SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Monday, July 19, 2010

Day 2 : At Kuantan

Pagi lagi dah bangun untuk breakfast kat The Terrace Garden. Semua turun makan tak mandi, cuci muka dan gosok gigi je. Spray parfume sikit. Ala, bukan orang lain tahu pun. Tah tah orang lain pun tak mandi gak hahaha. Budak ni pun terpaksa dikejutkan hehehe.






Semalam punya tak snap pic. Hari ni layan mihun goreng then ada la macam macam side dishes nya. Likha saya suapkan bubur nasi plain yang ada kat situ. Makanan boleh tahan best dan banyak varitiesnya.







Pas dah puah isi perut, ambil angin pusing resort. Punya la ramai orang pagi pagi lagi dah beraktiviti. Yelah cuaca pun oke je, tak macam semalam hujan semua jadi Garfield. Terperuk jer kat bilik kut.






Nak mandi tak boleh, tumpang jer bergambar! Wakakaka.







Daripada hotel terus connect ke Pantai Batu Hitam. Tengok kat bawah ni, siap ada macam macam aktiviti lagi. Memang full of activities la kat Resort ni. Suka la pelancong pelancong mat Saleh ni boleh tayang body sekali main tepi pantai.







Petang kami keluar ke town. Nak lunch, kebetulan dah janji dengan KakJulia HoneyShakes. Akhirnya, lepas 4 tahun jumpa jugak kita. Terima kasih Kakjue dan Hafiy, spent times dengan Ztee, Likha dan Asben ;)






Order nasi Ayam dan ais cendol kat Foodcourt Mama Kakjue! Sedap nasi ayam, sampai saya bungkus tapau bawak balik nak makan kat bilik. Tak puas makan, yelah nak sembang punya pasal. Ais cendol pun tak sempat habis, bila Likha campakkan sudunya! Haih..







By order Mi Sup Perut dan Ais Jagung. Tak sempat ku nak merasa ais jagung dia, tup tup dah habis!







Otw back to hotel. Singgah beli pisang goreng dan keropok lekor. Nak makan Sata, kat kedai tu takde sata lak. Signboard dia tulis Sata = RM0. Hahaha







Lepas siap solat semua, dah travel macam ni belajarlah solat sunat Jamak kan, turun ke bawah nak lepak pantai. Nak bagi budak kecik tu merasa air laut. Tapi kan dia, macam takde perasan! Takut tak, suka pun tak! Heeeeheeee... Apa apa jer la Likha.






Mama ngan Papa jer yang excited lebih.







Malam... tidur awal! Kul 11 bangun keluar cari tomyam hahaha! Lapar la wei...



Sekian..!

No comments: