angan ni!!! nak kemeja2 tu. saya nk bawa g keje. waaaaaaaaa.. nak jugak!!! eh tapi sama ke saiz?

zteesyahmi said...

baju peknen tknk?? hihi.

kemeja mcm dh buruk tp klu bju kurung bru2 lg.. nk tk?

size tkthu lh, awk nmpk tnggi jer ;)

~aSFaLiZa~ said...

hahahha.... rendah la syg... baju peknen lum nak lagi. wat semak je karang kat rumah tu. kalau u tgi mesti tak saiz baju kurung tu. huhuhu