SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Wednesday, June 30, 2010

Ni Lah Yang Duk Sibuk Ni

Rupanya aku ngan makcik Miri ni berkongsi minat yang sama. Buat duit, buat duit dan buat duit! Berbisnes partner la ni kiteorang. Hehehe. So far, bukan takat makcik Miri ni jer... aku dah jumpa a fews cenel lagi untuk kembangkan serba sedikit. Alhamdulillah, boleh la for starting.


Lepas 5 bulan bersara daripada jadi kuli orang, aku jadi pengurus rumah then dalam masa yang sama, aku sibuk sibukkan diri buat bisnes kecil kecil ni. Kecil kecil lama jadi besar macam bukit. Lani pun dah nampak hasilnya. Alhamdulillah lagi...



Ohh ya, ada yang memberitahu saya ''Sedap la ko duk rumah, pastu gi makan angin sana sini. Asben kerja, ko perabiskan duit laki ko. Hahahaa''.. Memang lawak, aku tak ambil hati pun, sebab tu lah cara bestfren aku bergurau senda dengan aku. Sumpah! Tak ambil hati. Cuma saya doa, rezeki Mr Asben saya sentiasa bertambah.



So now tak nampak la sangat aku sedap membesarkan badan saja kat rumah sekarang ni. Penat wei ke sana ke sini, buat tu buat ni, ambil tu ambil ni. Rumah pun walaupun berkecah dengan barang barang ni tapi berbau harum sebab VS punya pasal. Masa pun tak cukup. Part tak cukup masa tu, sebab sekarang musim bola kut. Berjaga lagi nak tengok bola. Games yang best best lak mesti jer kul 2pagi. Huh!



Ni adalah batch ke3 kurier order VS ke Miri. Nak start yang ni memang agak perit, sebab semua stok memang direct ambil dr US. Shipping from US memang la banyak songeh. Tapi now boleh dah sengih, semuanya dah dalam tangan... Yea!!






Dan secara tak sengaja pulak, telah menjadi tokei shawl. Hari ni dah selamat hantar 40 pcs shawl ke Miri. Bermacam jenis material, janji cantik dan cute macam tokei tokei ini. Hahahaha.






Cik Puan Azziera sila sabar tunggu ya~~Insya Allah, esok mesti sampai punya. Yebba Yebba!! Esok boleh la belek puas puas ;)






Ok, now.. Sesiapa yang berminat nak jadi bisnes partner saya boleh la contact. Bolehlah sama sama kita tambah side income, walaupun anda dah bergaji saya tahu gaji belum cukup untuk urusan hari ni yang macam macam kan. OK? Ke K.O ? Hehehe, Saya ikhlas tolong kawan so nanti sama sama kita dapat pahala. Tak caya tanya Makcik Iera.


Bye!

7 comments:

Yoshi Aiko said...

wah, tak sbr nak tunggu tu....hehhe...tangan kat tepi kotak shawl tu..mcm kenal jer tgn tu..bz tlg pcking yer~~~eheheh

NFN said...

kakak nok jd bisnes partner mkngoh

J u l i a 。.゜✿ said...

kakju nampak tangan budak ubi keledek kat shawl ztee tu ! =D
tarik tangan diaaaaa ngap ngap ngap !
anyway, selamat berbusiness !
kena banyak sabar, bersedia dengan risks yang mungkin akan berlaku, jangan mengeluh.. if penat cuba tarik nafas dalam2 n senyum.
nanti bila stock Vs kakju dah habis, kakju cari Ztee je lah lepas ni. =D

zteesyahmi said...

iera

sila sabar. esok smpai. jeng jeng jeng

zteesyahmi said...

NFN

ok boleh no hal nyerr

zteesyahmi said...

kakjue!

haha. ubi keledek..! likha mmg suka swit potatoes.. kakjue ada suapkan utk hafiy tak?? hemmm.. zte saje je buat kecik2, smbil2 tlg kawan tlg diri sndiri jugak ;)
boleh kakjue!zte bg muroh2 jah hehehe

FareHa Ainuddin said...

kak nad jual shawl yer? ader tak yg material cotton?