SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Monday, July 5, 2010

Menjamu Selera Cara Kampung

Saya perut orang Melayu. Kekadang ada la teringin western gak eh. Tapi masakan Melayu is the 1st choice la. Saya tengok Papa pun macam tu. So jangan perasan la sesapa orang Melayu yang malu nak mengaku makan masakan Melayu. Hokayyy. Kan kan kan. Tapi malam ni, aku dah siapkan bahan bahan untuk beef steak style aku ler... Tah best tah tidak ni.



Sabtu lepas, kami menjamu selera dengan masakan Melayu ayam kampung lagi. Kali ni bukan kat Kg Baru nun. Rupanya dia ada cawangan kat Seksyen 13, Shah Alam. Oh, mungkin Papa dah cakap sebelum ni tapi aku tak perasan kot. Ok lagi dekat la kan kalau kalau nak gi makan len kali. Kan weekend hari untuk tidak menyekat makan??



Actly, kedai nasi ayam kg ni banyak. Kat mana mana ada. Area rumah aku pun ada, tapi tkleh lawan yang ni lah. Best meletop! Tapi nama kedai ni tak pasti lak aku. Dah, sampai sampai terus fikir nak makan aja. Hehehe.




Gambar nasi ayam kampung takde, tapi budak kampung comel ada lah... Tak kuasa lagi nak jaja gambar ayam kampung. Bermacam macam reaksi budak bermuka babyface ni ya. Ada yang tengah pening nak order apa, ada yang tengah menahan busuk bau ayam kg, ada yang tengah menjilat mulut tengok ''eh, sedap la plak Mama makan'', dan reaksi tengok orang kat meja sebelah tengah makan apa.



Ok abis dah sesi makan. Hih.. Asyik makan makan makan. Membina bodi. Kalaulah lemak lemak yang ada ni boleh digunakan balik kan..?



Kemudian, kami juga telah membeli prezen untuk Maryam. Actly, terlambat beli tau. Sebelum ni bila keluar, asyik tertangguh je nak beli. So, baru semalam la dah bayar hutang untuk wedding gift mereka. Malas fikir lama lama, kami decided untuk menghadiahkan Juicer, kalau Coffee Maker pun ok, tapi muda muda lagi macam tak sesuai jer nak bagi tu kan? So dats why we chose Juicer, lagi 1 untuk lari dari kebiasaan wedding gift la.





Wedding gift yang femes dan murah biasanya set gelas, cawan, pinggan mangkuk ( yang brand biasa2), kettle, iron, toaster, towel, bedsheet album dan frame gambar. Hah! Aku punye pun berlambak lagi kat rumah Umi ngan rumah MIL. Tak larat nak kutip dan simpan. Aku, if kawan kawan kahwin taknak bagi benda benda yang dah banyak orang bagi ni. Kalau ada rezeki lebih, boleh lah bagi Microwave ke, Vacuum Cleaner ker, benda yang sah sah orang boleh pakai dan mengurangkan beban pengantin baru hehehe. Hek!





Ok itu saja untuk hari Sabtu. Jap lagi hari Ahad lak yer!



Terima kasih susah susah membaca.

No comments: