SUMTIMES OK TO B A FREN. TQ ;)

Monday, July 12, 2010

Pisang!

Ok, Mama betul betul bersalah dengan Likha sebab sepotong pisang yang dikerat dua.


Begini ceritanya, petang Jumaat dengan sukanya Mama mengirim Papa suruh membeli pisang sebelum balik. Sebab beli sebelum ni, laju jer kiteorang makan. Maknanya best la tu! Papa pun pulang la membawa seikat pisang. Pisang apa nama, tak tahu la aku sebab memang tak kenal jenis jenis pisang ni, tapi memang pisnag yang boleh di makan lah.


Dan Mama pun tak fikir panjang, potong sekerat pisang tu campur air skit dan terus lenyek lenyek bagi suap Likha! Dan makan pun tidaklah habis walaupun laju jer bukak mulut. Kan sedap rasanya kan.



Omg! Sebab pisang tu, dari hari Jumaat ke hari ni Likha mencirit cirit! Hari ni ada lagi sikit sikit. Malam malam kembung perut!



Wahai Mama Mama... Mana Likha sakit nak tumbuh gigi lagi, mana nak menahan kembung perut lagi! Orang tua ku tahu terus kena marah. Yelah, orang tua dah cakap baby baby mana sesuai / tidak boleh makan pisang. Bisa katanya, lagipun pisang tu kan manis!



Sebelum ni aku pernah la blend pisang dgn apple, tapi pisang tu skit jer. Takde masalah. Tapi ni memang sebetul-betulnya pisang!



Kesian ngan Likha, malam malam kul 2,3 pagi menggelupur sakit perut. Bila Mama gosok gosok dengan minyak angin tertidur sampai pagi macam tu. So, tak boleh salahkan Likha la kalau menangis nangis tak boleh tidur kn?? Sebelum ni, Likha takde pun masalah tidur, baik baik aje kan?? Sebab tu jugaklah, dapat ubat kembung perut sekali dr DEMC.



Hem..!!! Kat internet semua benda boleh makan, tapi terpulang la pada kita. Kadang kadang, perlu jugak dengar pandangan orang orang tua.



So anak aku takleh makan pisang, anak ko ikut ko la.

1 comment:

alyyani said...

alahai sian likha. nia 1st time kena cirit biritu pun masa umur 8 bulan. salah alya gak la sebab masa tuh b/f theh suka hati je minum air gas. sudah nye terus dia cirit sampai melecet & bedarah tau. ish, mmg ngeri + kesian. tak leh dilupakan. smapai skang terus tak minum air gas. huhu.. likha tak serasi dgn pisang la tu. lepas ni nak bagi balik pun takut kan?